Essence You Better Work mascara

29 april 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Ik reviewde eind maart twee mascara’s van Essence en twee van het huismerk van de Etos. En ik ben Marloes niet, als ik niet regelmatig nieuwe mascara koop. Dus vandaag heb ik een nieuwe mascara review voor jullie, want ik kocht namelijk in Duitsland bij de DM de Essence You Better Work mascara. Deze mascara zou perfect moeten zijn voor de sporters onder ons, want de mascara claimt gym-proof en waterproof te zijn. We gaan deze twee producten dus aan een test onderwerpen.
Essence You Better Work mascara

Essence You Better Work mascara

Dankzij de speciale formule kan deze waterproof mascara zelfs de meest pittige workouts aan. De textuur is bestand tegen elke activiteit en is verkrijgbaar in twee varianten. De ene versie zorgt voor adembenemend lange wimpers, de andere verzekert je van optimale volume en krul. [Essence]

Tijdens mijn shopsessie in de DM in Kleve kwam ik de Essence You Better Work! trendeditie tegen. Ik hoop ook dat deze lijn nog verkrijgbaar is, want het bevat een aantal leuke producten. Zo hebben ze naast de mascara’s ook liquid highlighters, fixing spray en tinted daycreams. Omdat ik die producten niet zo vaak gebruik, kocht ik alleen de mascara. Ik was benieuwd of ze hardloopsessies en boksen zouden overleven.
Essence You Better Work mascara

Verpakking

De hulzen van deze mascara vielen me gelijk op in de DM en daarom nam ik ze ook mee, want ik vond ze er heel interessant uitzien. Ik ben altijd benieuwd naar producten die geschikt zijn voor het sporten. De mascara heeft een witte basis met mintgroene en oranje accenten. Daarnaast staat de naam van de trendeditie op een zwarte achtergrond. Qua vorm zijn de hulzen gewoon recht toe recht aan, geen gekke vormen. Essence claimt dus dat deze producen gym-proof en waterproof zijn, dus laten we dat gaan testen.

Essence You Better Work! Length Definition mascara

Deze mascara uit de Essence You Better Work! lijn moet vooral zorgen voor lengte en gedefinieerde wimpers. De huls bevat 10 ml mascara en kost bij de DM in Duitsland € 2,95 en bij de Kruidvat betaal je € 2,99.
Essence You Better Work mascara

Borsteltje

Hieronder de foto van de Length & Definition mascara. Dit zijn wel het type borsteltjes waar ik over het algemeen snel enthousiast over ben. Dit borsteltje is smal aan de bovenkant en loopt dan breder uit naar beneden. Er zitten veel korte haartjes aan die allemaal evenredig naast elkaar staan. Geen overtollige resten mascara of klonten zichtbaar.
Essence You Better Work mascara

Resultaat

Op onderstaande foto’s het resultaat van de mascara op mijn ogen. Op de eerste foto zie je mijn nog kale wimpers, op de foto ernaast heb ik één laagje aangebracht en op de laatste foto heb ik twee lagen mascara aangebracht. Zoals je kan zien zorgt deze mascara wel echt voor flinke lengte en verder zijn ze ook redelijk goed gesepareerd. Mijn wimpers stonden de ochtend dat ik deze foto’s maakte best wel rommelig, maar de mascara heeft ze aardig weten te separeren. Het borsteltje werkt fijn en zorgt door het smalle gedeelte ook dat je de wimpers in je ooghoek kan meenemen.
Essence You Better Work mascara

Essence You Better Work! Volume & Curl mascara

Deze variant is de Volume & Curl mascara en moet dus zorgen voor volume en krul op je wimpers. De huls bevat 10 ml mascara en kost bij de DM in Duitsland € 2,95 en bij de Kruidvat betaal je € 2,99.
Essence You Better Work mascara

Borsteltje

De Volume & Curl mascara heeft een totaal ander borsteltje dan de Length & Definition mascara en dat zie je hieronder. Waar Length & Definition een siliconen borsteltje heeft is deze dat dus niet. Bovendien is dit borsteltje gebogen en heeft het veel langere haartjes. De buiging moet zorgen voor de krul in je wimpers. Wel moet ik zeggen dat er hier ook geen overtollige mascara te zien is. Nu ben ik benieuwd hoe hij mijn wimpers eruit laat zien.
Essence You Better Work mascara

Resultaat

En wederom drie foto’s waarop je het resultaat van de Volume & Curl variant van de Essence You Better Work mascara kunt zien. Eerste foto kale wimpers, tweede foto is één laagje mascara en op de derde foto heb ik twee lagen mascara aangebracht. Ook deze variant geeft ontzettend veel lengte aan mijn wimpers, maar heeft wel iets meer een klonterig effect. Volume en krul is ook wel te zien en daarmee is deze mascara ook prima voor op mijn wimpers. Essence You Better Work mascara

Conclusie

Over het effect op mijn wimpers ben ik wel te spreken. Beide mascara’s geven mijn wimpers ontzettend veel lengte en separeren daarbij redelijk goed. Maar… de belangrijkste vraag, zijn de mascara’s echt gym- en waterproof? Dat heb ik natuurlijk ook getest en daarbij kan ik het volgende aangeven: beide mascara’s tijdens het hardlopen en boksen getest en dat hebben ze overleeft. Ze zijn niet gaan vlekken of uitlopen tijdens het zweten. Als ik douche zonder mijn ogen schoon te maken met een reinigingsproduct en niet met een washandje of iets in mijn ogen wrijf, blijft de mascara ook prima zitten. Maar de mascara is heel gemakkelijk alleen met warm water te verwijderen, dus dat betekent dat het geen echte goede waterproof mascara is. Waterproofmascara’s kan ik namelijk over het algemeen niet zonder een reinigingsproduct met olie verwijderen. Bij deze lukt dat gemakkelijk. Dus ja wel gymproof, maar nee niet waterproof.
Essence You Better Work mascara Essence You Better Work mascara

Draag jij make-up als je gaat sporten?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Read previous post:
Tip tegen puistjes: Dr. Organic Tea Tree Anti-puistjes stick

Ik heb in mijn puberteit eigenlijk heel weinig last gehad van puistjes, maar de afgelopen jaren heb ik wel regelmatig...

Close