Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

7 mei 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Ik vond het wel weer eens tijd voor een review van shampoo en conditioner die ik al een aantal keer opnieuw heb gekocht. Dit keer gaat het om de Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser shampoo en conditioner. Volgens mij heb ik inmiddels het derde setje in gebruik en dat betekent natuurlijk dat er wel wat goed is aan de producten. Daarom staan vandaag deze blauwe producten in de spotlight op mijn blog. Lees snel verder als je wil weten wat ik van deze haarproducten vind.Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Wellicht ging er al een lampje branden maar de producten uit de Balea Schönheitgeheimnisse lijn zijn overduidelijk geïnspireerd op de Loving Blends lijn van Garnier. Omdat dit merk nog steeds niet als dierproefvrij aangemerkt kan worden, ben ik blij dat Balea met deze lijn op de markt is gekomen. Ik vond de producten van de Garnier Loving Blends lijn namelijk echt super fijn in gebruik en ook mijn haar had er baat bij. Balea heeft de volgende geuren in de Schönheitsgeheimnisse lijn:

 • Havermelk (voor gevoelig haar)
 • Manuka Honing (voor beschadigd haar)
 • Macadamia olie (voor beschadigd haar)
 • Aloe Vera (voor normaal haar)
 • Kokoswater (voor droog haar)

Ze bevatten shampoo’s, conditioners, haarmelk en haarmaskers. De lijn die ik dus al een aantal keer heb gekocht is de Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser voor droog haar.Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser shampoo

Met de Balea Shampoo Beauty Secrets Coco Water ontdek je het schoonheidsgeheim van de South Seas voor glamoureus droomhaar vol souplesse. Het recept met echt kokoswater van groene kokosnoot wikkelt je haar met effectieve zorg en verwent de hoofdhuid met vocht. Dus droog of beschadigd haar is voorzien van geurige soepelheid en zijdeachtige glans. Met natuurlijk betaïne – gewonnen uit de suikerbiet. [DM Drogerie]

Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser shampoo is verkrijgbaar bij de DM Drogerie, bevat 250 ml en kost € 0,95.
Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Ingrediënten

Hieronder de ingrediëntenlijst van de shampoo die wel SLS bevat om het product te laten schuimen. Verder zit er glycerine en panthenol in en staat kokoswater behoorlijk hoog op de lijst.

Aqua | Sodium Laureth Sulfate | Cocamidopropyl Betaine | Glycerin | Coco-Glucoside | Sodium Chloride | Betaine | Panthenol | Niacinamide | Cocos Nucifera Water | Tocopherol | Ascorbyl Palmitate | Olea Europaea Leaf Extract | Parfum | Glyceryl Oleate | PEG-40 Hydrogenated Castor Oil | Polyquaternium-10 | PEG-55 Propylene Glycol Oleate | Propylene Glycol | Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride | Isopropyl Alcohol | Hydrogenated Palm Glycerides Citrate | Lecithin | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Citric Acid | Sodium Acetate | Sodium Sulfate | CI 42090 | CI 16035.

Product

Op onderstaande foto is de shampoo van de Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser te zien. De shampoo is qua substantie redelijk aan de dunne kant, waardoor deze ook snel van je hand afloopt. Gelukkig doe ik het product onder de douche in mijn handpalm en verdeel ik het vervolgens over mijn natte haar. De shampoo is verder transparant van kleur. Als ik ergens van houd, dan is het wel de geur van kokos in verzorgingsproducten, dus in dit geval word ik goed verwend met deze kokoswater variant. Ik vind deze geur echt heerlijk en waan me bijna op een tropisch eiland. Bij het aanbrengen en inmasseren op nat haar gaat het product lekker schuimen, waardoor het goed te verdelen is.Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser  conditioner

Droog of beschadigd haar is super gemakkelijk te kammen, krijgt nieuwe glans en zijdeachtige gladheid. Met natuurlijk betaïne – gewonnen uit de suikerbiet. [DM Drogerie]

Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser conditioner is verkrijgbaar bij de DM Drogerie, bevat 200 ml en kost € 0,95.Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van de conditioner is een stuk korter dan die van de shampoo. Hierbij is ook duidelijk dat glycerine, panthenol en kokoswater hoog op de lijst staan.

Aqua | Cetearyl Alcohol | Glycerin | Betaine | Panthenol | Niacinamide | Cocos Nucifera Water | Isopropyl Alcohol | Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate | Olea Europaea Leaf Extract | Parfum | Dicaprylyl Ether | Isopropyl Palmitate | Behentrimonium Chloride | Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate | Cetrimonium Chloride | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Citric Acid

Product

De conditioner is hieronder te zien op de hand en zoals je ziet heeft deze een mooie substantie. Romig en vol zoals het hoort bij een conditioner. Ik vind het nog steeds een raadsel dat verpakkingen van conditioner bijna altijd 50 ml minder bevatten dan de shampoo! Waarom? Ik gebruik altijd meer conditioner, waardoor de fles sneller leeg is dan mijn shampoo… Hoe dan ook, een witte dikke substantie, die wel makkelijk te verdelen is in het haar, na het gebruik van de shampoo. Even kort laten inwerken en vervolgens goed uitspoelen. De geur van de conditioner heeft een net iets duidelijker kokosgeur dan de shampoo, waardoor je deze goed blijft ruiken na het douchen.
Balea Schönheitgeheimnisse Cocos Wasser

Conclusie

Al met al ben ik nog steeds heel enthousiast over deze budgettoppers van Balea. De geur is heerlijk tropisch en lekker. Mijn krullen zijn over het algemeen wat droger en kunnen daarom een shampoo voor droog haar heel goed gebruiken. De shampoo schuimt goed en maakt mijn haar lekker schoon. Vervolgens gebruik ik de conditioner die ik even laat inwerken en uitspoel. Mijn haren voelen heerlijk zacht aan en ruiken de volgende ochtend nog subtiel naar kokos. Kortom twee hele fijne producten voor een super mooie prijs.

Wat is jouw favoriete shampoo en conditioner op dit moment?

liefs marloes

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Kelly Mulder 7 mei 2019

  Oeh, wat lijkt deze geur mij lekker! 🙂 Ik gebruik zelf nu de nieuwste Kokos lijn van Andrèlon; die bevalt mij heel erg goed.

 • Reageer Simone 7 mei 2019

  Klinkt goed! De prijs maakt het alleen nog maar beter. Voor mij werkt het regelmatig afwisselen van shampoo en conditioner het best. Op die moment gebruik ik een set van May Beauty, erg fijn!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Essence You Better Work mascara

  Ik reviewde eind maart twee mascara's van Essence en twee van het huismerk van de Etos. En ik ben Marloes...

  Close