Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter lijn

5 mei 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

Tijdens mijn bezoek aan Antwerpen kocht ik een heleboel producten van Garnier bij de Kruidvat. Producten die ik niet kon kopen in de Nederlandse Kruidvat. Inmiddels zijn we twee maanden verder en heb ik drie producten uit dezelfde lijn uitgebreid getest. Vandaag deel ik mijn ervaring over de Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter lijn.
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter lijn

In Nederland is de Ultra Doux lijn van Garnier beter bekend als Loving Blends, maar qua keuze ben je dan beperkt tot 7 soorten en in België kun je 19 verschillende soorten kopen. Omdat ik benieuwd was naar de Avocado en Karitéboter lijn nam ik alle drie de producten mee. Deze lijn is namelijk geschikt voor zeer droog of krullend haar. Perfect voor mijn haar zou je zeggen.

De avocado is een boom van 5-15 m hoog, uit tropisch Amerika. Avocado-olie wordt gewonnen uit de vrucht. Voedzaam, rijk aan vitaminen A, E en B9, met een evenwichtige verhouding enkelvoudige en meervoudig onverzadigde vetzuren, is avocado-olie verzachtend en regenererend. Het is bijzonder geschikt voor de verzorging van droge en gevoelige huid en droog haar. De kern van karité, samengesteld uit 50% vetten en rijk aan vitamine E, heeft geweldige herstellende eigenschappen voor de huid. Afrikaanse vrouwen gebruiken het voor gezichts-en lichaamsbehandelingen in de maanden van droogte en de seizoenen van harde wind, maar ook voor de gevoelige huid van babies te beschermen. Karité biedt intense voeding, flexibiliteit en vitaliteit aan het haar. [Garnier]
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Verpakking Garnier Ultra Doux Avocado & Karitéboter

Iedere lijn binnen de Ultra Doux van Garnier heeft zijn eigen kleuren. De Avocado & Karitéboter varianten komen in gele flessen met donkerbruine doppen. Ik vind het detail op de dop bij de shampoo- en conditionerfles heel erg leuk gedaan. Beide flessen zijn daarnaast ook voorzien van een klikdop, wat het makkelijker maakt om tijdens het douchen je product uit de verpakking te krijgen. Het haarmasker zit in een pot met een draaidop. Ik vind de uitstraling van de producten erg leuk en natuurlijk. Ook is het duidelijk dat de belangrijkste ingrediënten avocado en karitéboter zijn.

Ultra Doux Avocado Shampoo

Deze nieuwe, intens voedende shampoo voor droog tot zeer droog haar van Garnier Ultra Doux bevat versoepelende avocado-olie en intens voedende karitéboter. De romige en crèmige textuur verzwaart het haar niet. Bevat geen parabenen.

300 ml – € 3,49
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Ultra Doux Avocado Conditioner

Deze nieuwe, intens voedende crèmespoeling voor droog tot zeer droog haar van Garnier Ultra Doux bevat versoepelende avocado-olie en intens voedende karitéboter. De ontwarrende crème smelt onmiddellijk in het haar. Bevat geen parabenen.

200 ml – € 3,09
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Ultra Doux Avocado Haarmasker

Deze intens voedende crème voor zeer droog of kroezend haar bevat versoepelende Avocado-olie en intens voedende karitéboter. De romige en lichte crème smelt ogenblikkelijk in het haar.

300 ml – € 4,39
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Ingrediëntenlijsten

Hieronder zijn de ingrediëntenlijsten van alle drie de producten weergegeven. Je ziet van boven naar beneden de shampoo, conditioner en het haarmasker. Het valt me op dat de avocado olie en karitéboter niet heel hoog op de lijst staan. Datzelfde geldt voor deze ingrediënten in de conditioner. Wel staat palmolie daar hoog op de lijst. Bij het haarmasker zie ik de belangrijkste ingrediënten ook pas halverwege de lijst terug.
Garnier Ultra Doux Avocado

Producten

De shampoo is behoorlijk vloeibaar zoals je hieronder op de foto ook wel kan zien. De kleur is een beetje oranje/geel met een hele lichte shimmer. De conditioner is lekker vol en romige van substantie. Dit vind ik bij een conditioner altijd heel erg fijn. Zo heb ik veel meer het idee dat mijn haar goed gevoed wordt. Het haarmasker is nog dikker en heeft een vastere structuur dan de conditioner. Dit betekent dat het product nog meer voedend is dan de conditioner. Ik vind de geur van de producten echt heerlijk, een zachte enwarme geur. De shampoo en conditioner ruiken nagenoeg hetzelfde. Het masker heeft een iets sterkere geur, maar nog steeds wel lekker.
Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter

Conclusie

Ik ben heel blij dat ik deze producten in Antwerpen heb gekocht. De shampoo gebruik ik om en om met de Lush Curly Wurly shampoo. Mijn haren was ik in principe om de dag en als ik de Garnier Ultra Doux lijn gebruik, gebruik ik de ene keer de shampoo en de conditioner en de andere keer het haarmasker in plaats van de conditioner. Ik vind de producten lekker ruiken, ze maken mijn haar schoon en laten mijn haren heerlijk zacht aanvoelen. Ook heb ik het idee dat mijn krullen er mooier door in model blijven zitten. Omdat krullend haar over het algemeen ook droog is, is deze lijn perfect geschikt. Dus heb jij ook droog haar en/of krullend haar, dan is het misschien een idee om Garnier Ultra Doux Avocado en Karitéboter lijn eens te proberen.

Heb jij al iets van Garnier Ultra Doux of Loving Blends geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Maaike 5 mei 2016

  Ik heb twee soorten geprobeerd van de Loving Blends lijn. Heerlijk roken die! En ze waren ook erg fijn, maar de conditioner en haarmasker had ik wel wat meer van verwacht. En ik wist niet dat je in België maar liefst 19 verschillende soorten had! 😮

 • Reageer Kelly Mulder 5 mei 2016

  Wat lijkt me dit een fijne lijn! 🙂

 • Reageer Mariska 5 mei 2016

  Deze kende ik eigenlijk nog niet, maar het klinkt wel weer heel fijn moet ik zeggen.

 • Reageer Madeleine 5 mei 2016

  Lijkt mij wel een lekkere lijn. Alleen zou ik t niet meer kopen omdat garnier op dieren test 🙁

 • Reageer Claudia 12 mei 2016

  Dat klinkt erg goed. Ik hoor ook wel goede verhalen over GarnIer.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 106: Fotografie workshop, PSV en bananenbrood

  GLAMOURMOES WEEKLY 106 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close