Canicross met schoenen van OutdoorSupply

30 november 2017 | Geplaatst in Lifestyle, Running

Vandaag ga ik jullie eindelijk wat meer informatie geven over iets wat ik regelmatig doe namelijk hardlopen met mijn hond. Ik gebruik niet altijd alle benodigdheden, maar als ik dat wel doe dan heet hardlopen met je hond canicross. En voor canicross heb je andere hardloopschoenen nodig dan wanneer je ‘gewoon’ een stukje gaat hardlopen. Vandaag leer ik jullie meer over deze vorm van hardlopen, mijn outfit en nieuwe schoenen van OutdoorSupply.
Canicross

Canicross met schoenen van OutdoorSupply

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit. [CanicrossNederland]
 

Trailschoenen

Hardlopen met mijn hond vind ik heerlijk en ook Nani wordt helemaal enthousiast als ik haar canicrosstuig uit de la pak. Vaak loop ik alleen met de elastische lijn die ik vastklik aan het tuig, maar voor een optimale hardloopsessie is het beter om de heupgordel te gebruiken. Hierdoor heb ik mijn handen vrij en kan Nani mij ‘meenemen’ in haar snelheid als ze harder gaat lopen. Naast deze typische canicrosshulpmiddelen is het ook van belang om goede trailschoenen te hebben. Omdat je veel op onverharde ondergrond loopt heb je meer grip nodig. Ik heb daarvoor een nieuw paar trailschoenen van het merk Salomon in gebruik genomen. Deze ontving ik in samenwerking met OutdoorSupply, een webshop die alles verkoopt voor outdooractiviteiten.
  

Salomon XA Pro 3D

De Salomon XA Pro 3D W is een perfecte schoen voor trailrunning. Door de combinatie van nylon en mesh aan de bovenkant blijven je voeten langer droog en fris en houdt het vuil tegen. Het profiel aan de onderkant (ook wel de 3D laag genoemd) zorgt ervoor dat je goede grip hebt. Ik vind het super fijn dat deze schoenen geen losse veters hebben die je moet strikken. Je trekt het koord aan met de speciale sluiting, totdat de schoen goed aansluit aan je voeten. Vervolgens kun je het koord onder de opening van de tong van je schoen stoppen, zodat je er geen last van hebt. Tijdens de hardloopsessie van afgelopen zondag zijn de schoenen al goed getest, want er lagen overal plassen water en het was modderig. Met dit paar trailschoenen voel ik me echt stabieler op oneffen terrein en kan ik lekker canicrossen met Nani.

Verkrijgbaarheid

Deze trailschoenen van Salomon zijn nog steeds verkrijgbaar in de webshop van OutdoorSupply, maar als je liever een andere trailschoen wilt is er nog keuze uit veel meer. De Salomon XA Pro 3D is verkrijgbaar voor € 129,95.

Outfitdetails: Longsleeve – Lidl / Sportlegging – H&M / Sportarmband – Decathlon / Trailschoenen – Salomon (Via OutdoorSupply).

liefs marloes

Kende jij canicross al? Zou je het willen proberen als je een hond hebt?

Dit artikel bevat (een) product(en) die is/zijn opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Sonja 30 november 2017

  Wat een mooie schoenen, niet alleen mooi blijkbaar, ook welkom als je buiten sport! Leuke foto’s Marloes!

 • Reageer Rosita Elise 30 november 2017

  Wat een prachtige foto’s ook van jou en je hondje! En je kunt inderdaad echt zien dat jullie er beide van genieten! Zo enthousiast haha! leuuuk!!

 • Reageer Sarah 30 november 2017

  Hihi eigenlijk ben je gewoon aan het Nanicrossen :p ik vind het een super leuke sport! Een collega van mij doet het toevallig ook. Het lijkt mij ook wel leuk maar Pien rent me altijd veel te snel haha. Xoxo

 • Reageer Chelsey 30 november 2017

  Wat bijzonder, Canicross kende ik nog niet! Lijkt mij wel echt geweldig om te doen. Gezellig samen hardlopen. Mooie foto’s ook zeg!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  KRUIDNOTEN PROEVEN: Van Delft, AH en Kruidvat

  Als ik ergens weer zin in heb rond de herfst dan zijn het wel kruidnoten en dan het liefst de...

  Close