Nieuwe smaken Tony’s Chocolonely

19 december 2016 | Geplaatst in Food, Lifestyle

Als ik ergens gek op ben, is het wel chocolade en dan met name melk en witte chocolade. Eén van mijn favoriete merken is toch wel Tony’s Chocolonely en laat die nou net twee nieuwe smaken hebben uitgebracht! Tony’s Chocolonely Wit en Tony’s Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker. Ik kon het natuurlijk niet laten deze nieuwe smaken Tony’s Chocolonely te bestellen en koos ook nog een keer de Melk Popcorn Discodip uit. Deze drie repen review ik vandaag voor jullie.
nieuwe smaken Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely nieuwe smaken

De nieuwe smaken Tony’s Chocolonely zijn wit! Hoera voor Tony’s. Dit was iets waar ik al lang op aan het wachten was en ik vroeg me af waarom er nog geen witte chocolade in het Tony’s assortiment zaten. De reden is me nu wel duidelijk, want de cacaoboter was nog niet traceerbaar, maar dat is nu gelukt! Dus hebben ze gelijk maar twee nieuwe smaken toegevoegd aan het assortiment namelijk: een witte reep en wit framboos knettersuiker. Ik wilde heel graag deze nieuwe repen proeven, dus ik plaatste een tijdje geleden een bestelling via de webshop. Toen ze binnen gekomen waren heb ik nog netjes kunnen wachten met proeven, tot ik vorige week zondag bij mijn nicht was. Samen hebben we de smaken geproefd. En in dit artikel mijn mening.

‘Tony’s’ komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma ‘de Keuringsdienst van Waarde’ van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld. Hij komt erachter dat er nog steeds (kind)slaven werken op cacaoplantages in West-Afrika en probeert hierover het gesprek aan te gaan met verschillende chocoladebedrijven. Wanneer die niet thuis geven besluit Teun om zelf slaafvrije chocoladerepen te gaan maken. Hij voelt zich erg eenzaam in zijn strijd tegen slavernij in de chocoladewereld, vandaar ‘Chocolonely’. [Tony’s Chocolonely]
nieuwe smaken Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely – Wit

Hè hè, daar is-ie dan! Tony’s eigen ‘obroni’ (dat is ‘witte’ in het Ghanees)! Waarom nu pas? Nou, deze witte reep is gemaakt met traceerbare cacaoboter van onze partnercoöperaties, en dat was best ingewikkeld. 

Witte chocolade is toch wel mijn favoriete chocolade. Daarom was ik ook heel blij dat ik eindelijk een reep eerlijke chocolade van Tony’s kon proeven met deze smaak. Hij is natuurlijk vrij normaal bij al die bijzondere en aparte smaken van Tony’s, maar niet minder lekker. De chocolade is heerlijk romig en smaakt echt zoals witte chocolade hoort te smaken. Je moet er alleen niet teveel van eten, want dan wordt je wel misselijk kan ik je vertellen. Je kunt de chocolade gemakkelijk breken en in je mond smelt het lekker weg! Ik ben verslaafd.
nieuwe smaken Tony's Chocolonely nieuwe smaken Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely – Wit, framboos, knettersuiker

Om een wit voetje te halen bij alle Tony’s fans, is ‘ie weer terug! Witte chocolade met fruitige stukjes framboos en ‘n royale schep knettersuiker. Terug van weggeweest en here to stay! Zijn ze nou helemaal knetter geworden bij Tony’s?

Weet je nog van vroeger? Die zakjes met knettersuiker en zo’n lolly die je er dan in kon dippen. En die knetterkauwgom? Oh wat een jeugdsentiment haha. Hoe leuk is het dat er een chocoladereep is waar knettersuiker in zit. Nu mag je ongeneneerd met je mond open zitten, om te laten horen hoe het knettert in je mond. Ik was zo nieuwsgierig naar deze smaak, dat ik deze als eerste heb geproefd. Het is echt een verrassende smaak: het romige van de witte chocolade en het zoete van de stukjes framboos en dan natuurlijk dat geknetter. De reep ziet er trouwens ook super cool uit met de rozige kleur. Als je de chocolade doorbreekt zie je de stukjes framboos en knettersuiker letterlijk zitten. Het knettert dan ook echt in je mond!
nieuwe smaken Tony's Chocolonely nieuwe smaken Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely – Melk, popcorn, discodip

Toppop, feest in je reep! Popcorn discodip was de favoriet van onze Limited Editions 2015, en is dus ‘n blijvertje. Bij Tony’s gaan de discoballen aan als er iets te vieren is. Dus.. let’s get this party started!

Deze smaak had ik vorig jaar al geproefd en ik ben zo blij dat ie nu in het vaste assortiment zit van Tony’s. De melkchocolade is sowieso al lekker, maar de combinatie met popcorn en discodip is gewoon geniaal. Vroeger at ik altijd softijs met discodip, heerlijk vond ik dat! Zoute popcorn eet ik vaak in de bioscoop, maar in combinatie met chocolade had ik het nog niet gehad. Je proeft letterlijk de balletjes discodip en ook de popcorn is rijkelijk aanwezig. Kijk maar eens naar de reep op de derde foto. Deze smaak is echt lekker en als je vroeger al gek was op discodip, dan moet je deze echt eens gaan proeven.
nieuwe smaken Tony's Chocolonely nieuwe smaken Tony's Chocolonely nieuwe smaken Tony's Chocolonely

Wil je de nieuwe smaken Tony’s Chocolonely ook proberen? Je kunt ze bestellen in de webshop of bij een van de aangesloten winkels (zoals Marqt, Waar en wereldwinkels) kopen. De witte repen kosten online € 3,09 per stuk en de melk popcorn discodip kost € 3,29.

Heb jij de nieuwe smaken Tony’s Chocolonely al geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Kim 19 december 2016

  Deze 3 lijken me zo lekker! Nu koop ik meestal karamel zeezout, maar ik ben toe aan andere smaken! Ik ben ook nog erg benieuwd naar de wit wortel walnoot reep!

 • Reageer Chantalle 19 december 2016

  Ik ben echt fan van de karamel zeezout smaak. Deze lijken me ook echt super lekker. Als ik ze in de winkel tegen kom neem ik ze zeker mee om te proberen.

 • Reageer Lindsey Beljaars 19 december 2016

  Oeh ik heb ze nog niet geprobeerd maar dat wil ik wel heel graag! Super benieuwd 🙂

 • Reageer Lonneke 19 december 2016

  Ik ben echt gek op chocolade maar zelf nog nooit de chocolade van Tony’s geprobeerd. Tony’s Chocolonely – Melk, popcorn, discodip lijkt me echt lekker!

 • Reageer Nathalie 19 december 2016

  Omygosh, wat een lekkere smaakjes, ik moet ze ook echt snel uitproberen!

 • Reageer Bertine 19 december 2016

  oooh die popcorn discodip MOET ik proberen!!!!

 • Reageer Manon 19 december 2016

  Wit was er al toch? tenminste ik heb het een tijd geleden wel zien liggen. Haha die andere twee ben ik wel heeeel erg benieuwd naar.

  • Reageer GLAMOURMOES 20 december 2016

   Wit is er in het verleden een keer geweest, maar nu zit ie in het vaste assortiment. De cacaoboter is traceerbaar 🙂

 • Reageer Florence 19 december 2016

  Die smaken zien me er zo lekker uit! Helaas woon ik in België, waar er niet zoveel Tony’s verkocht wordt 🙁

  • Reageer GLAMOURMOES 20 december 2016

   Oh dat is wel jammer! Kun je ze dan niet online via de webshop bestellen?

 • Reageer Marsha 20 december 2016

  OMG!! Ik moet ze alle drie hebben! Ze lijken me echt super lekker!

 • Reageer jonna@burgertrutjes 20 december 2016

  Deze repen zijn zo verslavend!!! I love Tony!

 • Reageer Rebecca 20 december 2016

  Wit, framboos & knettersuiker heb ik nog steeds niet geprobeerd maar deze klinkt zo lekker. Ondanks dat ik niet zo een fan ben van witte chocolade, spreekt deze me wel heel erg aan.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  LUZ accessoires van Sacha

  Ik ben gek op mooie sieraden en draag ze ook bijna iedere dag. Ik heb niet echt een voorkeur voor...

  Close