GLAMOURMOES in Rome: Colosseum, Forum Romanum, Suikertaart

3 oktober 2016 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Het is weer even stil geweest op mijn blog, maar dat had deels te maken met het feit dat mijn mobiele telefoon gejat is in Rome. Hierdoor is er ook geen uitgebreide GLAMOURMOES WEEKLY online gekomen zoals beloofd. Dit maak ik uiteraard goed, want vandaag deel ik de eerste foto’s van GLAMOURMOES in Rome. Ik ben namelijk van 22 tot en met 26 september naar Rome geweest. Gelukkig heb ik niet alleen foto’s gemaakt met mijn mobiele telefoon, maar ook met mijn Canon EOS 700D.
GLAMOURMOES in Rome

GLAMOURMOES in Rome: Colosseum, Forum Romanum en Suikertaart

Negen jaar geleden bezocht ik Rome voor het eerst, dit was een studietrip in april 2007. Die trip vergeet ik nooit meer, want PSV werd op de laatste dag van de competitie kampioen door met 5-1 te winnen van Vitesse. Ik was op dat moment nog in Rome, mijn laatste dag. De foto’s die ik gemaakt had tijdens die trip, heb ik niet meer in mijn bezit. De CD waarop die gebrand waren, ben ik helaas kwijt. Genoeg redenen om sowieso nog een keer terug te gaan dus. En laat mijn zus nou ook nog graag naar Rome willen. Dus zo gezegd zo gedaan, in mei boekte we een vijfdaagse stedentrip naar Rome. En vandaag in GLAMOURMOES in Rome deel ik de foto’s van de eerste dag.

Colosseum

Als eerste bezochten we het Colosseum, het prachtige amfitheater. Hiervoor had ik online al kaartjes besteld, want het zou daar druk zijn. Dat klopt, dus het is echt aan te raden om kaartjes van te voren te bestellen. Wij konden namelijk de rij skippen en sloten aan bij de security, want je moet net zoals op het vliegveld door de securitypoortjes. Daarna hebben we het prachtige Colosseum helemaal bekeken. Onvoorstelbaar hoe hier vroeger gladiatoren hebben gevochten.
Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome

Forum Romanum

Het Forum Romanum (Latijn voor Romeins marktplein) was in de oudheid het centrum van Rome. Het forum was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk zowel het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. [Wikipedia]

Na het Colosseum zijn we doorgelopen naar het Forum Romanum en het Palantijn. Je koopt online een combinatieticket voor deze drie bezienswaardigheden. Het Forum Romanum en het Palantijn zijn trouwens behoorlijk groot, dus je bent er wel een tijdje zoet als je alles wil zien. Wij hebben een groot gedeelte gezien, maar waren best moe van het vroege opstaan (2.30 uur). Het is ontzettend bijzonder dat er nog zoveel bewaard is gebleven van zoveel jaar geleden.
Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn Forum Romanum en Palantijn

Suikertaart (Monument Victor Emanuel) en omgeving

Het Monument van Victor Emanuel II, in Italië beter bekend als Altare della Patria (Altaar van het Vaderland) of Il Vittoriano, is een monument in de Italiaanse hoofdstad Rome. Binnen in het monument is een museum gewijd aan de eenwording van Italië (Museo del Risorgimento).

Het statige witte gebouw bezet het plein tussen de Piazza Venezia en de Capitolijn. Het gebouw is ontworpen door Giuseppe Sacconi en is gebouwd tussen 1895 en 1911 ter ere van Victor Emmanuel II, de eerste koning van een verenigd Italië. [Wikipedia]

Na rond te hebben gestruind bij het Forum Romanum en het Palantijn lopen we nog even door naar de Suikertaart, oftewel het monument van Victor Emanuel. Veel Romeinen vinden het geen mooi gebouw en vinden het opzichtig/kitscherig. Ik vind het een prachtig gebouw en je ziet het monument ook bijna overal als je in Rome bent.
Suikertaart en omgeving Suikertaart en omgeving Suikertaart en omgeving Suikertaart en omgeving Suikertaart en omgeving Suikertaart en omgeving

Ben jij al eens in Rome geweest?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Melissa 3 oktober 2016

  Balen dat je gsm is gepikt in Rome! De foto’s met je fototoestel zijn in ieder gevel supermooi 🙂

 • Reageer Robin Valentine 3 oktober 2016

  Ik heb het niet zo op Italië want vind het geen fijn land en mensen maar dit ziet er wel gorgeous uit! Heel erg jammer van je telefoon.. gelukkig had je nog wel deze foto’s. Ze zijn heel mooi!

 • Reageer femketje 3 oktober 2016

  wauw, echt geweldig om te zien! ben er zelf helaas nog nooit geweest!

 • Reageer Saraya 3 oktober 2016

  Balen dat je gsm is gepikt in Rome!
  Prachtige foto’s en wauw Rome is mooi, ik ben er nog nooit geweest 🙂

 • Reageer priscilla 5 oktober 2016

  Ik ben er een aantal jaar geleden ook geweest en ik vond het Colloseum zo indrukwekkend!

 • Reageer Marsha 6 oktober 2016

  Wat ziet dat er allemaal indrukwekkend uit zeg. Hele mooie foto’s!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Outfit: Stradivarius shorts

  Jullie hebben nog één outfit te goed van de serie van drie die ik op zaterdag 27 augustus maakte. Jullie...

  Close