Bananenbrood met blauwe bessen

30 april 2016 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Sinds een tijdje heb ik het boek Live Love Run van Annemerel in huis en ben ik er druk in aan het lezen. Dit boek bestelde ik, omdat ik Annemerels blog heel leuk vind, maar ook omdat ik wilde gaan starten met hardlopen. Toen ik afgelopen woensdag door het boek aan het bladeren was kwam ik het recept van een bananenbrood met blauwe bessen tegen. Ik had bijna alle ingrediënten nog in huis, haalde nog bananen en agavesiroop en startte met bakken.
bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Ik ben gek op bananenbrood, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Dit gebeurt meestal, omdat ik te weinig tijd heb en teveel dingen aan mijn hoofd. Maar toen ik het recept in het boek zag staan, moest ik heb gelijk maken. Dit bananenbrood met blauwe bessen is super makkelijk en snel te maken. Bovendien kan je het brood ook gewoon invriezen en dus heel goed bewaren. Kijk je mee naar dit heerlijke recept?

Ingrediënten

 • 140 gram (spelt)bloem
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 3 mediumgrote bananen
 • 3 mediumgrote eieren
 • 150 ml Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels esdoornsiroop (maple syrup) – ik gebruikte agavesiroop
 • 100 gram blauwe bessen
 • 75 gram gehakte pecannoten (deze heb ik weggelaten)

Bananenbrood

Bereiding bananenbrood met blauwe bessen

 • Verwarm de oven voor op 160 graden.
 • Mix de bloem, met het bakmeel, bakpoeder en het zout.
 • Prak de bananen en mix deze met de eieren, Griekse yoghurt en het siroop ( ik gooide het goedje in de blender).
 • Met een spatel roer je de droge en natte ingrediënten door elkaar.
 • Vervolgens roer je de blauwe bessen en eventueel de helft van de pecannoten door het beslag.
 • Vet de cakevorm goed in met (bak)boter.
 • Doe vervolgens het beslag in de cakevorm en verdeel de overige pecannoten over het beslag
 • Zet de cake voor +/- 65 minuten in de voorverwarmde oven.

Bananenbrood
Het resultaat is een heerlijk bananenbrood met een zachte bite. De blauwe bessen zorgen voor een extra smaaksensatie. Ik vind de verhouding van banaan met de Griekse yoghurt en het meel perfect. Je proeft de banaan goed, maar het overheerst niet. Daarnaast lijkt het net of je cake eet en hierdoor is het echt een traktatie om mee te nemen als tussendoortje.

Wat is jouw favoriete recept voor bananenbrood?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Chantalle 30 april 2016

  Dit lijkt me echt heerlijk!

 • Reageer Raymonde 30 april 2016

  Heerlijk! ik ben gek op bananenbrood met blauwe bessen!
  Ik gebruik deze recept http://www.tasteofhome.com/recipes/blueberry-banana-bread (wel in het engels) en ik voeg kaneel toe! nog lekkerder!!

 • Reageer femketje 30 april 2016

  ziet er echt delish uit 😀

 • Reageer Charlotte 1 mei 2016

  Yum heerlijk! Ik heb het laatst ook gemaakt. Wat een prachtige foto’s heb je erbij gemaakt!

 • Reageer Bertine 1 mei 2016

  zo he dat ziet er goed uit<3

 • Reageer Mariëlle 6 mei 2016

  Ik heb geen idee wat ik hier van zou vinden, maar er is maar één manier om daar achter te komen. Ik houd wel van healthy baksels!!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Bestelling Beauty Bay & Beautynetkorea

  Soms wil je eens wat anders proberen dan de producten die je in de Nederlandse drogisterijen kunt kopen. Ik ben...

  Close