Lascana lingerie met kant en figuuradvies

24 februari 2019 | Geplaatst in Fashion, Shoplog

Ik vind dat wij vrouwen soms nog een beetje te preuts zijn wat betreft bloggen over lingerie. En daarom wil ik vandaag een artikel posten over de prachtige lingerie die ik heb uitgezocht bij Lascana. Want zeg nou zelf, als vrouw voel je je toch mooier als je een mooi setje lingerie aan hebt? Ik ben vooral fan van lingerie met kant en je zult dit dan ook terug zien in de items die ik heb uitgezocht. Kijk je mee?
Lascana lingerie met kant

Lascana lingerie met kant en figuuradvies

Als ik in mijn eigen lingerie-lade kijk dan heb ik behoorlijk wat ondergoed. Qua bh’s zijn dit over het algemeen voorgevormde varianten met kant in voornamelijk rustige kleuren (lichtroze, zacht groen, zwart en wit). Ik heb één setje in het knalroze, die kocht ik vorig jaar september bij de Primark. Ik voel me mooi en vrouwelijk in een goed zittende bh en een bijpassende string. Natuurlijk heb ik niet altijd dagelijks een matchende lingerieset aan, maar ik probeer het wel een beetje zo te combineren dat het bij elkaar past. Want ja, ik draag mijn bh’s langer dan één dag en mijn ondergoed natuurlijk weer niet. Laten we eerst eens kijken welke soort lichaamsfiguren er zijn.

Figuuradvies

Lascana figuuradvies

Peerfiguur
Vrouwen met een peer figuur hebben vollere bovenbenen en billen, wat hun heupen breder maakt dan hun schouders. Dit gaat gepaard met smalle schouders en een slanke taille. Advies qua bh’s:

 • Bh’s met bandjes die ver uit elkaar staan.
 • Balconettes en bustiers.
 • Bh’s die je borsten naar buiten duwen.

Diamant figuur
Een diamant figuur heeft een breder bovenlichaam in combinatie met smalle heupen en slanke benen. Advies qua bh’s:

 • Stevige beugelbh met brede bandjes.
 • Balconette bh’s.

Zandloper figuur
Een zandloper figuur wordt gekenmerkt door een duidelijke taille met heupen en borsten die in verhouding zijn. Vaak zijn de borsten aan de vollere kant. Advies qua bh’s:

 • Vrouwen met een zandloperfiguur kunnen eigenlijk bijna alle soorten bh’s dragen.

Appel figuur
Een appel figuur wordt gekenmerkt door slanke benen en smalle heupen met vollere borsten. Vrouwen met een appel figuur hebben een voluptueus bovenlichaam. Advies qua bh’s:

 • Stevige lingerie.
 • Verticale lijnen.
 • Body’s.

Atletisch figuur
Een atletisch figuur wordt gekenmerkt door een slanke bouw met smalle schouders en heupen die even breed zijn. Dit gaat gepaard met een onduidelijke taille en subtiele rondingen. Advies qua bh’s:

 • Push up bh.
 • Bustier.
 • Geen kleine cups of lage uitsnede.

Wil je nog meer informatie over het lichaamsfiguur, type borsten en welke lingerie/bikini’s daar het beste bij passen? Dan heeft Lascana daar een hele pagina vol informatie voor.

Mijn figuur en uitgekozen lingerie

Op de website van Lascana vind je voor werkelijk ieder type figuur en soort borsten wel geschikte lingerie. Als ik naar bovenstaande figuren kijk, dan heeft mijn figuur het meeste weg van de peer. Daar zouden dan eigenlijk dus balconette bh’s goed bij passen, maar als ik mijn bh’s bekijk heb ik er niet een. Ook nu heb ik geen balconette bh of bustier besteld. Ik kies namelijk over het algemeen voor voorgevormde kanten bh’s of push-up bh’s. Ik heb namelijk niet hele grote borsten en vind lingerie met een push-up effect mooi staan bij mijn figuur. Over het algemeen zijn het dan wel weer bh’s waarbij de bandjes ver uit elkaar staan, dus dit klopt wel weer met mijn figuur. Hieronder laat ik je de setjes zien die ik heb uitgekozen. Ik koos voor een wit setje met kant en zwarte details én een crème kleurige setje met kant en zwart. Beide prachtig en betaalbaar!

LASCANA Super-push-up-BH (€ 29,99) en string (€ 14,99)

Lascana lingerie met kant Lascana lingerie met kant

MELROSE push-up bh en string € 35

Lascana lingerie met kantLascana lingerie met kant

Koop jij vaak nieuwe lingerie voor jezelf?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Kelly 24 februari 2019

  Het eerste setje is mijn favoriet! Ik koop zelf eigenlijk weinig nieuwe setjes de laatste tijd, maar voornamelijk omdat ik er al zo onwijs veel heb. 🙂

 • Reageer Favoriete zomeritems van LASCANA - GLAMOURMOES.nl 11 augustus 2020

  […] adviezen op hun site staan waaronder één over welke BH-maat je moet kiezen, ook ik heb hier een artikel aan […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Hema Tompouce Shower Mousse

  Ja, het is echt waar! Hema heeft een douche product met de geur van tompouce! Als ik het zo op...

  Close