TIP: Witte sneakers schoonmaken

28 juli 2017 | Geplaatst in Fashion, Lifestyle

Het is al een aantal jaar een trend: witte sneakers, en ook ik heb al verschillende paren in mijn schoenencollectie. Super leuk natuurlijk die sneeuwwitte sneakers die je met name in de zomer draagt. Maar de Nederlandse zomers zijn ons niet altijd even goed gezind. Het gebeurd dan ook regelmatig dat je sneakers onder de modder of andere viezigheid komen te zitten. Ik heb dé TIP om je sneakers weer zo goed als nieuw eruit te laten zien. Ik deel de tip voor witte sneakers schoonmaken.
Witte sneakers schoonmaken

TIP: Witte sneakers schoonmaken

Mijn Adidas Superstar sneakers zijn bijna twee jaar oud en hebben al flink wat moeten doorstaan. Ze zijn dan ook niet meer zo mooi wit als toen ik ze 2 jaar geleden kocht. Daarnaast hebben ze echt een modderbad gehad op The Flying Dutch vorig jaar en zat er verf op van het klussen. Wit zijn ze dus al lang niet meer en dat geldt ook voor mijn Adidas Stan Smith sneakers, die ik kocht in Madrid. En dan ga je je uiteindelijk natuurlijk afvragen of je die mooie witte kleur nog weer terug kunt krijgen. Ik kan je vertellen dat me dat gelukt is, zeker met de Stan Smiths! Die lijken echt weer zo goed als nieuw. Mijn Superstars hebben helaas niet helemaal hun oorspronkelijke witte kleur terug gekregen, maar zien er een stuk beter uit. Nu denk je natuurlijk:”Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” Nou gewoon met Dasty, te koop bij de Wibra voor € 2,19.
Witte sneakers schoonmaken

Dasty Ontvetter

Dasty Ontvetter Classic is het ideale product voor de schoonmaak van zeer vervuilde oppervlakken zowel voor binnen- als buitenshuis. Ideaal voor minerale soorten vuil (verbrande olie, fijnstof etc.) en op de meest uiteenlopende typen oppervlakken (rolluiken, plastic of metalen tuinmeubels, grills, motoren, vlekken op stoffen, kunstplanten etc.) en tevens als vlekkenverwijderaar op kragen en manchetten voor de normale was. [Dasty]
Witte sneakers schoonmaken

Wat heb je nodig?

 • Vuile (witte) sneakers
 • Dasty Ontvetter
 • Schoonmaakdoek
 • Emmer met warm water

Witte sneakers schoonmaken

Hoe ga je te werk?

Haal de veters uit je sneakers, doe ze in een wasnetje en in de wasmachine. Klein beetje wasmiddel erbij en wassen op 40 of 60 graden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe veters te kopen als je huidige veters echt niet meer schoon worden. Terwijl de wasmachine de veters van jouw sneakers weer wit maakt ga jij aan de slag met Dasty. Spray de ontvetter op je sneakers en gebruik een vochtige schoonmaakdoek om de vlekken van je schoenen te verwijderen. Tussentijds spoel je de doek even uit in de emmer met warm water. Je zult zien dat je in een mum van tijd je sneakers er weer bijna als nieuw uitzien.
Witte sneakers schoonmaken Witte sneakers schoonmaken

Het resultaat

En na even flink poetsen en sprayen met Dasty, komen die witte sneakers die je had toen je ze net kocht te voorschijn. Mijn Adidas Superstars zaten onder de verf en modder, maar zijn er verrassend goed uit gekomen. De verfvlekken zijn zo goed als verdwenen en het materiaal oogt weer wit. Alleen heeft dit paar schoenen wel echt al veel doorstaan, waardoor er toch slijtageplekken zichtbaar zijn. En de neuzen, die van ander materiaal zijn, werden niet meer helemaal wit. Ook denk ik dat in dit paar sneakers toch nieuwe veters moeten, want die hebben wel heel erg veel te verduren gehad.

Mijn Stan Smiths daarentegen zijn weer zo goed als nieuw. Ik hield ze naast mijn andere paar Stan Smiths en het was bijna niet te zien dat deze met de groene achterkant al meer dan een jaar oud zijn. Ook de veters zijn weer mooi schoon geworden in de was. Dus voor dit paar schoenen was het zeker een geslaagde actie om Dasty te gebruiken.

Ik ben blij dat ik het advies van mijn collega heb opgevolgd en met Dasty aan de slag gegaan ben. Mijn sneakers kunnen er weer even tegen aan.
Witte sneakers schoonmaken Witte sneakers schoonmaken

Dit was mijn tip voor witte sneakers schoonmaken. Hoe maak jij jouw sneakers schoon?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Kelly 28 juli 2017

  Ik maak mijn sneakers schoon met lauwwarm water en een klein beetje jiff. Dasty werkt voor mij niet voldoende, als ik ze schoonmaak wil ik ze weer als nieuw hebben haha. Voor de kleine vlekjes is het wel handig! 🙂

 • Reageer Donna 28 juli 2017

  Ze zien er uit als nieuw! Ik heb wel eens mijn All Stars in de wasmachine gedaan, maar die waren eigenlijk al zo vies dat ze niet meer te redden waren haha.

 • Reageer evelien 28 juli 2017

  oh dat is een fijne tip! Ik ga het zeker gebruiken, heb een hoop sneakers die een schoonmaak beurt kunnen gebruiken.
  Liefs,
  Evelien

 • Reageer Annora 28 juli 2017

  Super handig dit artikel! Heb genoeg kandidaten die wel wat schoner kunnen haha! Ga het zeker even halen en proberen! Thanks!

 • Reageer Sonja 28 juli 2017

  Goede tip! Ik vind Dasty geweldig spul!

 • Reageer Laura - LvanR.nl 28 juli 2017

  Ik gebruik babydoekjes om schoenen weer schoon te krijgen. Dasty gebruik ik alleen wel eens op m’n zool. Had eigenlijk altijd het idee dat dit spul iets te agressief zou zijn voor leer/suède. Verder is Dasty echt mn lievelings schoonmaak middel. Ik krijg er alles schoon mee!

 • Reageer Marjoleine 28 juli 2017

  Goede tip! Ik hem opslaan, ben namelijk ook een fanatieke witte schoenendrager hahaha.

 • Reageer Nina 28 juli 2017

  Goede tip! Misschien werkt dit wel beter dan alleen een beetje zeep!

 • Reageer Susan 29 juli 2017

  Wat een goede tip!

 • Reageer Iris 29 juli 2017

  Heel handig artikel!! Ik hoopte stiekem dat jouw Stan Smith’s van stof waren. Die van mij zijn namelijk wel van stof en die krijg ik dus voor geen meter schoon jammer genoeg..

 • Reageer Mijn week x 4 - #45 gek doen, glow golf & pizza - Simplynspecial.nl 2 augustus 2017

  […] Tip : witte sneakers schoonmaken – door Glamourmoes […]

 • Reageer LNQ Schoonmaakbedrijf & Glazenwasserij 30 augustus 2017

  Ik zou zeggen een wasnetje gebruiken inderdaad en je hebt weer nieuwe schoenen! Bespaart weer ruim 70 euro voor een nieuwe paar schoenen haha.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 149: Dreamfields en M&M’s karamel

  Doordat ik een lange tijd geen artikelen hebt gepost, zijn natuurlijk de GLAMOURMOES WEEKLY's ook niet op de geplande tijden...

  Close