BIOMED Organic Medical skin care

23 december 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Een tijd geleden ontving ik drie producten van BIOMED, waarover ik ook al een artikel schreef. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en heb ik alle drie de producten uitgebreid getest om er mijn mening over te geven en deze review te schrijven. De producten van BIOMED Organic Medical skin care zijn 98,8 % natuurlijk en zijn dierproefvrij. Daarnaast zijn ze hét leidende medische/natuurlijke gezichtsverzorgingsmerk in Duitsland. Maar het wordt ook verkocht in Frankrijk, Nederland en zeven andere landen. Ik review de First Aid Eye Cream, Peel Me Up peeling en Lushes Lashes wimperserum.
BIOMED Organic

BIOMED Organic Medical skin care

BIOMED richt zich met haar producten op de biologische en medische huidverzorging. De producten zijn klinisch en dermatologisch getest en bevatten 98,9 % natuurlijke ingrediënten. Alle producten (behalve de brow en lash serums) zijn te koop voor minder dan € 30. Hierdoor wordt een natuurlijk en medisch merk ook nog eens betaalbaar. De producten zijn ‘medisch’, ‘natuurlijk’ en ‘chic’. Je koopt verzorgingsproducten die ook daadwerkelijk resultaat laten zien. De producten van BIOMED zitten in een steriele witte verpakking met weinig kleur. Dit past wel bij het merk, omdat ze zichzelf een medisch/natuurlijk gezichtsverzorgingsmerk noemen. Het logo is glimmend zilver en er zitten wat groene accenten op de doosjes en tubes. Dit matcht weer mooi met het biologische. De tubes van de First Aid Eye Cream en Peel Me Up peeling zijn beide wit. Daarentegen is de huls van het wimperserum glanzend zilver en spiegelend. De verpakkingen zijn dus strak, simpel en steriel.
BIOMED producten

BIOMED Peel Me Up

Een peeling voor het gezicht heb ik nog nooit eerder gebruikt. Ik was daarom ook wel nieuwsgierig of een gezichtspeeling echt zo veel doet voor je huid. Ik testte de BIOMED Peel Me Up peeling met een geconcentreerde mix van blauwe bes, rietsuiker, esdoornsuiker, sinaasappel en citroen. Het is de bedoeling dat je het product één à twee keer per week gebruikt na het reinigen van je gezicht. Breng het product aan op de gereinigde huid (vermijd de ogen) en laat het vijf minuten intrekken. Vervolgens je gezicht afspoelen met lauw water. Het product ruikt een klein beetje, maar het is geen lekkere fruitige geur. Het ruikt meer medisch en steriel. Ik had gehoopt dat dit product echt een beetje een wondermiddel zou zijn, maar niet is minder waar. De eerste paar keer merkte ik niet zo veel van het product. Maar toen ik het de afgelopen week weer gebruikte kreeg ik na een paar minuten een ontzettend branderig gevoel. Nadat ik het product verwijderd had was mijn huid ontzettend rood (net of ik verbrand was) en daarnaast ging het ontzettend jeuken en kreeg ik bultjes. Dit lijkt mij niet de bedoeling van een product en al helemaal niet van een biologisch en natuurlijk product. Ik weet dan ook niet of ik de peeling nog vaker ga gebruiken.

Ingrediënten
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, VACCINIUM MYRTILLUS (BILBERRY) EXTRACT, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, LEVULINIC ACID, SACCHARUM OFFICINARUM (SUGAR CANE) EXTRACT, XANTHAN GUM, POTASSIUM SORBATE, GLYCERYL CAPRYLATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) EXTRACT
CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) EXTRACT, TOCOPHEROL, ACER SACCHARUM (SUGAR MAPLE) EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM
BIOMED Peel Me Up BIOMED Peel Me Up BIOMED Peel Me Up BIOMED Peel Me Up

BIOMED First Aid Eye Cream

Een oogcrème gebruik ik al een tijdje, maar ik heb er nog geen gevonden die mijn donkere kringen minder maakt. Eens kijken of deze BIOMED First Aid Eye Cream dat wel gaat doen? De crème heeft een witte substantie die gemakkelijk uit te smeren is onder de ogen. Het product is geurloos en trekt snel in, dus tot zover alle pluspunten. Door de aloë vera zou de oogcrème een verkoelende werking moeten hebben, maar daar merk ik helaas niks van. Ik gebruik het product ‘s ochtends en ‘s avonds na het reinigen van mijn gezicht. Ik heb geen last van een gevoelige – en jeukende huid onder mijn ogen, dus ik kan niet zeggen of de crème daar wel goed voor werkt. Wat ik wel heel fijn vind is dat de crème mijn huid heel zacht maakt en daardoor kan ik een concealer heel goed aanbrengen.

Ingrediënten
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ALOE BARBADENSIS, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL OLEATE, CITRATE, SORBITOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, LEVULINIC ACID, XANTHAN GUM, PENTYLENE GLYCOL, 4-t-BUTYLCYCLOHEXANOL, GLYCERYL CAPRYLATE, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE
BIOMED First Aid Eye Cream BIOMED First Aid Eye Cream BIOMED First Aid Eye Cream

BIOMED Lushes Lashes

Als laatste heb ik een wimperserum getest van BIOMED, waar ik misschien nog wel het meest nieuwsgierig naar was van de drie producten. Het gaat om de BIOMED Lushes Lashes een serum dat je één keer per dag aanbrengt op je bovenste wimperlijn. De XLash Peptide moeten de wimpers verlengen en dikker maken. Nou ben ik al wel gezegend met redelijk lange wimpers, maar toch was ik nieuwsgierig of mijn wimpers er ook langer en dikker van zouden worden. Volgens de beschrijving moet er zichtbaar resultaat zijn na 28 dagen en het maximale resultaat zal zichtbaar zijn na 60 dagen. Ik heb het product nu vier weken (dus 28 dagen) getest en iedere avond een klein beetje serum (doorzichtig) aangebracht op de wimperlijn, maar ik kan niet zeggen dat ik een duidelijk verschil zie tussen de voor en na foto’s. Hopelijk is dit wel na 60 dagen het geval. Dan zal ik dat aanpassen in dit artikel, of misschien nog even kort benoemen in een ander artikel. Afgelopen week kreeg ik het serum in mijn ogen en dat was geen pretje, mijn oog begon enorm te tranen en te prikken.

Ingrediënten
AQUA, GLYCERIN, BORIC ACID, SODIUM CHLORIDE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM BORATE, DISODIUM EDTA, BENZOIC ACID, SODIUM BENZOATE, MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-17, TROPOLONE
BIOMED Lushes Lashes BIOMED Lushes Lashes BIOMED Lushes Lashes

Wimpers

Alleeerst excuses voor mijn niet netjes geëpileerde wenkbrauwen op alle foto’s. De eerste rij foto’s zijn gemaakt voordat ik begon met het aanbrengen van het serum. De tweede rij foto’s is gemaakt na 14 dagen en de laatste rij na 28 dagen. Voor mijn gevoel is er absoluut geen verschil op te merken in lengte en dikte van de wimpers. Dus we gaan nog even door met aanbrengen en kijken dan na 60 dagen hoe mijn wimpers eruit zien.
BIOMED Lushes Lashes

Conclusie

Van te voren had ik best hoge verwachtingen van de producten en was ik enthousiast over de natuurlijke en biologische ingrediënten. Maar na het testen van de producten ben ik niet heel enthousiast meer. De Peel Me Up peeling irriteert mijn huid te veel en dat lijkt mij niet de bedoeling. De oogcrème maakt de huid onder mijn ogen wel zacht, maar ik heb niet het idee dat het verkoelend werkt. Het wimperserum heeft tot nu toe ook nog geen resultaat laten zien, dus ik hoop dat dat nog wel zo gaat zijn.

De producten van BIOMED Organic Medical Skincare zijn verkrijgbaar bij Viata, de online apotheek. En verder heeft BIOMED ook een eigen Facebookpagina.

Heb jij al eens van dit merk gehoord?

liefs marloes

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Mariëlle 23 december 2015

  Wat jammer dat het niet werkt voor je, ik heb bij andere bloggers wel positieve reviews gelezen maar dat is voor iedereen anders natuurlijk!

 • Reageer Manon 23 december 2015

  Jammer dat het niet werkt, bij mij werkte het helaas ook niet!

 • Reageer Sanae 23 december 2015

  Jammer dat je niet helemaal overtuigd bent.. Bij de wimpers zie ik ook niet echt verschil. Jammer.

 • Reageer Saraya 23 december 2015

  Wat jammer dat je niet zo overtuigd bent, ik zie eerlijk gezegd ook geen verschil aan je wimpers maar gelukkig heb je al van jezelf mooie lange wimpers 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 23 december 2015

   Haha ja dat scheelt inderdaad! 🙂

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #89: Twee keer PSV, Minion taart en auto reparatie

  GLAMOURMOES' WEEKLY #89 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close