Summermotivation – tips om in summershape te komen

25 juni 2016 | Geplaatst in Lifestyle

In de best mogelijke shape komen voor de zomer, wie wil dat nu niet? Het liefst behoud je je body en optimale gezondheid niet alleen tijdens de zomer, maar als het even kan ook tijdens alle andere seizoenen. Hoe kun je jezelf op een leuke manier motiveren om zo gezond mogelijk in summershape te komen? In Summermotivation 5 tips om in een summershape te komen.
Summermotivation

 

Summermotivation – tips om in summershape te komen

Motivatie heeft alles te maken met het bereiken van je doel. Wil je een strakker lichaam? Een zuivere huid? Meer energie? Dat kan, maar daar moet je iets voor doen! Beseffen wat je wilt is de eerste stap en als je je doelen hebt gesteld kun je met onderstaande tips aan de slag.
#Summermotivation

Tip 1: Een boek met gezonde recepten of leuke work outs

Waar moet je starten als je gezonder wilt gaan leven? Begin met gezonder eten! Met het volgen van blogs op het gebied van health en food kom je een heel eind. Voor een extra boost is het heel fijn om een boek vol met gezonde recepten of leuke workouts aan te schaffen. Je krijgt in één keer een lading aan inspiratie en handige tips voor je gezonde journey. De mooie afbeeldingen helpen je extra gemotiveerd te raken en met een aantal basisrecepten of work outs maak je met kleine twists iedere keer iets anders van een recept of oefening. De boekhandels liggen vol met boeken uit de gezonde wereld, kies een boek uit dat bij jou en je doelstellingen past. Vind je het zonde van het geld om zelf al die boeken aan te schaffen? Spreek dan af met een vriend of vriendin dat jullie beiden een ander boek aanschaffen en wissel ze onderling uit!
#Summermotivation

Tip 2: Visualiseren en meet je gestelde doelen

Deel je doelen op in microdoelen. Hierdoor wordt je uiteindelijk doel een stuk beter bereikbaar, je kunt jezelf na het behalen van een kleiner doel belonen en je kunt op tijd bijsturen als het niet zo gaat zoals verwacht. Wist je dat een motivatiebord op Pinterest of papier je enorm kan helpen? Actief en positief visualiseren helpt je om makkelijker een doel te halen. Onder topsporters wordt visualisatie als basis gebruikt om tot optimale prestaties te komen. Je hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen wat je actief doet, in gedachten ziet of op afbeeldingen ziet. Als jij aan de hand van tijdschriften of Pinterest een motivatiebord weet te maken, inspireer je jezelf iedere keer weer om je weg naar je doel te blijven volgen.

Tip 3: Beloon jezelf

Dit is natuurlijk de leukste tip! Als je een (micro)doel hebt behaald, is het goed om jezelf hiervoor te belonen. Zo blijf je gemotiveerd om je weg te vervolgen. Koop een leuke sportoutfit of trakteer jezelf op een heerlijke gezonde appeltaart!

Ingrediënten gezonde appeltaart:

 • 200 gram amandelmeel
 • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
 • 2 grote appels
 • 120 gram rozijnen
 • 100 gram gemengde rauwe noten
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel kaneel
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 50 gram kokosolie, gesmolten
 • Snuf (Himalaya)zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een middelgrote kom, schil de twee appels en snijd ze in stukken, rasp ze vervolgens in de kom. Voeg de rozijnen, kaneel, zout, kokosbloesemsuiker en wijnsteenbakpoeder toe en mix alles goed door elkaar. Hak de rauwe noten in stukken en voeg ze toe aan de mix. Meet 200 gram amandelmeel af en meng het meel met een vork goed door het geheel heen. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe dit samen met de twee eieren in een kommetje, roer met een garde tot een glad geheel. Voeg het laatste mengsel toe aan het eerste mengsel en meng tot één beslag. Pak nu een middelgrote ovenschaal (mag ook in een cakevorm), leg hier een stuk bakpapier in en schep het beslag erin. Zet de appeltaart in de oven voor 45 minuten. Maak de appeltaart af met fruit, kokoschips, honing of een andere favoriete topping.

Tip 4: Gebruik social plaformen als inspiratie

Social platformen zoals Instagram of Pinterest staan bomvol mooie afbeeldingen. Zoek positieve afbeeldingen en accounts op en volg deze dagelijks of wekelijks. Positiviteit werkt aanstekelijk, waardoor je iedere keer wordt gemotiveerd. Zoek op populaire hasthags zoals #gezondeten, #fitspiratie, #workout of #summermotivation en vind op een simpele manier je inspiratie!

Tip 5: Bewegen en ontspannen

Als je in shape wilt komen voor de zomer dan zijn workouts en ontspanning essentieel. Je kunt thuis met basisoefeningen aan de slag, maar ook sessies in de sportschool, frequent hardlopen en yoga dragen bij aan een gezond lijf. Probeer extra goed te focussen tijdens een workout, dit zorgt ervoor dat je ontspanning vindt. Als je een drukke dag voor de boeg hebt of juist hebt gehad, is er niets beter dan bewegen en je gedachten op iets anders zetten. Yoga vormt een perfecte brug tussen lichaam en geest. Wil je rust creëren in je drukke dagelijkse leven? Een strakker lichaam of leniger worden? Dan is yoga jouw oplossing. Met een yoga mat en een plekje waar je je op je gemakt voelt, voer je al een practice uit. Op YouTube en via apps zoals Pocket Yoga vind je voldoende video’s, tips en tricks om goed van start te gaan.
summermotivation

Wat is jouw tip om voor de ultieme summermotivation?

liefs marloes

Dit artikel bevat is geschreven door en in samenwerking met een Superyoga.nl.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Caroline 26 juni 2016

  Dat zijn goede tips. Ook ik ben bezig om in shape te komen. Ik heb een paar leuke zomerjurkjes die ik graag aan wil.

 • Reageer Mariska 26 juni 2016

  Ik heb dit nodig man. Heb een 200 euro dieet pakket liggen en zit op de bank chocola te vreten, ik ben echt verschrikkelijk xD

 • Reageer Sax and the Pretty 26 juni 2016

  Love de tips, bij mij gaat het vooral altijd mis bij het ‘jezelf belonen’ gedeelte…. 😉 x

 • Reageer Eline 26 juni 2016

  Heel leuk artikel! en wat een mooie spulletjes heb je daar allemaal! Bevalt het boek van Fajah Lourens? X

  • Reageer GLAMOURMOES 26 juni 2016

   Ik ben aan het lezen in het boek van Fajah, maar nog niet daadwerkelijk begonnen met het dieet.

 • Reageer avadavis 29 oktober 2016

  Ik hou van sport, en ik houd van deze kleding en deze kleur

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 113: Allereerste hardloopwedstrijd

  GLAMOURMOES WEEKLY 113 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close