Stapelreview 2 x Essence mascara en 2 x Etos mascara

29 maart 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Het is vandaag eindelijk weer eens tijd voor een stapelreview op mijn blog. De afgelopen tijd heb ik namelijk een aantal mascara’s getest die ik wilde reviewen op mijn blog. Het zijn dit keer vier budget mascara’s 2 x Essence mascara en 2 x Etos mascara. Dus als jij nog op zoek bent naar een nieuwe mascara, dan zou ik dit artikel zeker even lezen.
Essence mascara en Etos mascara

Stapelreview 2 x Essence mascara en 2 x Etos mascara

Ik gebruikte lange tijd de Essence Lashes of the Day mascara waar ik super tevreden over was, maar sinds januari merkte ik dat die niet zo goed meer pakte op mijn wimpers. Daarom ben ik naar de drogist gegaan om nieuwe mascara’s te kopen. Als eerste kocht ik de Care For Me Gently mascara van de Etos op aanraden van een vriendinnetje. Vervolgens kocht ik nog twee mascara’s van Essence én de Dare Me Darling van Etos. De make-up lijn van de Etos is helemaal vernieuwd, dus ik was benieuwd of de mascara’s me goed zouden bevallen. Hieronder zal ik een voor één de mascara’s reviewen en het resultaat op mijn wimpers laten zien.
Essence mascara en Etos mascara

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension mascara

Je wimpers waren nog nooit zo lang als met deze Essence Volume Stylist 18H Lash Extension Mascara. De mascara brengt de haartrends naar je wimpers. Het gevlochten ontwerp van de dop is nog niet eerder gebruikt. De mascara is verrijkt met verlengende vezels en geeft een langdurig volume-effect. Het speciale borsteltje heeft de perfecte vorm om zelfs de kleinste wimpers te kunnen bereiken. Dit product is vegan en vrij van parabenen. [Kruidvat]
Essence mascara en Etos mascara

Verpakking

Essence mascara’s hebben over het algemeen redelijk opvallende verpakkingen. Deze grote huls is daar geen uitzondering op, hoewel de kleuren minder knallend zijn. Het metallic paars is eigenlijk wel chique en de dop heeft inderdaad een bijzonder gevlochten effect. Het is duidelijk dat deze mascara je wimpers zou moeten verlengen en volume geven. We gaan zien of dat ook daadwerkelijk zo is. De Essence Volume stylist mascara kost € 2,99 en is verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Borsteltje

En dan gaan we door naar het borsteltje van deze mascara. Hieronder is te zien dat het een harige borsteltje is met een beetje een gekke vorm. Essence noemt het zelf een diamantvormig borsteltje. Verder ziet het er prima uit, niet teveel overtollige mascara.Essence mascara en Etos mascara

Resultaat

En dan hebben we hieronder het resultaat van de mascara. Op de eerste foto mijn wimpers zonder mascara, op de tweede foto bevatten mijn wimpers één laagje mascara. En bij de laatste foto heb ik twee lagen mascara aangebracht. Ik moest even wennen aan het borsteltje, maar na een paar keer gebruiken, lukt het me prima om de mascara aan te brengen. De mascara geeft niet echt een ‘wow’ effect, maar maakt mijn wimpers wel zwart en geeft ze meer lengte. Volume vind ik altijd lastig beoordelen of dit nou wel of niet zo is.
Essence mascara en Etos mascara

Essence Super Curl Volume mascara

De naam van deze mascara zegt alles! Het creëert eindeloos volume, gecombineerd met een adembenemende krul en een open-ogen effect. Het gebogen borsteltje bedekt elke individuele wimperhaar met textuur – zelfs die in de binnenste ooghoeken – en verzekert je van een open, dramatische blik. De verpakking met holografische folie is een prachtige blikvanger. Dit product is vegan en vrij van parabenen. [Essence]
Essence mascara en Etos mascara

Verpakking

De verpakking van deze mascara is weer even heel anders dan de vorige Essence variant. Een zwarte huls met metallic zilveren en roze/rode accenten. Doordat hier minder verschillende lettertypes zijn gebruikt, oogt het allemaal wat rustiger. Verder is de dop aan de bovenkant schuin ‘afgesneden’, waardoor het niet helemaal een standaard mascarahuls is. De Essence Super Curl volume mascara kost € 2,99 en is verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Borsteltje

Het borsteltje van de Essence Super Curl mascara is heel anders dan de vorige. Dit is namelijk een siliconen/rubberen borsteltje die daarnaast ook nog eens gebogen is. Dit zou voor meer krul in je wimpers moeten zorgen. Bij deze mascara zie je wel dat er aan de bovenkant van het borsteltje een aardige hoeveelheid product blijft zitten. Verder zijn het korte ‘haartjes’ en staan ze allemaal even ver uit elkaar.
Essence mascara en Etos mascara

Resultaat

Met deze mascara heb ik een beetje een haat-liefde verhouden, want het ene moment ziet het er prachtig uit op mijn wimpers en het andere moment totaal niet. Dat laatste is op onderstaande foto’s het geval. Bij foto één mijn kale wimpers, op foto twee de eerste laag mascara en op de laatste zie je twee laagjes van de mascara. Het lijkt alsof ik helemaal niet zoveel wimpers heb en daarnaast zijn ze ook niet zo heel goed gesepareerd. Die super krul zie ik ook niet helemaal terug in de wimpers. Een prima mascara, maar hij verricht geen wonderen.
Essence mascara en Etos mascara

Etos Care For Me Gently mascara

Etos Care For Me Gently Mascara Waterproof biedt een prachtig all-day volume effect. De mascara is speciaal ontwikkeld voor gevoelige ogen, zodat er een stralende, volumineuze ooglook kan worden gecreëerd door iedereen. [Etos]
Essence mascara en Etos mascara

Verpakking

Ten opzichte van de Essence mascara’s heeft Etos gekozen voor een rustige en veel chiquere look en feel van de verpakkingen. Deze mintgroene metallic huls heeft een vrij standaard vorm en heeft weinig poespas. Ik vind het wel leuk dat ze in de naam van de mascara meerdere lettertypes hebben gebruikt en verder ziet het er prima uit. Dit is trouwens de enige waterproof variant. De Etos Care For Me Gently mascara is te koop voor € 5,49 bij de Etos, waar anders?!

Borsteltje

Deze mascara van de Etos heeft een heel standaard borsteltje met veel haartjes. Het midden is een klein stukje smaller dan de rest, maar het valt bijna niet op. Er zit weinig tot geen overtollige mascara in dit borsteltje, dus dat is fijn.
Essence mascara en Etos mascara

Resultaat

Ik kies eigenlijk zelf altijd voor niet-waterproof varianten van mascara, omdat ik deze er makkelijker af krijg onder de douche. Met deze waterproof variant lukt dat niet, die moet je echt met een make-up remover op olie basis verwijderen. Het resultaat van deze mascara vind ik eigenlijk wel redelijk goed, helaas wel wat wimpers die aan elkaar kleven, maar dat ligt soms ook aan mijn eigen wimpers. De ene dag zit de mascara beter dan de andere dag. Goede zwarte wimpers en mooie lengte. De mascara is bovendien echt waterproof, want hij gaat niet vlekken als je onder de douche hebt gestaan.
Essence mascara en Etos mascara

Etos Dare Me Darling mascara

Etos Dare Me Darling Mascara Black geeft jou het volume voor een prachtige ooglook. De borstelhaartjes zorgen voor gedefinieerde wimpers en intens volume. [Etos]
Essence mascara en Etos mascara

Verpakking

De duurste mascara is deze Dare Me Darling variant van Etos, maar die ziet er dan ook gelijk het duurste uit. Een mooie chique gouden huls gecombineerd met een wit én zwart lettertype. Verder is de huls qua vorm heel erg standaard, wel wat langer en smaller dan de Care For Me Gently variant. De Etos Dare Me Darling mascara is verkrijgbaar bij de Etos en kost € 6,99.

Borsteltje

Hieronder zien we het kegelvormige borsteltje van de Dare Me Darling mascara. Ook deze heeft, net zoals de andere Etos mascara en de Volume stylist variant van de Etos, een harig borsteltje. Hier zie je wel echt overtollige mascara aan het borsteltje zitten, die moet je aan de rand van de huls afvegen, voordat je hem gaat aanbrengen.
Essence mascara en Etos mascara

Resultaat

Save the best for last zeggen ze wel eens. Van alle mascara’s vindt ik deze wel het mooiste op mijn wimpers. Bij de eerste laag zie je al dat mijn wimpers prima gesepareerd worden en een mooie zwarte kleur krijgen. Op de derde foto heb ik twee lagen aangebracht en zie je lengte en komen mijn ogen eigenlijk ook het mooiste uit. Bij deze mascara heb je wel snel aan elkaar klevende wimpers, maar dat los ik altijd op door een schoon mascaraborsteltje er door heen te halen.
Essence mascara en Etos mascara

Conclusie

Zo dit waren de vier mascara’s die ik de afgelopen tijd heb getest. Ik ben over alle vier eigenlijk wisselend enthousiast. Ze zijn namelijk allemaal wel fijn in gebruik, maar ze geven niet altijd het gewenste resultaat op mijn wimpers. Uiteindelijk is op basis van bovenstaande foto’s de Dare Me Darling mascara van Etos wel mijn favoriet. Als je een waterproof variant zoekt die ook nog eens geschikt is voor gevoelige ogen, dan kun je het beste voor Care For Me Gently gaan. Op dit moment gebruik ik alle vier de mascara’s afwisselend van elkaar en ook de Lashes of the Day mascara gebruik ik weer regelmatig. Ik denk dat mijn wimpers af en toe gewoon even een gekke periode hebben, dat ze gewoon niet netjes gesepareerd willen worden.Essence mascara en Etos mascara

Wat is jouw favoriet van bovenstaande?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Kelly 1 april 2019

  Leuke review! Lastig een favoriet te kiezen, ik denk toch die van Etos!

 • Reageer Essence You Better Work mascara - GLAMOURMOES.nl 29 april 2019

  […] reviewde eind maart twee mascara’s van Essence en twee van het huismerk van de Etos. En ik ben Marloes […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Balea Cremedusche Do what you love

  Vandaag staat één van mijn favoriete douchegels in de spotlight op mijn blog, want deze gebruik ik heel vaak tijdens...

  Close