Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

13 oktober 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

Alweer een tijd geleden testte ik de bodylotion voor onder de douche van Balea. Ik was erg enthousiast over dat product en wilde daarom graag een andere variant proberen. Daarom vandaag in de review de Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos. Een tropische maar toch warme geur, perfect voor deze koudere dagen.
Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

De rijke verzorgende formule van de Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos zorgt voor een zachte en verzorgde huid direct na het douchen. Met sheabutter en macadamianootolie. Na het douchen en afdrogen kan je je direcht weer aankleden.

Ik ben gek op de geur van kokos in verzorgingsproducten, maar de geur vanille vind ik vaak te overheersend. Maar toen ik de combinatie van vanille en kokos had geroken bij mijn zus thuis, besloot ik de bodymilk een kans te geven. Tijdens mijn volgende bezoek aan de DM Drogerie verdween het product dan ook in mijn mandje. In dit artikel laat ik je weten wat ik van de bodymilk vind.
Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Verpakking

De verpakking van de bodymilk heeft wel een typisch Balea uiterlijk. Er is eigenlijk altijd duidelijk te zien wat voor een ingrediënten of geur er in of aan het product zit. En in dit geval is de kokosnoot en de vanille duidelijk zichtbaar. Het is een grote stevige plastic flacon met een klikdop aan de onderkant. De fles blijft goed staan en door dat de dop aan de onderkant zit, hoef je nooit hard te schudden om de bodymilk eruit te krijgen. Verder vind ik het detail van de waterdruppels wel leuk. De fles is misschien wat groot, maar ik heb er niet zoveel problemen mee. Daarnaast vind ik niet dat de verpakking er heel goedkoop uitziet.
Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Ingrediënten Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Aqua | Cetearyl Alcohol | Glycerin | Helianthus Annuus Hybrid Oil | Isopropyl Palmitate | Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate | Butyrospermum Parkii Butter | Parfum | Panthenol | Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate | Macadamia Integrifolia Seed Oil | Cetrimonium Chloride | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Citric Acid.

Aqua = water
Cetearyl Alcohol = een mix van diverse soorten vetalcohol. Zachte alcohol
Glycerin/Glycerol = hydraterende stof
Helianthus Annuus Hybrid Oil = zonnebloemolie
Isopropyl Palmitate  = binder, kan poriën verstoppen en acne veroorzaken
Distearoylethyl Hydrxyethylmonium Methosulfate = antistatisch
Butyrospermum Parkii Butter = shea butter
Parfum
Panthenol = vitamine B complex
Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate = samengesteld uit verschillende huidonvriendelijke ingrediënten, antioxidant.
Macadamia Integrifolia Seed Oil = olie van de macadamia noot
Cetrimonium Chloride = emulsifier, toegestaan tot 0,1 %. Kan allergische reacties veroorzaken
Sodium Benzoate = kan contactallergie veroorzaken
Potassium Sorbate = is het potassiumzout van sorbic acid. Schimmelwerend preservative. Kan contactallergie veroorzaken
Citric Acid = citroen zuur.

Informatie over de ingrediënten komt uit het boek ‘Lexicon van cosmetische ingrediënten’ van Marieke Schutte (2016)
Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Product

Een bodyproduct voor onder de douche moet voor mij wel aan een paar voorwaarden voldoen. Het moet namelijk geen dunne substantie zijn en het moet ook niet gelijk van mijn handen vallen als ik het wil uitsmeren. Deze bodymilk van Balea is lekker dik en romig en valt daarnaast ook niet direct uit mijn handen. Verder is het vol van structuur en heeft het een witte kleur. En de geur is heel duidelijk, kokos en vanille! Lekker!
Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos

Conclusie

Ik ben wel enthousiast over de Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos. Het product is heerlijk in gebruik, ruikt super lekker warm en tropisch en daarnaast hoef je niet te wachten tot je bodylotion is ingetrokken na het douchen. Na het gebruiken van de badschuim pak ik de bodymilk er bij en smeer ik mezelf helemaal in. Het product smeert lekker makkelijk uit en begint een heel klein beetje te schuimen. Je spoelt de bodymilk vervolgens heel gemakkelijk af en na het afdrogen heb je een zachte huid. Ik merk wel dat deze bodymilk minder voedt dan de andere variant die ik heb getest. Desalniettemin is het wel een lekker en makkelijk product.

Balea Dusch-Bodymilk Vanille & Cocos kost € 1.95 en is verkrijgbaar bij de DM Drogerie. Voor die prijs krijg je trouwens een verpakking van maar liefst 400! milliliter.

Gebruik jij bodylotion/-milk voor onder de douche?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Lindsey Beljaars 13 oktober 2016

  Klinkt fijn! Mij lijkt de combinatie Vanille & Cocos erg lekker!

 • Reageer Jamey 13 oktober 2016

  oeeh die lijkt me echt heerlijk ruiken!

 • Reageer Maaike 13 oktober 2016

  Oeh, dit lijkt me een heerlijk product! Ik hou van de geur van vanille namelijk en ik heb vroeger ook ooit een douchemilk voor onder de douche gebruikt van Nivea. Wanneer ik klaar ben met douchen vergeet ik mij altijd in te smeren, want dan heb ik het altijd te koud haha

 • Reageer Robin Valentine 13 oktober 2016

  deze geur spreekt mij al enorm aan! ik ben gek op vanille en kokos 🙂 jammer dat ik niet vlakbij de grens van Duitsland woon en Balea dus buiten bereik is voor mij 🙁

 • Reageer Forever38.com (Vera) 13 oktober 2016

  Lijkt me een lekkere geurcombinatie, vanille en kokos. Ik ben erg benieuwd geworden naar dit product; toch maar eens een tripje naar de DM plannen 🙂

 • Reageer femketje 13 oktober 2016

  ben benieuwd naar de geur 😀

 • Reageer Manon 13 oktober 2016

  Deze lijkt mij echt heerlijk. IK blijf het zeggen, ik moet snel een keer naar de DM haha

 • Reageer Mariska 16 oktober 2016

  Verpakking ziet er prima uit en het lijkt me vooral echt heerlijk ruiken!

 • Reageer Naomi in Wonderland 16 oktober 2016

  Niet mijn favoriete geur maar wat een goedkope prijs! Zeker de moeite waard om is te proberen

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  GLAMOURMOES WEEKLY 124: Rome, hardlopen en Stan&Co

  GLAMOURMOES WEEKLY 124 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Sluiten