Tip: Thermen Bussloo Voorst

19 november 2015 | Geplaatst in Lifestyle

Vorige week dinsdag ging ik samen met mijn moeder een dagje heerlijk naar de sauna bij Thermen Bussloo Voorst dichtbij Apeldoorn. Ik kreeg een tijd geleden een e-mail met de vraag of ik samen met iemand wilde kennismaken met de wellness van Thermen Bussloo. Dat leek me ontzettend leuk, dus toen ik de kaartjes had ontvangen reserveerde ik een datum om er samen met mijn moeder gebruik van te maken. We hadden beiden een voorkeur voor de badkledingdagen dus kozen we voor dinsdag 10 november. Ik vertel jullie in dit artikel graag meer over een heerlijk dagje ontspannen.
Thermen Bussloo Voorst

Tip: Thermen Bussloo Voorst

Thermen Bussloo is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Voor uw totale ontspanning en een complete wellnessbeleving overnacht u luxueus in het naastgelegen Hotel Thermen Bussloo. [Thermen Bussloo]

Nou dat klinkt goed toch? Dat dachten wij ook, dus ben ik vorige week dinsdag met mijn moeder samen richting Voorst gereden. Het is van belang dat je van te voren reserveert en aangeeft hoe laat je komt en tot wanneer je wil blijven. Wij hadden aangegeven van 12:30 – 19:00 uur. Uiteindelijk waren we door problemen op de weg pas rond half 2 daar, maar dat was geen probleem. En rond half 6 hielden we het voor gezien. De badkledingdagen van de Thermen zijn op iedere tweede en laatste dinsdag van de maand, dus hou daar rekening mee als je een dagje sauna plant.
Thermen

Baden

Bij de Thermen heb je niet alleen ontzettend veel keuze uit sauna’s, maar ook verschillende baden. Als je bij het Saunaplein binnenkomt zie je het grote zwembad, dat doorloopt naar buiten. Hier kan je lekker ronddobberen en even bijkomen van de warmte van de sauna’s. Naast het zwembad vind je een aantal heerlijke whirlpools en een stukje verder lopen zijn er ook nog een aantal. Die whirlpools vonden we trouwens echt heerlijk, ze zijn heel lekker warm en de bubbels zijn ook goed. Toen we er in zaten begon het te regenen, maar dat was helemaal niet erg. Binnen heb je meerdere voetenbaden, waar je lekker kunt zitten terwijl je voetjes in een badje onderdompelen. Wat ik ook erg lekker vond was het Osmaanse badhuis. Hier kun je eerst in het kristalstoombad, zodat je poriën opengaan, vervolgens lekker scrubben met scrubzout en daarna ga je heerlijk in een kruidenbad. Mijn huid voelde echt ontzettend lekker zacht aan. Als laatste heb je ook nog een Hamambad. Dit vond ik ook heel ontspannend en fijn. Als je je oren iets onder water houdt hoor je rustgevende muziek. Het ruikt er trouwens ook heel lekker.
Baden

Sauna’s

Het aanbod in sauna’s is heel groot bij de Thermen. Van Finse sauna tot Azië sauna en van droge sauna’s tot vochtige sauna’s. De keer dat ik bij Sanadome ben geweest vond ik de sauna’s te warm en hield ik het na een paar minuten al voor gezien. Maar hier heb ik in meerdere sauna’s gezeten waar ik het prima vol kon houden. Mijn favoriete waren de rozensauna, het Caldarium en de Himalaya zoutkristalgrot. Bij iedere sauna hangt een schermpje waarop uitgelegd staat wat voor een soort sauna het is en of het geschikt is voor beginners, mensen die problemen met de luchtwegen hebben of voor dermatologische klachten. Een gedeelte van de sauna’s bevinden zich binnen en een gedeelte is buiten. Schattige houten chalets met een halletje waar je je slippers en badjas kunt achterlaten. Hieronder een overzicht van de sauna’s die je binnen en buiten vindt:

 • Azië sauna
 • Kelo Aufguss sauna
 • Panorama sauna
 • Infrarood sauna
 • Saltarium
 • Finse sauna
 • Rozensauna
 • Caldarium
 • Kelo aardesauna
 • Geysersauna
 • Valo Bad sauna
 • Vier elementen sauna
 • Infraroodsauna Laconium
 • Himalaya zoutkristalgrot

Voor meer informatie over de verschillende sauna’s bezoek je de website van Thermen Bussloo Voorst.
Sauna's Bussloo

Tarieven

Entree – € 32,50
Entree weekend (vrij-zat-zon) – € 34,50
Avondentree v.a. 17.00 uur – € 22,50
Avondentree weekend v.a. 17:00 uur
(vrij-za-zo) – € 24,50
Ochtendentree (9.00 tot 14.00 uur) – € 19,50
Ochtendentree weekend (vrij-za-zo) – € 21,50

Thermen in Voorst Thermen in Voorst

Conclusie

Ik ben heel erg enthousiast over de Thermen Bussloo! Zelf was ik alleen nog maar naar Sanadome in Nijmegen geweest en had ik veel verhalen gehoord over de Zwaluwhoeve en Veluwse bron, maar nu ik in Voorst ben geweest kan ik je zeggen dat ik zeker nog wel eens terug kom. Het ligt prachtig, alles is heel netjes aangelegd en je hebt een enorme keuze aan sauna’s en ontspannende baden. Zelfs als je niet zo’n grote sauna liefhebber bent, is dit toch wel de moeite waard. Er zijn namelijk ook minder warme/droge sauna’s waar het prima toeven is. Ik heb een heerlijk ontspannen dag gehad en ben helemaal tot rust gekomen. Zowel binnen als buiten is het erg mooi en stijlvol ingericht en zeker als het donker word moet je even naar buiten, want door alle lampjes is het alleen nog maar sfeervoller en gezelliger.

Tips

 • Neem je eigen slippers mee.
 • Een flesje water.
 • Handdoeken, veel handdoeken, want ze zijn snel nat en bewaar er vooral een voor het afdrogen.
 • De smoothies in het restaurant zijn verrukkelijk, de worteltaart trouwens ook.
 • De rozensauna vind ik echt een aanrader, maar ook de hele vochtige sauna’s zoals het Caldarium.

Ben jij al wel eens bij Thermen Bussloo geweest?

liefs marloes

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf. Alle foto’s zijn van Thermen Bussloo.

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Jenn 19 november 2015

  Klinkt goed! Ik ga graag naar de sauna en heb er al verschillende bezocht, maar deze nog niet, ik ga hem zeker onthouden 🙂

 • Reageer Fleur Sophia 19 november 2015

  Ahw, het lijkt me heerlijk om eens heen te gaan. Ziet er zo mooi en relaxed uit daar!

 • Reageer Mariëlle 19 november 2015

  Hee wat leuk, ik kreeg ook een mail en ben super benieuwd. Lijkt me een heerlijke me time verwentijd!

 • Reageer Saraya 19 november 2015

  Wat leuk, ziet er mooi uit en heerlijk voor een dagje te ontspannen 🙂
  X

 • Reageer Linda 20 november 2015

  Heerlijk de sauna. Vooral nu de dagen donker en koud worden.
  In Bussloo ben ik nog nooit geweest. Wel de Zwaluwhoeve, in Dordrecht en in Roosendaal.

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Shoplog Margriet Winterfair 2015

  Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn moeder, een vriendin van haar en mijn tante naar de Margriet Winterfair 2015...

  Sluiten