Essence Mini Sheer Lipbalm – Little Miss Rosie

12 januari 2017 | Geplaatst in Beauty, Review

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een make-up product van Essence heb gereviewd en daarom review ik vandaag de Essence Mini Sheer Lipbalm. Een lippenbalsem in de vorm van een stift met een vleugje kleur. Ik heb deze al een tijdje in mijn make-up stash en bedacht me dat ik er al foto’s van gemaakt had. Ben je ook benieuwd wat ik van deze lipbalm vind en hoe de kleur op mijn lippen eruit ziet? Lees dan snel verder.
Essence Mini Sheer Lipbalm

Essence Mini Sheer Lipbalm – Little Miss Rosie

Zwoel! De Mini Sheer Lipbalm verzekert je van fluweelzachte lippen met een zijdeachtige finish en een subtiel kleurtje. De praktische ministick met uitschuifbare tip is gemakkelijk aan te brengen en past in je kleinste tasje. Dat is pas lipverzorging! [Essence]

Ik ben een type die sneller naar een lippenbalsem of vaseline grijpt dan naar lippenstift. Ten eerste is een lipbalm veel makkelijker aan te brengen en ten tweede hoef ik niet de hele dag op te letten of mijn lipstick nog goed op mijn lippen zit. Maar af en toe vind ik het toch wel leuk om eens een kleurtje op mijn lippen te dragen. Daarom was ik wel nieuwsgierig naar de Essence Mini Sheer Lipbalm, omdat deze én verzorgend is én toch een kleurtje afgeeft.
Essence Mini Sheer Lipbalm

Verpakking Essence Mini Sheer Lipbalm

De lipbalms hebben qua vormgeving veel weg van de Chubby sticks van Clinique, maar ook van andere merken zijn dit soort producten al op de markt gebracht. Ik vind het altijd handig als ik aan de verpakking al kan zien om welke kleur het gaat. De kleur van de lipbalm komt ook daadwerkelijk wel overeen met de kleur van de verpakking. Verder is de verpakking erg rustig qua tekst en kleur. Witte opdruk en een donkere oudrozige kleur. De dop zit goed op de stift en aan de onderkant kun je de stift omhoog draaien als het nodig is. Het formaat is trouwens ideaal, want het is een handig miniformaatje van 12 gram (makkelijk mee te nemen) en 12 maanden houdbaar na openen.
Essence Mini Sheer Lipbalm

Product

De Mini Sheer Lipbalm van Essence is een verzorgende lippenbalsem met een kleur. De punt van de stift werkt heel fijn, is niet te hard en glijdt gemakkelijk over je lippen. Je kunt heel netjes werken en als je toch iets buiten de lijntjes gekleurd heb, haal je het teveel product gewoon weg. De lipbalm heeft geen overdreven geur, maar als je echt met je neus gaat ruiken aan de stift, dan ruikt het een klein beetje chemisch. Het is een donkere oudroze kleur die heel goed past bij een alledaagse natural look.

Ingrediënten

Hieronder de ingrediëntenlijst van het product, ik vond het toch wel belangrijk deze even te plaatsen vanwege het feit dat het een lippenbalsem is. Er zitten een aantal verschillende waxen in en daarnaast veel emollienten die ervoor zorgen dat je een product goed kunt uitsmeren en de huid glad maakt. Parfum staat bijna helemaal onderaan op de lijst.12

POLYBUTENE, ISOCETYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, OCTYLDODECANOL, VP/HEXADECENE COPOLYMER, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, ISOPROPYL PALMITATE, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, MICA, BEHENYL BEESWAX, STEARYL BEESWAX, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, POLYGLYCERYL-2 ISONONANOATE/DIMER DILINOLEATE COPOLYMER, GLYCERYL CAPRYLATE, BHT, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 15850 (RED 6 LAKE/RED 7 LAKE), CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).
Essence Mini Sheer Lipbalm

Swatches en fullface foto

Hieronder zie je een swatch van de kleur ‘Little Miss Rosie’ en ik vind dat er echt nog veel kleur vanaf komt. Je ziet ook dat er een glansje over de swatch heen zit, die zie je ook op je lippen terug. Ik was wel echt verbaasd over het pigment, want bij een subtiele kleur verwacht je niet zo’n swatch op je hand. Positief verrast dus, want ik vind het ook een hele mooie kleur! Op de tweede foto hieronder zie je ook hoe de kleur op mijn lippen eruit ziet. Het is echt een kleur die goed bij mij past, valt niet teveel op, maar toch heb je wel duidelijk een kleurtje op je lippen.

Ik ben heel erg blij dat ik dit product van Essence in mijn mandje heb gegooid. En eigenlijk moet ik hem ook eigenlijk standaard in mijn tas doen. Dan heb ik altijd een verzorgende lippenbalsem mét een kleur bij de hand. Je weet nooit waar het goed voor is. Het is natuurlijk geen lipstick, dus na een maaltijd moet je hem wel even bijwerken. Gelukkig slijt de lipstick heel natuurlijk, dus valt het niet op als je het niet zou bijwerken.
Essence Mini Sheer Lipbalm Essence Mini Sheer Lipbalm

De Essence Mini Sheer Lipbalms is ook verkrijgbaar in de kleuren 01 Baby Girl, 03 Chubby Berry en 04 I Am Charming en te koop bij Trekpleister en Kruidvat voor € 1,99 per stuk.

Heb jij deze mini sheer lipbalms van Essence al eens gezien of geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Lindsey Beljaars 12 januari 2017

  Mooi kleurtje, staat je goed!

 • Reageer Nathalie 12 januari 2017

  Ik vind het een mooie natuurlijke kleur en hij staat je goed!

 • Reageer femketje 12 januari 2017

  ik heb deze ook nog ergens in 1 van mijn tassen rondslingeren, toch een mooie tint 😀

 • Reageer Maaike 12 januari 2017

  Een mooie, subtiele kleur! Fijne review ook 🙂

 • Reageer Kelly 12 januari 2017

  Wat een schattig kleurtje!

 • Reageer Annelies 12 januari 2017

  Heb ik nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel een goed product voor die prijs!

 • Reageer Nicole 13 januari 2017

  Wat een schattig lip potloodje, hij ziet er heel erg mooi uit op je lippen!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 136: Shoppen in Essen

  GLAMOURMOES WEEKLY 136 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close