Balea Micellair water

2 maart 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

Micellair water is niet meer uit mijn gezichtsreinigingroutine weg te denken en ik denk dat dit voor veel bezoekers en bloggers geld. Ik heb het micellair water van verschillende merken zoals Garnier, Kruidvat en Nivea al getest en ik ben altijd weer nieuwsgierig naar nieuwe merken. Zo kwam ik laatst bij de DM Drogerie ook eindelijk het micellair water tegen van het huismerk Balea. Benieuwd of dit product kan tippen aan mijn verwachtingen?
Balea Micellair water

Balea Micellair water

Het Balea Mizellen-Reinigungswasser voor de droge en gevoelige huid combineert drie producten in één stap: reiniging, make-up remover en gezichtswater. De formule met micellen verwijderd make-up en overmatig talg. Reinigt, voedt en beschermt de huid tegen uitdrogen. Geen wrijven en naspoelen met water niet nodig. Met Glycerine en sinasappelolie. Zonder alcohol en parfum. Het product is vegan.[DM Drogerie]

Micellair water gebruik ik eigenlijk alleen voor het verwijderen van mijn make-up, dat wil zeggen: mascara, concealer en highlighter. Ik vind het fijn als ik niet hoef te boenen en dat ook waterproof mascara gemakkelijk te verwijderen is. Ik heb daarom de Balea Mizellen Reinigungswasser aan een test onderworpen en deel vandaag mijn mening. Het gaat hierbij om mijn eerste indruk van het product en mijn ervaringen.
Balea Micellair reinigingswater

Verpakking

Het valt me op dat micellair water altijd in van die enorme flessen verkocht wordt. Deze fles bevat maar liefst 400 ml! En aangezien ik hier meestal alleen mijn ogen mee reinig, doe ik ontzettend lang met zo’n fles. Maar het is ook onhandig, want ik ken mezelf en laat zo’n fles gewoon uit mijn handen vallen als ik niet oppas. De vormgeving van het Balea Micellair water heeft veel weg van de variant van Garnier. Alleen heeft Balea voor donkerpaars als hoofdkleur gekozen.  Ik vind deze fles er wel mooi uitzien.

Voor 400 ml Balea Mizellen Reinigungswasser betaal je bij de DM Drogerie in Duitsland € 2,95. Ter vergelijking Kruidvat 3 in 1 Micellair water kost € 2,49 voor 250 ml en Garnier Micellair water is te koop voor € 6,49 en dan heb je ook 400 ml.
Balea Mizellen Reinigungswasser

Ingrediënten Balea Micellair water

Hieronder de ingrediëntenlijst van het micellair water. Ik ben geen held in het uitpluizen van ingrediëntenlijsten,maar ik zie glycerine en  sinaasappelolie (Citrus Aurantium Dulcis Flower Water). Er zit in ieder geval geen parfum en ook geen alcohol in. Propylene Glycol helpt de huid om vocht vast te houden. Wat me opvalt zijn de ‘sodium’ ingrediënten die gerelateerd zijn aan zout.

Aqua | Pentylene Glycol | Propylene Glycol | Glycerin | Sodium Cocoamphoacetate | Citrus Aurantium Dulcis Flower Water | Sodium Salicylate | Sodium Benzoate | Citric Acid | Sodium Chloride | Tetrasodium EDTA
Ingrediëntenlijst Balea Mizellen Reinigungswasser

Product

Over het product kan ik niet heel veel vertellen, behalve dan dat het net water lijkt en heel vloeibaar is. Gelukkig is het gat in de dop niet enorm groot en kun je het nog wel redelijk goed doseren. Er zit geen parfum in het reinigingswater, maar toch ruikt het een klein beetje naar sinaasappel. Ik vermoed dat dit komt door het ingrediënt Citrus Aurantium Dulcis Flower Water. Het is geen vervelende geur en het irriteert bij mij verder ook absoluut niet.
Balea Mizellen Reinigungswasser Balea Mizellen Reinigungswasser

Conclusie

Op bovenstaande foto zie je een wattenschijfje met alleen het micellair water aangebracht en eronder zie je het wattenschijfje met resten make-up. Op die foto heb ik het wattenschijfje ongeveer 10 seconden zachtjes op mijn ogen gedrukt en vervolgens naar beneden gehaald. Ik had een mascara van Essence op mijn wimpers die er met water niet af gaat (maar is geen waterproof mascara), maar met het product van Balea ging het er verbazingwekkend gemakkelijk af. Ook mijn concealer en highlighter waren zo verwijderd. Als ik het wattenschijfje over de rest van mijn gezicht haal wordt al het vuil verwijderd en blijft er een schone huid achter. Het water irriteert of brandt niet en mijn huid is ook niet rood na gebruik van het product. Ook heb ik geen trekkerig gevoel in mijn gezicht. Wat mij betreft allemaal zeer positieve punten. Ik gebruik het water ook voor het verwijderen van geknoeide mascara en dat werkt ook prima. Tot dusver kan ik geen negatieve punten benoemen, behalve dat hele overgevoelige huidjes reageren op het ingrediënt Citrus Aurantium Dulcis Flower Water.
Balea Mizellen Reinigungswasser Balea Mizellen Reinigungswasser
En hierboven heb ik nog een test gedaan met de Catrice Made to Stay lipstick in een rode kleur. Over het algemeen zijn deze lastig te verwijderen, maar met het micellair water ging het erg gemakkelijk vanaf. Alleen een paar kleine restjes bleven achter op mijn lippen, die ik dan met de achterkant van het wattenschijfje nog weg kon halen.
Balea Mizellen Reinigungswasser

Gebruik jij micellair water in je reinigingsroutine?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Jamey 2 maart 2016

  o wat klinkt deze fijn zeg! Gelukkig heb ik de DM om de hoek, dus dat word inslaan!

 • Reageer Reza 2 maart 2016

  Hoi bedankt voor deze review. Ik kende het product nog niet, dus dat ga ik binnenkort eens proberen.

 • Reageer Northflix 2 maart 2016

  Wat toevallig! Ik zag deze gister bij een Duitse Instagrammer voorbij komen en heb het toen genoteerd. Ook ik ben normaal een Garnier fan. Ik heb van alles getest: Etat Pur (fijn, maar duurder), Nivea, Kruidvat, Hema… Maar kom iedere keer terug bij Garnier.
  Deze wil ik echter zeker eens testen na het lezen van je review, maar eerst de fles van Alterra opmaken die ik vorige week heb gekregen.

 • Reageer Kelly 2 maart 2016

  Ik ben echt een groot fan van Micellair water, werkt perfect voor mijn gevoelige ogen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze want tot voorheen gebruikte ik die van Garnier die toch aardig prijzig is.

 • Reageer Madeleine 2 maart 2016

  Jaya ik heb hiervan 2 flessen. Zodra mijn kruidvat water op is ga ik deze gebruiken 😀 Kan niet wachten!

 • Reageer Manon 2 maart 2016

  Deze van Balea ken ik niet, het klinkt wel goed!

 • Reageer Chantalle 2 maart 2016

  Ik zag deze laatst bij DM staan maar ik twijfelde en heb hem uiteindelijk niet gekocht. Dit kwam ook door dat ik nog een mega voorraad heb maar nu ik je review heb gelezen kan dit zeker mijn nieuwe favoriet worden als mijn huidige op zijn.

 • Reageer Bertine 2 maart 2016

  ik dacht dat dit alleen goed was voor je gezicht, wist niet dat je er ook echt je mascara mee af kon halen. ik ga deze de volgende keer mee nemen bij de DM, ziet er goed uit!

 • Reageer Saraya 2 maart 2016

  Klinkt als een fijne Micellair water 🙂
  X

 • Reageer Fleur Sophia 2 maart 2016

  Oe, ik denk niet dat ik met mijn hele gevoelige huidje hier tegen zou kunnen, maar gelukkig kan ik wel tegen die van Garnier!

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 2 maart 2016

  Ik gebruik altijd die van Garnier!

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  GLAMOURMOES WEEKLY 99: Champions League, Amsterdam en M&M’s

  GLAMOURMOES WEEKLY 99 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Sluiten