Yves Saint Laurent – Black Opium

2 november 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Ik heb een nieuwe favoriet parfum toegevoegd aan mijn stash! Tijdens mijn bezoek aan Lissabon moest ik natuurlijk een bezoek brengen aan de Duty Free Shop. Op Eindhoven Airport zocht ik eigenlijk naar Marc Jacobs Dreams Forever, maar die hadden ze niet. Op het vliegveld van Lissabon ben ik toch maar eens gaan ruiken aan andere parfums, omdat ik ook hier Dreams forever niet kon vinden. Toen kwam ik bij Yves Saint Laurent – Black Opium uit en ik was verkocht! In mijn shoplog had ik al beloofd dat er een review van online zou komen dus bij deze mijn nieuwe favoriet: Yves Saint Laurent – Black Opium.
Yves Saint Laurent - Black Opium

Yves Saint Laurent – Black Opium

Dit parfum van Yves Saint Laurent werd vorig jaar september gelanceerd als de nieuwe geur van YSL. Na het lezen van veel reviews was ik ontzettend nieuwsgierig naar de geur, omdat de geur van koffie er in verwerkt was. Maar het heeft meer dan een jaar geduurd, voordat ik de geur eindelijk geroken heb, dat was op maandag 19 oktober in Lissabon haha. Ik ben helemaal geen koffieliefhebber, maar ik was direct verkocht door deze warme, kruidige geur. Dus met 21 % korting nam ik dit parfum mee terug naar Nederland en vandaag review ik hem voor jullie. Alleen al de verpakking is prachtig.
YSL Black Opium

Verpakking

Ik heb een zwak voor mooie verpakkingen en ook Yves Saint Laurent is er in geslaagd om een prachtige flacon te maken. Volgens mij is deze wel weer anders als de YSL Black Opium Eau de Parfum, want die heeft zwarte glitters, maar ik vind deze zelfs nog mooier. Het zwarte doosje met de rosé gouden glitterige opdruk is alleen al heel tof. En dan haal je de flacon eruit, wow! Zo mooi en bijzonder. Ik vind het ontwerp heel bijzonder, ik las op Beautylab.nl dat Serena het een “formaat veldfles” noemde en dat kan ik wel beamen, zo ziet het er wel uit. Deze heeft een zwarte ondergrond en rosé gouden glitters, super gaaf. En ik vind het effect van de glazen cirkel ook heel gaaf, zo zie je de vloeistof van het parfum ook goed. Ja, ik ben fan van de verpakking hoor! Een pareltje voor in mijn parfumstash.
YSL Black OpiumYSL Black Opium

Geurnoten

Yves Saint Laurent stelt u Black Opium voor, een rock chic geur. Gevaarlijk hedendaags, Black Opium is met zijn koffie, vanille en oranjebloem bijzonder verslavend. Laat u meenemen in zijn extatische spoor van elegantie en moderniteit.

Topnoten: Roze peper, Oranjebloesem en Peer
Hartnoten: Koffie en Jasmijn
Basisnoten: Vanille, Patchouli en Ceder
YSL Black Opium YSL Black Opium

De geur

Ik ben fan van zoete en fruitige geuren, maar ook wel van wat zwaardere en warmere geuren. Mijn parfumstash bestaat dan ook uit geuren zoals Marc Jacobs Daisy en DKNY, maar ook Dior Addict en Dolce & Gabbana The One. Yves Saint Laurent – Black Opium is absoluut een parfum die behoort tot de kruidige en warme geuren. Ik heb van Black Opium de Eau de Toilette variant, maar ook deze ruik je wel de hele dag door. En als je ‘s avonds onder de douche staat en het warme water komt in aanraking met de geur op je huid, dan begint ie weer helemaal opnieuw te ruiken. Maar waar ruikt ie dan naar, ja dat is natuurlijk de belangrijkste vraag.

De geur is echt zo lekker en verslavend! Je ruikt in eerste instantie heel licht de peer en oranjebloesem, maar de roze peper overheerst. Vervolgens wordt de geur steeds warmer en kruidiger. Aan het einde van de dag ruik je nog heerlijk het warme vanille. Ik draag de geur zelf gewoon overdag, maar ik denk dat sommige mensen dat misschien iets te zwaar vinden. Ik kan de hele dag wel aan mijn polsen blijven ruiken, zo lekker is de geur. De geur van koffie kan ik zelf niet echt herkennen, maar dat komt waarschijnlijk doordat het gecombineerd is met de andere noten. Ik ben verslaafd aan Black Opium en draag de geur het liefst iedere dag.
YSL Black Opium YSL Black Opium

Heb jij Black Opium van Yves Saint Laurent al geroken?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Sanae 2 november 2015

  Deze is heerlijk!! Staar ook zeker bij mijn favorieten

 • Reageer Sarah 2 november 2015

  Heerlijke geur hé! Ik heb er nu al een tijdje de eau de parfum versie van. Hier is het ook één van mijn favorieten!

 • Reageer Iris 2 november 2015

  Ik heb hem zelfs ook sinds een paar weken. Zó lekker. Ik koop hem zeker nog eens 🙂

 • Reageer Anita 2 november 2015

  Ja ik heb hem stiekem in de winkel geroken, lekkere geur maar niet helemaal mijn type geur.

 • Reageer Fleur Sophia 2 november 2015

  Ik heb dit parfum nog nooit geroken, maar heb er al veel goeds over gehoord én hij ziet er natuurlijk gewoon prachtig uit!

 • Reageer Manon 2 november 2015

  Ik wil deze zo graag!!!<3

 • Reageer Charlotte 2 november 2015

  Leuke flacon is dit zeg! Ik ben erg benieuwd naar deze geur!

 • Reageer priscilla 2 november 2015

  Oh ik ben dol op deze geur! Ik heb hem zelf ook al een tijdje staan, maar nu het wat kouder begint te worden merk ik dat ik er toch net wat vaker naar ga grijpen. Het flesje alleen al is een plaatje om te zien.

 • Reageer Anouk 2 november 2015

  Ah dit parfum lijkt mij zo lekker! Het flacon vind ik ook erg mooi!

 • Reageer Saraya 2 november 2015

  Oehh…deze parfum staat op mijn wishlist, de geur is zo lekker 🙂
  X

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Citytrip Lissabon deel #1

  Het is al weer bijna twee weken geleden dat ik ben afgereisd naar Lissabon voor een heerlijke citytrip. Ik blijf...

  Close