Essence Forbidden Volume mascara

3 april 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

Het is alweer lang geleden dat ik een mascara van Essence heb gereviewd. En nu ga ik in dit artikel gelijk twee mascara’s van het merk reviewen namelijk de Essence Forbidden Volume mascara en Forbidden Rebel mascara. Deze twee producten zitten nieuw in het assortiment. De Volume Rebel mascara ontving ik in een verrassingspakket en de Volume mascara kocht ik zelf. Als je wil weten wat ik van deze twee mascara’s vind, lees dan snel verder!
Essence Forbidden Volume mascara

Essence Forbidden Volume mascara

“Zo goed, het zou verboden moeten worden! dramatisch volume zonder klontjes. De conische vezelborstel van de Forbidden Volume mascara creëert ongelooflijk volumineuze wimpers – met slechts een streek.”

“No limit! dramatisch volume zonder klontjes. De Forbidden Volume Rebel mascara zorgt direct voor nóg meer intens volume dankzij het speciale design van de vezelborstel met afwisselend kortere en langere vezels.”[Essence]

De Essence Forbidden Volume mascara ligt sinds half februari in de winkel en belooft veel volume te geven. Ik heb beide mascara’s in de winkel bekeken en koos voor het borsteltje van de Forbidden Volume variant. Een week later trof ik in het verrassingspakket van Iris heel toevallig de Forbidden Rebel variant aan. Beide heb ik nu een tijdje getest, dus kijk snel verder hoe de mascara’s eruit zien op mijn wimpers.
Essence Forbidden Volume

Verpakking

De Forbidden Volume mascara’s zijn niet te missen in het Essence schap. Niet qua vorm, want die is niet heel bijzonder, maar wel qua kleur en opdruk. De Forbidden Volume Rebel mascara is rood met een donkergrijze opdruk en de Volume variant is donkergrijs met rode opdruk. Vooral het lettertype dat is gebruikt valt heel erg op. Ik vind de naam van het product ook leuk gekozen. De mascara ligt fijn in de hand, de dop is groot genoeg, zodat je die makkelijk kan vasthouden. Het uiterlijk van de mascara is niet chique, maar het past wel bij het merk Essence.

Essence Forbidden Volume mascara € 2,99.
Essence Forbidden Volume

Borsteltje

Het Forbidden Volume Rebel borsteltje zie je op de eerste foto hieronder. Zoals de naam al aangeeft geen standaard mascara borsteltje. Het borsteltje bestaat eigenlijk uit die bolletjes die in elkaar overlopen. Het is geen rubberen borsteltje, zoals ik eigenlijk het liefst heb. Daarom heb ik ook niet voor deze mascara gekozen toen ik voor het Essence schap stond.

De Forbidden Volume mascara zie je hieronder op de tweede foto. Deze loopt van breed aan de onderkant naar smal aan de bovenkant. Ook dit borsteltje heeft meer haartjes dan dat het van rubber of siliconen materiaal is gemaakt, maar dit borsteltje leek me toch wel fijn in gebruik.
Essence Forbidden Rebel Essence Forbidden Volume

Forbidden Volume

De Forbidden Volume variant van Essence moet je wimpers ultiem volume geven door de conische vezelborstel. De mascara is mooi qua substantie, klontert niet al op het borsteltje. Op de tweede foto hieronder zie je links mijn wimpers zonder mascara en rechts mijn wimpers met twee laagjes mascara. Zoals je ziet geeft de mascara ontzettend veel volume en lengte. Ik was de eerste keer echt wel verbaasd over het effect van de mascara. Heel veel volume en dit blijft ook de hele dag zo zitten. Deze mascara belooft dus veel volume en maakt dat ook waar.
Essence Forbidden VolumeEssence Forbidden Volume

Forbidden Volume Rebel

Daar waar de Forbidden Volume mascara mij direct overtuigde, had ik bij de Rebel variant wel iets langer nodig. Ik moest heel erg wennen aan het borsteltje, want daar kon ik niet zo goed mee overweg. Uiteindelijk na meerdere dagen te hebben geprobeerd was ik er toch wel over te spreken. Het borsteltje bevat korte en lange vezels die voor veel volume zorgen. Ik denk dat deze mascara ook iets beter nog op mijn wimpers zit op deze foto’s dan de variant hierboven. Daar zie je toch wat wimpers die iets aan elkaar geplakt zitten. Bij onderstaande is veel vooral veel lengte, maar geen aan elkaar gekleefde wimpers.
Essence Forbidden RebelEssence Forbidden Rebel

Ik ben heel erg tevreden over allebei de mascara’s. Ze zijn fijn in gebruik en geven daadwerkelijk het volume dat beloofd wordt. Dus ben je op zoek naar een mascara die veel volume geeft aan je wimpers. Dan zou ik zeker eens langs de Kruidvat of Trekpleister gaan om een van deze, of misschien wel allebei, mee naar huis te nemen.

Heb jij deze Essence mascara al geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Bertine 3 april 2016

  die onderste vind ik het mooist!!

  • Reageer Marina 15 maart 2019

   Nergens meer te koop.
   Ik heb al heel veel drogisterijen afgelopen, helaas zonder resultaat
   Iemand idee suggestie voor mij
   Hartelijk dank
   Marina

 • Reageer alexa 3 april 2016

  ziet er goed uit zeg. Die onderste is net wat mooier dan de bovenste!

 • Reageer femketje 3 april 2016

  wauwie! awesome effect!

 • Reageer Mariska 3 april 2016

  Ik hoor hier verschillende dingen over dus twijfel een beetje. Jij klinkt wel positief en ziet er ook mooi uit!

 • Reageer Mariska 10 april 2016

  IK heb ze nog steeds liggen om te proberen! Ben er nu wel erg benieuwd naar 🙂

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  SpaOnline en Palmolive 2e saunakaartje gratis

  Als ik wil ontspannen en even tot rust wil komen is een dagje sauna een van de eerste dingen waar...

  Sluiten