Le Volume de Chanel Waterproof mascara

24 december 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Ik probeer heel veel mascara’s uit en ik heb er ook altijd meerdere tegelijk in gebruik, maar nog nooit heb ik een high-end mascara gebruikt. Daar is nu verandering in gekomen, want ik heb geprofiteerd van de scherpe aanbiedingen bij de ICI Paris XL. Ik ben in het bezit van Le Volume de Chanel Waterproof mascara en deze is niet goedkoop. Natuurlijk ben ik benieuwd of deze mascara nou echt zoveel beter is dan een budget variant van een huismerk of Essence. Ik heb het getest en geef vandaag mijn oordeel. Nieuwsgierig?
Chanel Le Volume mascara

Le Volume de Chanel Waterproof mascara

Over mascara’s van Chanel heb ik al regelmatig gelezen en over het algemeen zijn de ervaringen positief, dus je kunt misschien wel begrijpen waarom ik ook eens een keer een high-end mascara wilde proberen. Nadat ik wat rond had gekeken in de ICI Paris XL koos ik uiteindelijk voor Le Volume de Chanel in de waterproof versie. Het borsteltje zag er erg goed uit, dus met 40 % korting op alle mascara’s en cadeaubonnen die ik nog had wilde ik het wel proberen.

Chanel zegt het volgende over de mascara: “Een mascara die vanaf de eerste streek onmiddellijk voor volume zorgt. De wimpers worden gescheiden, voller en dikker. Voorzien van een intense kleur openen de wimpers de oogopslag. Water- en smudgeproof, en houdt daardoor perfect.

De synergie tussen het borsteltje en de formule zorgt voor een intens volume:
• Op het exclusief voor CHANEL ontwikkelde borsteltje zijn de borstelhaartjes zodanig geplaatst dat ze vorm geven aan het volume en voor een optimaal make-upresultaat zorgen.
• De vloeibare formule droogt direct na het aanbrengen, wat een volume op maat mogelijk maakt. De mascara is bestand tegen water en vocht en houdt probleemloos urenlang, terwijl het reinigen toch gemakkelijk gaat. [Chanel]”
Le Volume de Chanel

Verpakking

Aaah verpakkingen van high-end merken zijn vaak zo mooi en chique. Dat geldt ook voor deze Le Volume de Chanel mascara. Klassiek zwart met een klein beetje goud op het doosje van de mascara en de huls zelf is simpel, strak en zwart. Alleen het logo van Chanel staat op de dop en de merknaam zelf op de huls. Heel erg mooi gewoon. Meer kan ik er niet over zeggen. De dop draait trouwens goed dicht en als je een ‘klikje’ hoort weet je zeker dat je mascara niet uitdroogt. Deze mascara is trouwens zes maanden houdbaar in tegenstelling tot veel andere mascara’s die je eigenlijk na drie maanden al weg moet doen.
Chanel Le Volume mascara Chanel Le Volume mascara

Borsteltje

Bij een mascara vind ik het borsteltje altijd een van de belangrijkste dingen. Ik heb het liefst een siliconen/rubberen borsteltje met korte ‘haartjes’. Deze van Chanel komt dus perfect overeen met mijn eisen. Hier werd ik dus al erg enthousiast over. Verder geen gekke vormen of dikke en dunne gedeeltes. Hij is gewoon recht en loopt iets naar elkaar toe aan de bovenkant. Het is geen overdreven groot en dik borsteltje, dus laten we snel verder kijken hoe de mascara op mijn wimpers uitpakt.
Chanel Le Volume mascara

Ervaring/Resultaat

Tadaa! Op onderstaande foto’s is het resultaat te zien van de Le Volume de Chanel Waterproof mascara! En ik ben fan! Links zie je mijn oog zonder mascara, in het midden met één laagje mascara en rechts twee laagjes. De mascara is heel erg fijn in gebruik, je wimpers worden goed gesepareerd, krijgen volume en lengte! Ik gebruik de mascara nu al een week en dat zegt veel. Normaal wissel ik namelijk heel veel af met mascara’s en pak ik bijna iedere dag een andere. Nu heb ik dus al zeven dagen dezelfde mascara gebruikt. Je krijgt geen klontjes in je wimpers, dus dat is ook een pluspunt. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is het feit dat de mascara niet geheel waterproof is. Ik heb er mee onder de douche gestaan, zonder te wrijven of met een washandje in mijn gezicht te zitten om het te testen. Toen ik na het douchen in de spiegel keek waren alle wimpers aan elkaar gekleefd en zat er zwart onder mijn ogen. Daarnaast is de mascara ook met warm water bijna volledig te verwijderen van mijn wimpers. Dat is wel jammer, maar verder is het een prachtige mascara, die haar geld helemaal waard is!

Le Volume de Chanel Waterproof mascara kost € 32,99 en is onder andere verkrijgbaar bij ICI Paris XL.
Chanel Le Volume mascara

Heb jij al eens een high-end mascara geprobeerd?

liefs marloes

 

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Mariëlle 24 december 2015

  Ik heb een tester gehas van de volume mascara maar die vond ik helemaal niet fijn, gelukkig ben jij er wel blij mee:)

 • Reageer Esmee 24 december 2015

  Ik heb hem zeg drie keer opnieuw gekocht, dus dat betekend volgens mij wel wat haha. Fijne mascara!
  XOXO esmee

 • Reageer Nicole 24 december 2015

  Wauw! Ik ben echt onder de indruk. Wat een mooi effect.

 • Reageer anna 24 december 2015

  Wauw, wat een prachtig effect! Zelf heb ik nog nooit een mascara van Chanel geprobeerd.

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 24 december 2015

  Wauw wat een goed resultaat.. maar toch vind ik het zonde zoveel geld aan mascara uit te geven

  • Reageer GLAMOURMOES 24 december 2015

   Dat kan ik me voorstellen. Ik zou normaal ook geen € 32,99 voor een mascara neerleggen, maar met 40 % korting en cadeaubonnen hoefde ik niks meer zelf te betalen. Dan is het wel de moeite waard!

 • Reageer Mariska 24 december 2015

  Ik had niet zo een fijn effect verwacht, hij ziet er echt heel goed uit, boven verwachtingen zelfs!

 • Reageer Lindsey Beljaars 24 december 2015

  Ik gebruik deze al jaren, absoluut mijn holy grail wat betreft mascara!

 • Reageer Manon 24 december 2015

  WAUW, hier zou ik wel 32 euro voor willen neerleggen!

 • Reageer femketje 26 december 2015

  wauw mooi resultaat!

 • Reageer Marleen 26 december 2015

  Ik heb er nu een mini versie van, en inderdaad heel fijn! Wel prijzig, maar supergoed!

 • Reageer Bertine 26 december 2015

  jammer dat ie niet echt waterproof is, maar hij maakt je wimpers echt wel super lang!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  BIOMED Organic Medical skin care

  Een tijd geleden ontving ik drie producten van BIOMED, waarover ik ook al een artikel schreef. Inmiddels zijn we een...

  Close