Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

4 februari 2017 | Geplaatst in Foodreview, Lifestyle

Dat ik een liefhebber van chocolade ben, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Vorige week reviewde ik de Crispy Cookie chocolade van Hands Off My Chocolate en vandaag komen twee andere repen aan bod. Ik heb namelijk de Johnny Doodle White Chocolate Speculoos en Strawberry Merengue repen geproefd. Witte chocolade blijft nog steeds mijn favoriet en als het dan gecombineerd is met Speculoos of aardbei en merengue dan wil ik dat natuurlijk proeven. Super leuke verpakkingen en interessante smaakcombinaties dus kom maar op met die C H O C O L A D E!
Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

Johnny Doodle is from Rotterdam. Straight forward. Selfmade. Entrepreneur by heart. A real candy lover. Johnny is een echte levensgenieter. Johnny houdt van de goede dingen in het leven, maar bepaalt zelf wel wanneer de dingen in het leven ook écht goed zijn. Johnny laat zich geen onzin aansmeren. Stop the nonsense, break the bullshit! Johnny is not a weird one, Johnny Doodle is a real one, Johnny is limited edition.

Zet jezelf maar schrap, want Johnny laat je smaakpapillen op hol slaan! Met eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking én een mooi verhaal. Johnny werkt met de fijnste en (h)eerlijkste ingrediënten. De acht chocoladerepen zijn uiteraard gemaakt in Johnny Doodle stijl: puur, ambachtelijk en met lef! Ben je er klaar voor? [Johnny Doodle]
Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

Verpakking

De repen van Johnny Doodle zijn verpakt in stevig papier met een drukke en grappige bedrukking. Het hele papier is volgedrukt met kreten die slaan op de inhoud van de reep. Ik vind het er super leuk uit zien door de verschillende lettertypes en – groottes die zijn gebruikt. Het ziet er eigenlijk een beetje stripboekachtig/getekend uit. Het is creatief en anders dan de andere repen die je in het supermarktschap vind. Iedere smaak heeft zijn eigen kleur variatie in het logo van Johnny Doodle. Zo is de Johnny Doodle White Chocolate Speculoos variant blauw met geel en de Strawberry Merengue groen met paars.

White Chocolate Speculoos

Johnny Doodle White Speculoos is romige witte chocolade met stukjes speculoos. Lekker crunchy en een verrassend goede smaakcombinatie van kruidige speculoos en romig-zoete, witte chocolade.

Deze chocolade heb ik nu voor de tweede keer gekocht en ik was er zo verrast over, dat ik hem graag wilde reviewen voor mijn blog. Ken je die Lotus Speculoos koekjes voor bij de koffie? Of de Lotus Speculoos pasta? Deze koekjes zit verwerkt in deze chocolade. Ik vind die koekjes en pasta echt heerlijk en kan me er echt misselijk aan eten. De combinatie van witte chocolade met deze koekjes is echt hemels. De heerlijke zachte en romige smaak van witte chocolade en de smaak van de verkruimelde koekjes is echt zo lekker. De chocolade smelt op je tong en de koekkruimels zorgen voor een krokante bite. Van deze reep kun je niet stoppen met eten. Het is dat ik er een review over wilde schrijven, anders was alles al op geweest.
Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

White Chocolate Strawberry Merengue

Johnny Doodle White Strawberry Merengue is romige witte chocolade met heerlijke stukjes geconfijte aardbei en kleine eiwitschuimpjes. Voor de liefhebber van crunchy en zoet.

De Strawberry Merengue is weer een heel andere reep dan de Speculoos variant. Want ondanks het feit dat beide repen als basis witte chocolade hebben is de smaak totaal verschillend. Bij deze reep zitten aan de onderkant allemaal kleine stukjes Merengue schuim en blokjes aardbei. De combinatie van zoet met het romige van de witte chocolade is erg verrassend. De Merengue schuimpjes zijn wat harder en de aardbeien zijn zacht en een beetje kleverig. De reep krijgt echt een andere bite door de drie verschillende texturen. De smeltende chocolade, de zachte plakkerige aardbeien en witte schuimpjes geven deze reep body.
Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

Conclusie Johnny Doodle chocolade

Ook Johnny Doodle heeft ontzettend lekkere chocolade en dan hebben ze ook nog ontzettend lekkere en verslavende fudge met seasalt caramel. De witte chocolade is ontzettend romig en zacht en de smaken zijn uniek en origineel. Ik zou je de smaak White Chocolate Speculoos echt aanraden als je een liefhebber bent van witte chocolade en koekjes. Hou je van heel zoet en aardbeien? Ga dan voor de Strawberry Merengue variant.

De chocoladerepen van 180 gram per stuk zijn verkrijgbaar bij DEEN, JUMBO, Albert Heijn, Agrimarkt en Hoogvliet. Ik kocht de repen bij de Jumbo voor € 2,55 per stuk.
Johnny Doodle White Chocolate Speculoos & Strawberry Merengue

Ben jij een witte- , melk-  of pure chocoladeliefhebber? En heb jij al kennisgemaakt met Johnny Doodle White Chocolate Speculoos?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Nathalie 4 februari 2017

  OMG, die White Chocolate Strawberry Merengue lijkt me zo lekker.
  Ik ben gek op witte chocolade en aardbeien, dus die combi lijkt me heerlijk!
  Liefs, Nathalie

 • Reageer Bertine 4 februari 2017

  ik heb die speculoos een keer gehad, maar vond m eigenlijk tegenvallen. wel lekker, maar niet bijzonder. naar die witte met merengue ben ik dan wel weer benieuwd!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 138: Eerste Canicross wedstrijd

  GLAMOURMOES WEEKLY 138 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close