Citytrip Lissabon deel #3

13 november 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

We zijn aanbeland bij het verslag van onze derde volle dag in Lissabon. We hebben al veel van de stad gezien, spierpijn in de kuiten en lekker gegeten, maar vandaag gaan we de lekkerste pasteitjes van de stad eten in Belém. Wil je de foto’s van deel 1 en 2 nog zien je vindt ze hier en hier. De dag begon met veel regen en wind, maar in de loop van de middag klaarde het weer helemaal op, kon de jas weer uit en de paraplu in de tas. De foto’s van citytrip Lissabon deel #3
Citytrip Lissabon deel #3

Citytrip Lissabon deel #3

Dag 4 in Lissabon (onze derde volle dag), begon met een grijze lucht en regen. En toen we na het ontbijt op pad gingen begon het heel hard te waaien en te regenen. Heel erg balen, maar het is niet anders. We hadden een lange dag op de planning staan en pakten de trein richting Belém. Hier stapten we uit en we besloten vanwege de regen eerst Mosteiro dos Jeronimos te bezoeken, omdat dit voor een groot deel binnen was. Het is een prachtig klooster met een kerk en een binnenplaats. Toen we waren uitgekeken besloten we langs te gaan bij Pastéis de Belém, hier worden naar zeggen de lekkerste Pastéis de Nata gemaakt. Het schijnt er in het hoogseizoen ontzettend druk te zijn, maar we hadden nu geluk en vonden gelijk een tafeltje. We namen twee keer een Pastéis, want ze zijn echt zo lekker! Na de Pastéis pakken we de tram richting Torre de Belém. Hier konden we met onze Lisboa Card ook gratis naar binnen. Het systeem wat ze binnen hebben om naar boven en weer naar beneden te gaan was niet echt een succes. Je moest op het moment dat het pijltje groen werd één verdieping naar boven en als er een piepje klonk, moest je zo snel mogelijk van de trappen af, zodat er weer naar beneden gelopen kon worden. Maar je raad het al, mensen liepen teveel verdiepingen naar boven of beneden, of waren nog niet van de trappen verdwenen. Heel erg slim, maar niet heus. Maar goed uiteindelijk kwamen we wel boven en hadden we uitzicht over Belém, de Taag en Cristo Rei. Na Belém zijn we richting het centrum gegaan en hebben we nog wat gewinkeld.
Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Kaneelkauwgom Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém LissabonBelém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Belém Lissabon Praca do Commercio Praca do Commercio Tram Lissabon Lissabon

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door mijn moeder met de Nikon digitale camera.
Lissabon
Lissabon Lissabon Lissabon DSCN3111 Lissabon Lissabon Lissabon Lissabon

Heb jij de Pastéis de Nata al eens geproefd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer mariëlle 13 november 2015

  Je hebt me helemaal overtuigd, hopelijk kan ik er snel heen!

 • Reageer Mandy 13 november 2015

  Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!!! O leuk de ale-hop, altijd leuk om doorheen te lopen.

 • Reageer Svenja 13 november 2015

  Wauw, wat is Lissabon toch een prachtige stad vol historie en cultuur. Je hebt zoveel mooie foto’s gemaakt en mij nu helemaal lekker gemaakt met deze mooie stad. Lissabon komt op mijn ‘travel wishlist’ <3

 • Reageer Daphne 13 november 2015

  Man, wat is Lissabon eigenlijk mooi. Best een ondergewaardeerde stad in mijn ogen!

 • Reageer Northflix 13 november 2015

  Lijkt mij een prachtige stad! Porto schijnt ook prachtig te zijn.
  Zelf ben ik wat Portugal betreft nooit verder gekomen dan de Algarve (Dus tussen Farao en Lagos) en dat vond ik niet heel bijzonder, afgezien van soms wat mooie kustlijnen (rotsen) en dorpjes.

 • Reageer Manon 13 november 2015

  Wauw wat ziet Lissabon er toch mooi uit.

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Shoplog Primark november 2015

  Afgelopen zaterdag ben ik met een vriendin naar Essen in Duitsland geweest om te winkelen. En hoewel de collecties ons...

  Sluiten