Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

27 januari 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Dit product kwam ik in de DM tegen op een plek waar het niet hoorde te staan, maar ik was er wel gelijk nieuwsgierig naar. Het is namelijk de Balea Bodyschaum Mousse-to-oil, een limited edition product voor de zeer droge huid. Ik werd getrokken door de verpakking  maar ook door de naam: mousse-to-oil. Ik heb het product daarom ook direct in mijn karretje gelegd om te gaan testen. Wil je weten wat ik nog meer tijdens mijn laatste DM sessie kocht? Dan moet je even de shoplog bekijken.
Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

De Balea Mousse-to-oil Bodyschaum zorgt voor een unieke verzorging.Het zachte schuim verandert in een verzorgende olie, trekt snel in en is 24 uur hydraterend. Het schuim bevat vijf waardevolle oliën: Marula olie, amandolie, babassunotenolie, jojoba-olie en zonnebloemolie. Het product is geschikt voor de zeer droge huid.

Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

Verpakking

De verpakking van deze fles viel me gelijk op, toen ik het in het schap zag staan in de DM. De fles ziet er zeer luxe uit door het kleurgebruik en de parelmoerglans. Ik vind het echt een mooie flacon met een goede kleurencombinatie van parelmoer, goud en lila. Dit product is dus een limited edition, maar wordt over het algemeen wel voor een langere periode verkocht bij de DM. Het product bevat 200 ml en kost € 2,95.
Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

Ingrediënten

Dit product heeft wel een flinke ingrediëntenlijst en de oliën die er in zitten, staan redelijk ver aan het einde van de lijst. Dat betekent dat er qua hoeveelheid niet heel veel in zit. Balea Mousse-to-oil Bodyschaum bevat geen: alcohol, kleurstoffen, parabenen, parafine, minerale oliën en nanodeeltjes. Bovendien is het product vegan.

AQUA, GLYCERIN, C12-13 ALKYL LACTATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, DICAPRYLYL CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTANE, PROPANE, CETEARYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, SORBITOL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, TRIETHANOLAMINE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM BENZOATE, TETRASODIUM EDTA, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, POLYISOBUTENE, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLEATE, SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, CITRIC ACID.

Product

We kennen natuurlijk allemaal de showerfoams van de Rituals, maar die gebruik je onder de douche. Dit product is juist voor na het douchen en daarom een stuk specialer. Als het product uit de flacon komt is het een zacht wit schuim, maar als je het gaat uitsmeren veranderd het in een zachte bijna onzichtbare substantie. Op onderstaande foto’s zie je hoe het product van ‘gedaante’ verwisseld. De geur is ontzettend fijn! Het is een hele schone en zachte geur. Daar hou ik wel van bij producten voor de verzorging van mijn huid. Het product verandert niet helemaal in olie, maar het volume verandert dus wel heel snel als je het uitsmeert.
Balea Mousse-to-oil Bodyschaum Balea Mousse-to-oil Bodyschaum Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

Conclusie

Ik had hoge verwachtingen van dit product en die heeft het ook absoluut waargemaakt. Na het douchen en afdrogen breng ik het schuim aan over mijn hele lichaam en smeer ik het super snel en gemakkelijk uit. Het product trekt ontzettend snel in en voelt niet plakkerig aan. Wel heb ik het gevoel dat je veel van het product gebruikt, omdat het volume natuurlijk verandert. Ik vind de geur echt fantastisch en mijn huid wordt er ook heel blij van. Die voelt namelijk heerlijk zacht en verzorgd aan!
Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

Lijkt jou dit een fijn product?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Sabrina 27 januari 2019

  Ja heerlijk is die! Ik heb ‘m in december ook meegenomen van de DM. Met nog wat andere dingen ❤️

 • Reageer Beautyjuf 27 januari 2019

  Wat een geinig product! Ik wist niet dat dit ook al op de markt is (van schuim naar olie). Je maakt me nieuwsgierig naar de geur!

 • Reageer Kelly 27 januari 2019

  Oeh, dit soort producten vind ik fantastisch! Klinkt erg goed. 🙂

 • Reageer Dana 28 januari 2019

  Hij klinkt in ieder geval erg fijn en wat een grappig product van schuim naar olie!

 • Reageer Nelleke 8 februari 2020

  Leuke recensies op de site……….maar, kan iemand mij vertellen waar ik de Balea mousse to oil kan kopen?
  Ik heb het via DM.nl geprobeerd maar helaas hebben zei deze niet .
  Help 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl

  Tijdens mijn shopsessie bij de DM Drogerie in Kleve nam ik een aantal verzorgingsproducten voor mijn droge huid mee. Mijn...

  Close