Tony’s Chocolonely Limited Editions 2017

15 september 2017 | Geplaatst in Food, Foodreview, Lifestyle

Ik ben een groot fan van Tony’s Chocolonely, dat is voor de meeste volgens mij inmiddels wel duidelijk. Ik hou er van om nieuwe smaken uit te proberen en toen Tony’s weer drie nieuwe limited editions bekend maakte kon ik het niet laten om ze te bestellen. Vandaag review ik donkere Melk Rogge Zeezout, Melk Stoofpeertjes en Wit Stracciatella. Ben je benieuwd naar de nieuwe Tony’s Chocolonely limited editions? Lees dan snel verder om te lezen wat ik vind van Tony’s Chocolonely Wit Stracciatella, stoofpeertjes en rogge zeezout.
Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Tony’s Chocolonely Limited Editions

Aan tafel! Want ze zijn er weer. Onze Limited Editions: drie tijdelijke, crazy smaken in opvallende wikkels. Dit jaar zetten we drie repen, geïnspireerd op een driegangendiner, op de (menu)kaart. Begin met ‘n knapperig broodje Tony’s; donkere melkchocolade met rogge en zeezout. Hierna zet je je tanden in zoet-kruidige stoofpeertjes in romige melkchocolade. En sluit af met een impactvol toetje: wit stracciatella. Witte chocolade met onze eigen cacao nibs en stukjes Tony’s pure chocolade. [Tony’s Chocolonely]

Ik ben dus echt super benieuwd weer naar deze nieuwe smaken. Mijn favoriete smaken op dit moment zijn Zeezout Karamel en Melk Popcorn Discodip. De limited edition Melk Kaneelbiscuit vond ik ook super lekker, maar die is helaas niet meer te verkrijgen. De combinatie van rogge met zeezout kan ik me nog niet zo heel veel bij voorstellen. Melk stoofpeertjes is denk ik lekker zoet en wit stracciatella smaakt waarschijnlijk lekker romig met een bite van de cacaonibs en pure chocolade. We gaan ze testen!
Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Donkere Melk Rogge Zeezout

’n Broodje Tony’s; knapperige rogge met een snufje zeezout in de nieuwe donkere melkchocolade met 42% cacao. De inspiratie hiervoor deden we op van een Britse reep gemaakt met brood. We kneedden ‘m in eigen stijl als eerste gang voor de Limiteds. Zo roggelen we dat bij Tony’s!

Bij deze reep wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten qua smaak. Hij heeft me daarom ook enorm verrast! Donkere melk chocolade had ik natuurlijk al gekeurd en dat vind ik lekker. De smaak van rogge kan ik niet zo goed benoemen, ik weet dat het in ontbijtkoek zit, maar daar zit ook veel suikers in. Als je een hap neemt van deze chocolade dan proef je als eerste uiteraard de donkere melkchocolade, maar ook heel snel komt het zeezout naar voren. Daarnaast zit er dus een super crunchy bite in deze reep en dat is echt zó lekker! Ik vermoed dus dat dit de rogge is die je dan proeft. Wow, ik ben echt heel erg verrast door deze reep. Hij heeft wel iets weg van de zeezout karamel reep, maar is iets minder zoet.
Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Melk Stoofpeertjes

De langgekoesterde droom van onze smaakmaakster Eva komt met deze reep uit. Een fruitbedrijf uit Nederland heeft de toffe peertjes geleverd. We voegden ‘r nog wat kaneel en citroen aan toe.. Enneh, het eindresultaat mag ’r zijn!

Ik vind zelfgemaakte stoofpeertjes heel erg lekker en was daarom ook heel benieuwd hoe die stoofpeertjes zouden smaken in combinatie met chocolade. Zoals je hierboven in de beschrijving van Tony’s kan lezen hebben ze naast stoofpeertjes nog een klein beetje kaneel en citroen toegevoegd. Bij de eerste hap chocolade had ik volgens mij nog geen stukje peer er bij zitten, maar heel lichtjes proefde ik al wel die zoete smaak. Bij het tweede stukje was het raak en proefde ik de stoofpeer heel goed. Ook de kaneel kan ik heel lichtjes proeven als ik een stukje in mijn mond heb. De melk chocolade is heerlijk romig en de peertjes hebben een bijzondere bite. Het is niet het gedroogde fruit dat je wel eens in een zakje op de markt koopt, maar echt lekker en niet taai. Als je je stukje hebt doorgeslikt proef je nog een zoete nasmaak van de peer. Ook lekker!
v Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Wit Stracciatella

En da’s drie.. deze Limited Edition is een toetje op zich. En het is niet zomaar een chocoladereep.. Witte chocolade met stukjes Tony’s pure chocolade en ’n schep cacao nibs; allemaal gemaakt van onze traceerbare cacaobonen, dus een reep met impact. Straight up stracciatella!

Naar deze limited edition reep van Tony’s was ik het meest benieuwd! Want ik hou van witte chocolade en ik vind stracciatella ook altijd erg lekker. De witte chocolade van Tony’s heb ik al eens getest in een eerdere review en die vond ik erg lekker en romig. Nu hebben ze dus een nieuwe witte chocoladereep met stukjes pure chocolade en cacao nibs. Pure chocolade ken ik uiteraard en die laatste gooi ik altijd door de yoghurt. Ik vind stracciatella yoghurt en ijs super lekker en de kans zat er dus wel dik in dat ik deze ook lekker zou vinden. De stukjes chocolade hoef je absoluut niet te zoeken en in combinatie met de romige smaak van witte chocolade is het een geslaagde reep. Door de cacao nibs zit er echt een lekkere crunchy bite aan de reep.
Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Conclusie

Jullie kunnen denk ik al raden dat ik wederom fan ben van deze nieuwe Tony’s Chocolonely Limited Edition 2017 repen! Twee bijzondere smaken waarvan ik van te voren niet wist of ik ze lekker ging vinden én een smaak waarvan ik al wel dacht dat die goed zou bevallen. Ik vind ze alle drie echt heel erg geslaagd en ze komen ook wel dicht in de buurt van mijn all time favourite: Melk Zeezout Karamel. De Donkere Melk Rogge Zeezout heeft me het meest verrast, de witte heeft me niet teleurgesteld en de Melk Stoofpeer is ook ontzettend lekker. Ik heb de repen maar gelijk weggelegd, want anders eet ik ze zo helemaal op. Het leuke vind ik ook dat alle drie de repen echt een lekkere crunchy bite hebben.

De Tony’s Chocolonely Limited Editions repen kosten € 3,29 en zijn  verkrijgbaar bij Wereldwinkels, WAAR, Marqt, Bijenkorf, Jamin, cadeau- en delicatessenwinkels en natuurlijk bij ons thuis in de Tony’s Store en in onze webshop.
Tony's Chocolonely Limited Editions 2017

Heb jij een van deze smaken al geproefd? Zo ja welke vond je het lekkerst, zo nee welke zou je willen proeven?

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Marije 15 september 2017

  Oooh nu wil ik ze zeker proeven als ik terugben. Vooral de donkere melk en de witte lijken mij heerlijk.

 • Reageer Jorinda 15 september 2017

  Die witte variant lijkt mij echt heerlijk =)
  Liefs Jorinda

 • Reageer Daphne 15 september 2017

  Oeh ik was vooral benieuwd naar die witte met stracciatella! Klinkt zooo lekker

 • Reageer Chelsey 15 september 2017

  Ze lijken mij alle drie best lekker! Ik ga de witte stracciatella binnenkort maar eens kopen. Die lijkt mij echt heerlijk.

 • Reageer Oui Nathalie 15 september 2017

  Omg, ik ben gek op witte chocolade en dan met stracciatella? dat klinkt heerlijk!

  Liefs, Nathalie

 • Reageer Sonja 15 september 2017

  Oewaaaaah wat een aparte smaken! Ik had deze nieuwsflits totaal gemist!

 • Reageer Iris 16 september 2017

  Krijg nu al honger haha. Maar ik ga hier toch niet aan beginnen… ging vorige week al helemaal mis toen ik een reep kocht en hem binnen een dag op had :’)

 • Reageer Joanne 16 september 2017

  De eerste lijkt mij het lekkerste!

 • Reageer Saskia 16 september 2017

  Klinkt heerlijk! Ik hou van Tony’s

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD: Ellie Goulding espadrilles

  Een tijdje geleden ben ik met mijn nicht nog een keer op pad geweest om outfitfoto's te maken. Eén van...

  Close