Festival outfit + tips

6 juni 2016 | Geplaatst in Fashion, Lifestyle

Het festival seizoen is weer begonnen en dat betekent voor mij dat ik afgelopen zaterdag het seizoen gestart ben met The Flying Dutch in Eindhoven. Het is altijd weer een uitdaging om een leuke, fashionable outfit te bedenken die geschikt is voor een festival, je er leuk uit laat zien en ook nog eens comfortabel zit. Daarnaast ben je natuurlijk ook nog afhankelijk van het weer. Want ja, we wonen nog steeds in Nederland, dus het kan ook keihard plensen tijdens jouw favoriete festival. Vandaag deel ik mijn favoriete festival outfit en tips. Kijk je mee?
festival tips

Festival outfit + tips

Een festival is over het algemeen op een groot buitenterrein georganiseerd, waardoor je natuurlijk afhankelijk bent van het weer. Ik heb afgelopen zaterdag bijvoorbeeld te maken gehad met warme temperaturen en noodweer, waardoor ik besloot om geen korte broek aan te doen. De festival outfit die ik heb samengesteld is een outfit die ik zeker zou dragen naar een festival. Daarnaast ben je voorbereid op de avond door ook een jas en een vest mee te nemen. De sandaaltjes zijn natuurlijk super tof om te dragen, maar als je dan zo’n modderpoel aantreft als bij The Flying Dutch, dan ben je blij dat je dichte schoenen aan hebt.

De ultieme festival outfit voor mij

Ik koos in de outfit voor een skinny jeans met wat destroyed plekken, maar niet te grote gaten. Het hempje is een losvallende top met leuke warme kleurtjes. De sandalen zijn een beetje boho chique en geven de outfit een zomerse vibe. Als ik voor dichte schoenen ga, dan vind ik de platform sneakers in cognac kleur wel heel tof. Het vestje heeft een mooie crème kleur en kan aangetrokken worden als het wat kouder/killer wordt. Mocht het nou gaan regenen dan kan je de toffe groene parka er nog overheen aantrekken en dan zie je er nog steeds fashionable uit. Het tasje met de fringes past erg goed bij de outfit, maar ik kies toch wel liever voor een rugzak, zodat ik de items mee kan nemen die ik later in het artikel bespreek. Maar het is wel een ultiem festival tasje. Ik koos voor een gouden armband en ketting en een toffe bruine zonnebril om de outfit af te maken.

Festival outfit

Jeans – top – vest – jas, H&M / Sandalen – sneakers – ketting – armband – zonnebril – tas, Sacha

Festival tips

Als je naar een festival gaat kan ik je de onderstaande tips echt ontzettend aanraden. Ik heb nu al een aantal keer festivals bijgewoond en ik kan je vertellen dat deze dingen echt lifesavers zijn haha. Ik neem eigenlijk altijd een rugzak mee, omdat hier veel in kan, maar ook omdat het veel handige draagt dan een gewone handtas. Wat stop ik dan zoal in die tas? Een jas en een vest/of trui, mijn portemonnee (meestal een kleintje met alleen pinpas, geld en rijbewijs), lippenbalsem en zakdoekjes. Maar daarnaast neem ik onderstaande items ook nog eens mee.
festival musthaves

Dop voor waterflesje

Op de meeste festivals worden de doppen van drinkflesjes afgedraaid en dat vind ik altijd heel irritant. Ik probeer daarom ook altijd een beetje een universele dop mee naar binnen te nemen, zodat ik die eventueel op een flesje kan draaien. Vorig jaar bij Wish Outdoor was dat echt heel fijn, want toen kon je je flesje met water steeds bijvullen. Op die manier hoef je niet steeds je flesje in de gaten te houden als je er een dop op kunt draaien.

Snoetepoets doekjes

Dit is echt zo handig om mee te nemen! Vochtige doekjes die je normaal voor de snoetjes van kinderen gebruikt. Ik ben altijd blij dat ik ze bij me heb, want na het eten van een frietje met saus heb je vaak je handen helemaal onder zitten. En dan is zo’n doekje met een frisse geur heel erg fijn om je handen mee schoon te maken. Deze verpakking komt van de Kruidvat en is klein en compact, daarnaast is de verpakking hersluitbaar. En als je nou jezelf hebt ingesmeerd met zonnebrand, kun je daarna even lekker je handen schoonmaken.

Zonbescherming

En nu we het toch over zonnebrand hebben! Neem van die handige ‘suntissues’ van de Kruidvat mee! Deze kosten € 1,49 per 2 tissues en zijn ideaal voor een festival. Over het algemeen mag je geen vloeistoffen mee naar binnen nemen en dan komen deze doekjes heel goed van pas. Ze ruiken heerlijk, een beetje tropisch en met factor 30 beschermen ze je goed tegen de zon. Daarnaast neem ik altijd een zonnebril mee, want de hele dag met je ogen knijpen is geen pretje en veroorzaakt vaak hoofdpijn. En scoor anders gewoon een toffe pet bij de merchandise van het festival zelf.

Rugzak

Zoals ik al zei neem ik een rugzak mee naar een festival, omdat ik dan gewoon alles wat ik wil meenemen, kan meenemen. Het meeste wat ik meeneem is niet zwaar en daardoor vind ik het ook niet erg om hem te dragen. Daarnaast vinden vrienden het ook altijd wel makkelijk als ze iets kwijt willen, dat ze het bij mij in mijn tas kunnen doen. Deze Mi-pac ziet er ook nog eens super leuk uit en is lekker stevig!

Poncho

Tja, we wonen nog steeds in Nederland en dat betekent dat er ook tijdens de festivals wel eens een buitje kan vallen. Neem daarom een poncho mee, of zorg dat je die tijdens het festival bij een bar kan bemachtigen. Meestal worden ze namelijk ook wel uitgedeeld tijdens de festivals. Ik trek dat ding wel altijd gewoon aan als het gaat regenen, want niets is zo vervelend dan de rest van de dag in een natte outfit rond te lopen.

Deodorant in stickvorm

Als laatste: neem een deodorant in stickvorm mee! Want die mag je wel gewoon mee naar binnen nemen bij de meeste festivals. Ik vind het super fijn dat ik me af en toe even kan opfrissen met een deostick, vooral als het zo warm is. Deze van Dove ruikt lekker en neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt natuurlijk ook een Lady Speedstick meenemen.

 

Ga jij vaak naar een festival? Zo ja, wat is jouw ultieme tip?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Maaike 6 juni 2016

  Wat leuk dat je je tips met ons deelt over festivals! Zelf neem ik ook altijd nog een verzorgende lipbalsem mee, want droge lippen zijn echt niet chill. En je hebt een super mooie festival outfit collage gemaakt <3

 • Reageer JAmey 6 juni 2016

  Super leuke tips!

 • Reageer Annika 6 juni 2016

  Leuk artikeltje! De tip van die dop is heel handig! 🙂

 • Reageer Manon 6 juni 2016

  Die top vind ik wel heel erg leuk voor een festival !

 • Reageer Mariëlle 6 juni 2016

  Na de Flying Dutch neem ik voortaan maar gewoon een poncho mee denk ik haha 😛 Goede tips 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 6 juni 2016

   Hehe zaterdag hadden we die in ieder geval wel nodig ja!

 • Reageer Bertine 6 juni 2016

  ik ga nooit naar een festival:( goede tips, leuk artikel!

  • Reageer GLAMOURMOES 6 juni 2016

   Ah moet je echt eens doen!

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Video | Amerikaans snoep proeven

  Vandaag een keer een ander soort video dan een shoplog, want ik heb namelijk samen met mijn nicht en een...

  Close