Lush Curly Wurly kokosshampoo

17 februari 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

In mijn shoplog van twee weken geleden zagen jullie dat ik eindelijk eens een bestelling had geplaatst in de webshop van Lush. Vorige week reviewde ik Lush The Comforter shower cream en vandaag is de Lush Curly Wurly kokosshampoo aan de beurt. Ben je benieuwd wat ik van deze kokosshampoo met echte stukjes kokos vind? Lees dan zeker de rest van het artikel.
Lush Curly Wurly

Lush Curly Wurly kokosshampoo

“Curly Wurly is het tropische zusje van Big om je krullen te kalmeren (maar mensen met stijl haar gebruiken het ook omdat het ontzettend veel glans geeft). Het haalt de pluis uit je haren met een voedende mix van cacaoboter, kokosboter en avocadoboter. De kleine stukjes die je er in vindt, zijn stukjes kokos. Spoel uit en je zachte haren geuren naar vanille en voelen als zijde.” [Lush]

De perfecte shampoo heb ik nog niet gevonden voor mijn gekrulde en droge haar. Daarom probeer ik steeds weer wat nieuws en bestelde ik de Lush Curly Wurly kokosshampoo. Na het lezen van de beschrijving leek het mij een perfecte shampoo en dus begon ik gelijk met testen.
Curly Wurly kokosshampoo

Verpakking

Shampoo in een pot, dat heb ik nog nooit eerder geprobeerd en ik was daarom ook heel benieuwd. Meestal is shampoo erg vloeibaar, maar dat is niet het geval bij de Lush kokosshampoo. Daarom kan het ook prima in een pot. Deze zwarte pot met draaideksel is zoals we van Lush gewend zijn van 100 % gerecycled materiaal en als je er 5 leeggemaakt hebt kun je die inleveren en krijg je een heerlijk vers masker. Verder het bekende lettertype, duidelijke informatie en de leuke zin: “Kijk uit malloot, een kokosnoot! En nog eentje. Ze voeden je haren en geven je lokken een heerlijke geur.” De Lush shampoo is wel prijzig, want je betaalt € 16,75 voor 220 gram, maar hopelijk is dat het helemaal waard.
Curly Wurly kokosshampoo Curly Wurly kokosshampoo

Ingrediëntenlijst Lush Curly Wurly

Hieronder zie je de ingrediëntenlijst van de shampoo. Wat me direct opvalt is de kokosrasp die dus op plek twee van de lijst staat. Ze hebben dus absoluut niet gelogen over het feit dat er echt letterlijk kokos in de shampoo zit. Verder zie je nog veel meer lekkere en verzorgende ingrediënten zoals cacaoboter, avocadoboter en kokosolie. Het klinkt in ieder geval allemaal erg goed.

Ammoniumlaurylsulfaat (Ammonium Lauryl Sulfate), Kokos rasp (Cocos nucifera), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Water (Aqua), Citroensap, vers, biologisch (Citrus limonum), Glyceryl Stearaat & PEG-100 Stearaat (Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate), Parfum (Perfume), Lijnzaad infusie (Linum usitatissimum), Papaja, vers (Carica papaya), Lauryl betaïne (Lauryl Betaine), Eieren, vrije-uitloop, vers (Fresh Free Range Eggs), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Kokosolie, extra virgin (Cocos nucifera), Sheaboter (Butyrospermum parkii), Jojoba olie, biologisch (Simmondsia chinensis), Avocadoboter (Persea gratissima), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Alkanet extract (Alkanna tinctoria), Lanoline (Lanolin), Cetrimonium bromide (Cetrimonium Bromide), *Coumarine (*Coumarin)

Schuingedrukt = Veilige synthetische ingrediënten / Normaal = natuurlijke ingrediënten
Curly Wurly kokosshampoo

Product

Als je het potje open doet komt de geur van kokos je tegemoet en dan niet zo’n chemische geur. Het is echt een heerlijke tropische kokosgeur. Zoals je op onderstaande foto’s kan zien is de shampoo niet zo vloeibaar en zitten er duidelijk stukjes kokos in de shampoo verwerkt. In het begin was dit even wennen, maar nu ik er aan gewend ben vind ik het fijn in gebruik. Je neemt met je vingers een beetje van de kokosshampoo tussen je handen en wrijft ze dan over elkaar zodat de shampoo over je handen verdeeld is. Vervolgens breng je het aan op je haren en verdeel je het. De ene keer pakt de shampoo beter dan de andere keer, maar ik weet nog niet waar dit aan ligt. Als de shampoo wel goed pakt, ontstaat er een lekker schuim en een heerlijke geur.
Curly Wurly kokosshampoo Curly Wurly kokosshampoo

Conclusie

Ja, ik ben echt mega enthousiast over de Lush Curly Wurly shampoo en dat had ik echt niet gedacht. Mijn haar heeft er echt heel veel plezier van en ik hoef niet eens altijd een conditioner of haarmasker meer te gebruiken, want mijn haren zijn al superzacht na het gebruik van de shampoo. Daarnaast blijft die heerlijke kokosgeur ook na het douchen nog lekker in je haar hangen. Zelfs de volgende dag rook ik de kokos nog subtiel. De shampoo zorgt ervoor dat mijn haar lekker zacht, gezond en glanzend is. De kokosstukjes vind ik helemaal niet vervelend, want ze spoelen echt heel gemakkelijk weer uit mijn haar. Ik moest alleen even wennen aan de substantie van de shampoo, omdat ik tot dan toe alleen nog maar vloeibare varianten had gebruikt. Ik ben bang dat ik nu niet heel veel andere shampoo’s meer wil gebruiken. Dit is voor mijn gekrulde haren echt een oplossing en ook die € 16,75 is het helemaal waard. Dus heb jij gekruld en pluizend of droog haar, dan zou ik je zeker aanraden om deze heerlijke kokosshampoo van Lush te proberen. Je kunt de shampoo natuurlijk ook gewoon gebruiken als je van de geur van kokos houd en glanzende haren wilt.
Curly Wurly kokosshampoo

Vind jij het fijn als er stukjes in je shampoo zitten?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Alyssa 17 februari 2016

  Klinkt goed! Zelf gebruik ik al een tijdje BIG van Lush, ook heel fijn. Die zorgt voor meer volume. Deze wil ik ook wel een keertje proberen,als is het alleen vanwege de geur – ik heb namelijk geen krullen 🙂

 • Reageer Claudia 17 februari 2016

  Dilemma, het klinkt echt super goed alleen ik vind de geur van kokos niks 😛

 • Reageer Fleur Sophia 17 februari 2016

  Ik heb deze shampoo nu ook al een tijdje in mijn bezit en ben er super-de-duper blij mee! Eindelijk een keer geen gevoelige hoofdhuid na het wassen van mijn haar!

  • Reageer GLAMOURMOES 17 februari 2016

   Ah dat is wel echt een heel groot pluspunt!

 • Reageer Marushi 17 februari 2016

  Heel fijn review! Klinkt echt heel goed! Ik ben nu erg benieuwd naar deze shampoo, ik ben dol op de geur van kokos. -x-

 • Reageer Manon 17 februari 2016

  Klinkt goed. Ik wil deze ook wel gaan proberen voor mijn haar. Opzicht zou ik het niet erg vinden als er stukjes in de shampoo zitten, want zoals je zegt wast het makkelijk uit je haar.

 • Reageer Heidi 17 februari 2016

  Ik had nog nooit zo iets gezien.
  Maar lijk me wel zeer goed te zijn en zeker hoe dat het beschreven sta.

 • Reageer Saraya 17 februari 2016

  Klinkt als een heerlijke shampoo, kokos geur is zo heerlijk en zomers 🙂
  X

 • Reageer Lindsey Beljaars 17 februari 2016

  Fijn dat hij zo goed bevalt! Heb nog nooit eerder een shampoo van LUSH geprobeerd maar het klinkt erg fijn!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 97: Ikea, shoppen en chocolade fondue

  GLAMOURMOES WEEKLY 97 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close