ZARQA Skin Calming Serum

9 december 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Op de Margriet Winterfair kocht ik twee producten van ZARQA om te proberen. Regelmatig las ik namelijk op blogs over de gezichtsverzorging van dit merk en dat maakte me nieuwsgierig. Aangezien je op de Winterfair altijd leuke aanbiedingen hebt, nam ik een Cleansing Foam en het Skin Calming Serum mee. Inmiddels heb ik het ZARQA Skin Calming Serum een aantal weken getest en wil ik mijn mening met jullie delen.
ZARQA Skin Calming Serum

ZARQA Skin Calming Serum

“Een rijk verzorgend serum op basis van Rijstkiemolie, Olijfolie Extract, Provitamine B5, Urea en Betaïne die de huid intensief hydrateren. De kalmerende werking van Bisbolol in combinatie met extracten van Zouthoutwortel en Algen brengt de huid tot rust.” [ZARQA]

Ik gebruik altijd een dag- en een nachtcrème en reinig mijn gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds. Meestal reinig ik met een cleansing foam onder de douche en ‘s ochtends gebruik ik een gezichtsborstel. Als ik niet douche, dan reinig ik mijn gezicht met een milk en tonic van Garnier. Een serum heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt, dus ik ben erg benieuwd of dit Skin Calming Serum wat gaat doen voor mijn huid.
Skin Calming Serum ZARQA

Verpakking

De verpakkingen van ZARQA zijn heel clean, wit en steriel. Iedere lijn heeft zijn eigen kleuraccent. Het serum heeft een paars accent net zoals alle andere producten die geschikt zijn voor het gezicht. Het Skin Calming Serum zit verpakt in een kartonnen doosje. De flacon zelf is van stevig plastic, wat helaas niet transparant is. Hierdoor heb ik geen idee hoeveel serum er nog in de flacon zit. De verpakking is verder heel neutraal gehouden met een grijs lettertype en het zilveren ZARQA logo. De verpakking is makkelijk in gebruik door het pompje wat er in zit. Eén pompje is ook voldoende om je gezicht mee in te smeren. Wat ik ook prettig vind is de dop die nog over het pompje heen zit. Hierdoor zul je geen serum verspillen als je het ergens mee naar toe neemt. De verpakking bevat een flacon met 50 ml.
Skin Calming Serum ZARQA Skin Calming Serum ZARQA

Ingrediëntenlijst ZARQA Skin Calming Serum

De producten van ZARQA zijn 100 % parfumvrij, maar ook conserveringsvrij. Dit is dus een product wat ook erg geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Verder zie ik de Rijstkiemolie vrij hoog op de lijst staan en ook zie ik Panthenol en Urea terug. Naar mijn idee een goede ingrediëntenlijst, voor zover ik er kennis van heb. Ik heb in ieder geval geen last van irritaties en er zit zeker geen parfum in, want het serum ruikt nergens naar.
Ingrediënten Skin Calming Serum

Product

Het serum van ZARQA is wit en heel fijn in gebruik. De hoeveelheid die ik hieronder op mijn hand heb aangebracht is voldoende om je hele gezicht mee in te smeren. Het is hierdoor heel zuinig in gebruik en dat vind ik wel prettig. Zoals ik bij de ingrediënten al aangaf zit er geen parfum in het product, dus ruikt het echt nergens naar. Het serum smeert gemakkelijk uit en trekt heel snel in. Hierdoor kan je heel snel je dag- of nachtcrème aanbrengen.

“Breng elke ochtend en avond, na de gezichtsreiniging, een kleine hoeveelheid serum op de huid aan. Het serum trekt snel in de huid en kan gebruikt worden onder de dag- of nachtcrème.”[ZARQA]
Skin Calming Serum ZARQA

Conclusie

Sinds ik het serum van ZARQA ben gaan gebruiken is mijn huid een stuk rustiger geworden. Ik had eerder regelmatig last van puistjes, die vrij lang zichtbaar waren, maar nu heb ik daar veel minder last van. Ik vind het serum heel fijn in gebruik en gebruik het dan ook iedere ochtend en avond na het reinigen van mijn gezicht. Na het aanbrengen van het serum laat ik het heel even intrekken (ik breng ondertussen een oogcrème en wimperserum aan) en dan kan ik de dag- of nachtcrème aanbrengen. Het serum irriteert niet, maakt mijn huid heerlijk zacht en is niet vet. Het trekt ontzettend snel in, waardoor je dus snel door kunt met je dagelijkse gezichtsroutine. Dit product is een van mijn favorieten en zal ik zeker opnieuw gaan kopen.

Het ZARQA Skin Calming Serum kost € 16,99 en is verkrijgbaar bij De Tuinen. Momenteel krijg je het tweede product van ZARQA voor de halve prijs. Daarnaast koop je het ook bij DA, DIA of de gezondheidswinkel.
Skin Calming Serum ZARQA

Ben jij al bekend met de producten van ZARQA?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer mariëlle 9 december 2015

  Ik ben zo benieuwd naar Zarqa, ik wil het snel proberen!

 • Reageer Svenja 9 december 2015

  Ja ik heb ook al zoveel positieve verhalen gehoord over dit merk. Het serum klinkt ook top. Fijn dat het product geurloos is, dan ben je er toch echt van verzekerd dat er geen parfum en andere troep in zit. Ideaal ook dat je huid door gebruik zo een stuk is opgeknapt, dat is natuurlijk het aller belangrijkste uiteindelijk!

 • Reageer Lizzy 9 december 2015

  Wat een fijn product! Ik hoor de laatste tijd erg veel over het merk ZARQUA! Wat fijn dat het je huid rustiger heeft gemaakt! Heel goed ook dat het niet vettig is, want dat voelt zo vervelend aan altijd!

 • Reageer Frederique 9 december 2015

  Ik heb al best vaak wat gehoord over dit merk, ben heel benieuwd om het zelf eens te proberen! X

  • Reageer GLAMOURMOES 9 december 2015

   Zeker eens doen! Ze zijn nu in de aanbieding 🙂

 • Reageer Mariska 10 december 2015

  Ik kende dit nog helemaal niet! Het klinkt als een fijn product. Je huid is er rustiger van geworden, droogt dit product je huid een beetje uit of is het juist hydraterend?

  • Reageer GLAMOURMOES 10 december 2015

   Het droogt je huid juist niet uit, maar hydrateert 🙂

 • Reageer Neesha 10 december 2015

  Ben wel echt benieuwd naar de producten van Zarqa, ik ga het zeker eens proberen. En wat een mooie foto’s! 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #87: Groenrijk, The Bodyguard en spelletjes

  GLAMOURMOES' WEEKLY #87 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close