Sephora Cotton Flower bodybutter

16 november 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Tijdens mijn citytrip naar Lissabon bezochten we het enorme warenhuis El Corte Inglés waar mijn zus een nieuwe zonnebril kocht. Maar toen kwamen we ook langs de beauty afdeling en kon ik het niet laten om bij de Sephora rond te snuffelen. Niet zozeer voor de make-up, maar voor de lichaamsverzorgingsproducten. Van mijn bezoek aan Parijs in 2012 weet ik dat ze heerlijk geurende bodyproducten hebben van het Sephora merk. Na veel ruiken aan verschillende producten nam ik een heerlijk product mee: de Sephora Cotton Flower bodybutter. En vandaag vertel ik jullie er meer over.
Sephora Cotton Flower

Sephora Cotton Flower bodybutter

“The ultimate in luxurious skincare… This delicately scented body butter with an ultra-rich, non-greasy texture deeply nourishes the skin to instantly leave it feeling comfortable. It leaves the skin feeling soft and supple. Available in 14 fragrances and colors for maximum enjoyment!
Paraben-free formula, tested under dermatological control.

Also available in: Chocolate, Coconut, Vanilla, Toffee, Mango, Orange Blossom, Strawberry, Peony, Blueberry, Lagoon, Green Tea, Lemon Verbena, Monoi.”[Sephora]

Heel lang geleden heb ik een showergel van Sephora gehad, maar inmiddels hebben ze de verschillende lijnen helemaal vernieuwd qua verpakking en geuren. Ze hebben echt ontzettend veel keus en de kleuren zijn veelal geïnspireerd op de geur. Ik koos uiteindelijk voor Cotton Flower, omdat ik aan deze geur bleef ruiken. Chocolate zou ik bijvoorbeeld nooit kopen, omdat ik niet hou van de geur van chocolade in body producten. Maar Mango en Green Tea waren ook ontzettend lekker. Mijn moeder kocht een handcrème in de Mango variant.
Sephora bodybutter

Verpakking

De bodybutter van Sephora zit in een grote ronde plastic pot, vergelijkbaar met andere bodybutters van bijvoorbeeld The Body Shop en Rituals, maar ook de Kruidvat. De Cotton Flower lijn is zacht roze met een donkerroze opdruk. Verder is het design heel strak en modern. De deksel is zwart en van de bovenkant mat-transparant. Ik vind de pot erg mooi en minimalistisch. De informatie van de butter staat samen met de ingrediëntenlijst op de onderkant. Verder bevat de bodybutter een inhoud van 200 ml.
Sephora bodybutter

Ingrediënten

Hieronder zie je de ingrediëntenlijst van de bodybutter. Er zit lekker veel sheabutter in, maar ik zie ook glycerine, kokosolie en mangobutter. Kortom genoeg lekkere en verzorgende bestanddelen. Mocht je nou niet zo goed tegen parfum kunnen, dan zou ik deze laten staan. Parfum staat vrij hoog op de ingrediëntenlijst en is daarom misschien niet heel geschikt als je hier jeuk of irritaties van krijgt. Maar wat mij betreft ziet het er allemaal goed uit.
Sephora bodybutter

Product

Hieronder zie je foto’s van de bodybutter in de pot, op mijn vinger en een beetje uitgesmeerd op mijn huid. Het is een heerlijke textuur en is gemakkelijk uit de pot te halen. Het is dus niet echt een butter, maar meer een crème. Een stevige witte substantie die wel heel erg gemakkelijk uitsmeert. Ik zag trouwens net pas op de onderkant ook staan in het Nederlands dat Sephora het een ‘voedende lichaamsbalsem’ noemt. Zo kan je het natuurlijk ook noemen. In ieder geval vind ik het product heel fijn en dan is het natuurlijk ook nog belangrijk hoe de Cotton Flower variant dan ruikt. Lees maar snel verder, dan kom je er achter.
Sephora bodybutter Sephora bodybutter Sephora bodybutter

Ervaring

Ik ben echt helemaal verliefd op deze geur. Het is echt een hele zachte en schone geur. Het doet me ook een beetje denken aan baby’s. Ik weet niet precies waarom haha, maar het is gewoon lekker. Alsof je een pasgewassen baby’tje in je handen hebt. De geur blijft echt heel subtiel hangen op je lichaam en als ik ‘s avonds mijn pyjama aantrek na het douchen, ruik je nog de geur van de bodybutter, zo lekker! Een bodybutter moet natuurlijk ook wel verzorgend en hydraterend zijn. Ik kan je zeggen dat deze Cotton Flower variant dat zeker is. Mijn huid voelt heerlijk zacht en verzorgd aan. Ik gebruik de butter altijd na het douchen ‘s avonds en als ik ‘s ochtend wakker word heb ik een babyzacht huidje.
Sephora bodybutter

De Sephora Cotton Flower bodybutter staat helaas niet online in de webshop, maar wellicht kun je hem vinden als je op vakantie bent en een Sephora tegenkomt. Ik zou er zeker even aan gaan ruiken als je van zachte geurtjes houdt voor op je huid. Ik betaalde € 9,95 voor de butter in Lissabon.

Heb jij wel eens body producten van Sephora geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Sanae 16 november 2015

  Ooh, deze lijkt me echt heerlijk!!

 • Reageer Amy 16 november 2015

  Ik moet de butters van Sephora dringend eens proberen, het ziet er echt heerlijk uit!

 • Reageer Sax and the Pretty 16 november 2015

  Dit kunnen we wel weer gebruiken! Mijn benen zien er niet uit! 😉 x

 • Reageer Manon 16 november 2015

  Lijkt me een lekkere body butter !

 • Reageer Saraya 16 november 2015

  Oehhh…lijkt mij een heerlijke body butter 🙂
  Mooie foto’s!
  X

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Outfit – Geruite blouse WE

  Vorige week ging ik met mijn nicht op pad om weer een serie outfitfoto's te maken. Vorige week zondag kwam...

  Sluiten