Run with MOES: Mijn hardloopaccessoires

23 september 2016 | Geplaatst in Lifestyle, Running

Als jullie mijn blog regelmatig volgen, weten jullie dat ik al een tijdje geleden ben begonnen met hardlopen. Iets wat ik nooit van mezelf had verwacht, maar wat ik toch al sinds maart doe. Ik loop inmiddels makkelijk 5 kilometer hard, ik ben begonnen met Canicrossen en deelgenomen aan meerdere wedstrijden. Om het hardlopen leuker, makkelijker en comfortabeler te maken heb ik al aardig wat hardloopaccessoires verzameld. Vandaag laat ik in de eerste ‘Run with MOES’ mijn hardloopaccessoires zien.
Mijn hardloopaccessoires

Run with MOES: Mijn hardloopaccessoires

Als hardloper is het natuurlijk belangrijk om goede hardloopschoenen te hebben, maar ook een lekker zittende outfit is niet geheel onbelangrijk. Maar daarnaast heb ik gemerkt dat er meer bij hardlopen komt kijken dan alleen goede schoenen en een outfit. Nu ik een half jaar bezig ben met trainen kan ik wel zeggen dat ik een aantal accessoires heb ontdekt die onmisbaar zijn voor mij tijdens het lopen. In dit artikel wil ik mijn hardloopaccessoires graag aan jullie laten zien. Wie weet krijg ik je ook enthousiast voor één of meerdere items.

Sportarmband + telefoon

Toen ik begon met hardlopen gebruikte ik mijn mobiele telefoon voor het luisteren van muziek én het gebruiken van een hardloop app. Inmiddels heb ik een sporthorloge, maar mijn telefoon neem ik nog steeds mee, voor het luisteren van uptempo muziek via Spotify. Om mijn Samsung toestel gemakkelijk mee te nemen heb ik een sportarmband van Kalenji in een kekke roze kleur. Deze sportarmband kocht ik een tijdje geleden bij de Decathlon in Arnhem. Het is een fijne sportarmband, die wel heel nat wordt aan de binnenkant door het zweten. Maar mijn telefoon past er goed in en er zit ook een sluiting aan, waardoor je telefoon goed beschermd is.
Kalenji Sportarmband

Bluetooth oordopjes

Muziek luisteren vind ik fijn als ik alleen mijn rondje loop, maar ook tijdens wedstrijden vind ik het fijn om me te kunnen afsluiten van het rumoer en andere mensen. Eerst begon ik met Evy van Start To Run die door de oortjes mij motiveerde om vol te houden. Maar nadat ik de lessen had afgerond ging ik over op Spotify. Ik merkte dat ik het lange snoer aan mijn oordopjes niet fijn vond en ging op zoek naar een alternatief. Via de Philips bluetooth oordopjes, die geen verbinding maakte met mijn telefoon, kwam ik terecht bij deze Reflect Mini BT van JBL. Ontzettend fijne oordopjes, geen lang snoer en bluethooth verbinding met je telefoon. De dopjes blijven perfect in mijn oren zitten tijdens het lopen en hebben een goed geluid. Maar naast het goede geluid, blijf je ook de omgevingsgeluiden goed horen voor de veiligheid.
JBL Reflect Mini JBL Reflect Mini

Sporthorloge

Ik gebruikte de Nike+ Run Club app om mijn hardloopkilometers te registreren, maar daardoor gebruikte ik mijn telefoon tijdens het hardlopen voor twee apps. Daarnaast kon ik op mijn telefoonscherm weinig zien als ik die in de sportarmband droeg. De keuze om een sporthorloge te kopen was dan ook snel gemaakt. De vraag daarna was dan nog welk horloge koop ik. Er is zoveel keus aan merken, soorten en maten. Uiteindelijk koos ik voor de TomTom Runner2 een mooi zwart horloge. Te gebruiken voor hardlopen, maar ook voor zwemmen, fietsen en de gym gebruikt kan worden. Nu kan ik tijdens het lopen altijd zien wat mijn gemiddelde snelheid is, hoeveel kilometer ik gelopen heb en wat de tijd is. Ik kan niet meer zonder mijn TomTom horloge. Hij heeft trouwens ook nog een stappenteller en kan die je slaap bijhouden.
TomTom Runner2 TomTom Runner2

Zweetbandjes + haarelastiekje

Tijdens het hardlopen ben ik er achter gekomen dat ik wat meer zweet en dat zweet gaat dan mijn ogen in lopen. Dit vond ik echt super irritant, waardoor ik besloot om bij de Run2Day te gaan kijken naar zweetbandjes. Uiteindelijk ben ik voor deze zwarte Nike zweetbandjes gegaan en ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik draag één bandje tijdens het hardlopen om mijn rechter pols en als ik dan ga zweten kan ik dat gewoon afvegen.

Naast zweetbandjes is er nog een accessoire dat niet kan ontbreken tijdens mij runs en dat is een haarelastiekje. Ik heb heel dik en veel haar, dus een elastiekje moet stevig zijn, niet gelijk knappen en drie keer om mijn haar heen kunnen. Na het proberen van verschillende soorten elastiekjes ben ik uiteindelijk bij de elastiekjes van de Primark uitgekomen. En weet je wat, deze kosten maar € 1,50 en dan heb je maar liefst 50 elastiekjes. Maar deze blijven wel super goed zitten en er zit geen ijzeren stukje aan, dus het beschadigd je haar ook niet.
Nike zweetbandjes

LED-lampjes band

Mijn laatste hardloopaccessoire, die zeker niet mag ontbreken tijdens mij hardlooprondjes in het donker is een LED-lampjes band. Ik vind het heerlijk om hard te lopen en dat doe ik dan meestal ‘s avonds als ik thuis kom van mijn werk. Met als gevolg dat het dus straks weer donker is als ik in mijn rondje wil gaan maken. Het is dan ook belangrijk dat je zichtbaar bent in het donker en dat doe je niet alleen door je kleding aan te passen, maar ook door verlicht te zijn. Bij de Action kocht ik een set van twee bandjes, waarvan ik er een voor de hond gebruik en de ander draag ik om mijn arm. De lampjes zijn rood en kunnen op twee verschillende standen gezet worden. Daarnaast is de neongele kleur natuurlijk lekker opvallend, zodat ik altijd goed zichtbaar ben. De LED-lampjes band behoort dan ook zeker tot mijn hardloopaccessoires.
LED-lampjes band

Dit zijn mijn hardloopaccessoires! Ben je een hardloper? Zo ja, wat is jouw favoriete hardloopaccessoire?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Jamey 23 september 2016

  Ik wou dat ik kon hardlopen! Ik krijg altijd zo veel last van mijn knieen en rug.. 🙁

 • Reageer Valerie 23 september 2016

  Goede accessoires voor het hardlopen! Ik heb het in de zomer een keertje gedaan en kreeg er zo veel energie van! Helaas is het daarna weer afgezwakt (wat ik stiekem wel jammer vind). Ik moet nog even tijd en zin vinden, haha!

 • Reageer Jenn 23 september 2016

  Behalve de oordopjes gebruik ik bijna dezelfde soort accessoires 🙂 ik heb een vivofit ipv een TomTom, en een andere armband voor de telefoon.

 • Reageer Laura 23 september 2016

  Ik moet ook nog steeds zo’n sportband voor mijn telefoon kopen. Zo onhandig anders tijdens het sporten!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 123: Hardlopen en voorbereiding Rome

  GLAMOURMOES WEEKLY 123 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close