California Tan Instant Sunless stappenplan

13 april 2016 | Geplaatst in Beauty

Alweer een tijd geleden ontving ik een pakketje met daarin het California Tan Instant Sunless stappenplan. Nou ben ik altijd nogal sceptisch over bruin worden zonder zon, maar ik wilde deze producten toch een kans geven. In het artikel van vandaag laat ik jullie kennis maken met de producten en ik geef een eerste indruk. Zou ik echt mooie gelijkmatig gebruinde benen krijgen of is het puur marketing?
_MG_3285 copy

California Tan Instant Sunless stappenplan

Het California Tan Instant Sunless stappenplan moet je lichaam in drie stappen een mooie bruine tint geven. Je kunt de producten één keer gebruiken voor een subtiele bruine kleur, maar ook meerdere dagen achter elkaar tot je de gewenste tint bruin hebt gecreëerd. Ik heb ooit eens een keer een bodylotion van Dove getest met zo’n bruiningseffect, maar toen mijn benen oranje en streperig werden heb ik die fles nooit meer aangeraakt. Van het merk California Tan had ik nog nooit gehoord en gezien het feit dat mijn benen door de zon nooit echt bruin worden, wilde ik toch wel eens een keer een nieuw zelfbruiningsproduct proberen.
California Tan

Stap 1 California Tan Color Maximizer

California Tan Color Maximizer is onderdeel van het California Tan Instant Sunless stappenplan. De California Tan Color Maximizer is een gel bomvol voedende onderdelen zoals proteïnen, ginseng en Gynostemma (een antioxidant welke zuurstof toevoegt aan de huid). Door toevoeging van vitamines wordt de huid gevoed en hechten de kleurpigmenten beter aan de huidcellen. De proteïnen zorgen er voor dat je kleurtje langer zichtbaar blijft. [Wehkamp]

Ingrediënten California Tan Color Maximizer

Water (Aqua), Pentylene Glycol, Lactobacillus/Eriodictyon Californicum Ferment Extract, Phospholipids, Propylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hydroxide, Fragance (Parfum), Disodium EDTA, Gynostemma Pentaphyllum Extract, Panax Ginseng Root Extract, Glycerin, Leoconostoc/Radish Root Ferment Filtrate. Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Diazolidinyl Urea, Metylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol
California Tan Color Maximizer Gel

Stap 2 California Tan Instant Sunless Spray

California Tan Color Perfecting Complex Instant Sunless Spray geeft een prachtige zongebruinde kleur in een handomdraai. Deze Instant Sunless Spray is eenvoudig te gebruiken (ook op je rug) en droogt snel. Door de gepatenteerde 360 ° vernevelkop creëer je een mooi airbrush effect en bereik je zelf de meest lastige plekjes. De Instant Sunless Spray bevat DHA, Erythrulose en Caramel zorgen voor een directe subtiele kleur tijdens het aanbrengen en een diepere onderliggende kleur die zich binnen een paar uur optimaal ontwikkelt. Aloë vera maakt de huid zacht en soepel. California Tan Instant Sunless Spray heeft niet de bekende zelfbruiner geur, maar geeft een lekkere frisse geur. Zonder sulfaten en parabenen. [Wehkamp]

Ingrediënten California Tan  Instant Sunless Spray

Water (Aqua), Dihydroxyacetone, Propylene Glycol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Dipropylene Glycol, Polysorbate 20, Caramel, Glycerin, Ethoxydiglycol, Caffeine, Rosmarinus Officinalis (rosemary) Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Ipomoea Batatas (Purple Sweet Potato) Root Extract, Bixa Orellana (Annato) Seed Extract, Crocus Sativus (Saffron) Flower Extract, Melanin, Erythrulose, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sphacelaria Scoparia Extract, Ascorbic Acid, PEG-40 Hydrogented Castor Oil, Alcohol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Fragance (Parfum), Limonene, Citral, Caprylhydroxamic Acid, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, PotassiumBenzoate, Red 4 (CI 14700), Red 33 (CI 17200)
California Tan Instant Sunless Spray

Stap 3 California Tan Extender

California Tan Extender met Bronzer verrijkt de huid met een hydraterende combinatie van Aloe Vera, Shea Butter en Olijfolie. Met een vleugje DHA verleng je het resultaat van jouw bronzing effect en voedt je de huid intensief op een natuurlijke manier. [Wehkamp]

Ingrediënten California Tan Extender

Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Dihydroxyacetone, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Erythrulose, Mannose, Glucose, Beta-Glucan, Triethanolamine, Sodium Hyaluronate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Carbomer, Disodium EDTA, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Chlorphenesin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Caramel, Yellow 5 (CI 19140), Yellow 6 (CI 15985).
California Tan Tan Extender met Bronzer

Het stappenplan

Ik heb het product alleen getest op mijn benen, omdat dat het makkelijkste is en omdat mijn benen echt behoorlijk wit zijn. Om mooie gebruinde benen te krijgen heb je allereerst de Color Maximizer nodig. Deze gel smeer je op je benen en laat je ongeveer 60 seconden intrekken. De gel is doorzichtig en voelt fris aan op je huid. Het product ruikt fris en houtachtig, met een vleugje zoet. Nadat de gel is ingetrokken ga je aan de slag met de Instant Sunless Spray. Even schudden voor gebruik en dan op een afstand van zo’n 25 cm sprayen op de huid. Ik raad je aan om het product in de badkamer te gebruiken, want het is niet geheel zonder knoeien. Ik vond het ook lastig om de spray gelijkmatig aan te brengen. Met de bijgeleverde handschoen heb ik geprobeerd het product goed te verdelen. Je moet trouwens oppassen bij voeten, enkels en knieën, want daar lijkt het product al veel sneller bruin te maken.
_MG_3290

De Tan Extender kun je iedere dag aanbrengen nadat je je benen hebt gebruind. Dit product zorgt ervoor dat je je kleurtje langer behoud. Zoals ik al zei heb ik dus alleen mijn benen gebruind met de spray en hieronder zie je de voor en na foto’s. Ik moet zeggen dat je op de foto’s bijna geen verschil ziet. Maar in het echt kan ik toch wel degelijk zien dat mijn onderbenen een klein beetje kleur hebben ten opzichte van mijn bovenbenen. De spray is redelijk egaal ingetrokken en is in ieder geval niet oranje.

Voor
California Tan resultaat

Na
California Tan resultaat California Tan resultaat

Conclusie en prijzen

Het komt op de foto misschien niet goed over, maar mijn benen zijn wel degelijk gebruind. Dus het product werkt zeker. Ik vind het alleen wel lastig om gelijkmatig te sprayen. De nevel die uit de bus komt is heel fijn, maar gaat daardoor ook wel alle kanten op. Je krijgt al snel druppels op je benen, die je echt moet inwrijven, wil je geen rare vlekken krijgen. De kleur is in ieder geval niet oranje en daardoor blijft het er wel natuurlijk uit zien. Dus op zich ben ik wel positief over het product, maar je moet wel weten hoe je er mee om moet gaan,

California Tan Color Maximizer – € 19 (177 ml)
California Tan Instant Sunless Spray – € 34,95 (177 ml)
California Tan Tan Extender – €  19,50 (177 ml)

De producten zijn verkrijgbaar bij Wehkamp.

Heb jij al wel eens een tan product geprobeerd?

liefs marloes

Dit artikel bevat (een) product(en) die is/zijn opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Manon 13 april 2016

  Je ziet het verschil wel zeker. Ik heb deze ook liggen om te testen, alleen eigenlijk hou ik helemaal niet zo van zulke producten.

 • Reageer Yara 13 april 2016

  Ziet er goed uit! Ik ben zelf lijkbleek dus ik hoop dat ik ooit een zelfbruiner vind die echt werkt.
  Liefs,
  Yara

 • Reageer Mieke | Mieksmind 14 april 2016

  Ziet er goed uit, lijkt me wel wat voor mijn melkflessen! Op de laatste foto lijkt je rechterbeen donkerder dan links of ligt dat aan mij haha?

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 104: Manicure, winkelen en PSV

  GLAMOURMOES WEEKLY 104 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close