8 redenen waarom je naar Lissabon moet gaan

24 oktober 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Als jullie mijn blog wekelijks volgen, weten jullie dat ik maanden heb uitgekeken naar mijn citytrip naar Lissabon. En voor ik het wist, was het alweer voorbij, want afgelopen maandag vlogen we al weer terug. Jullie hebben natuurlijk nog een heleboel foto’s te goed, maar ik deel vandaag de 8 redenen waarom je naar Lissabon moet gaan. Ik kan terugblikken op een heerlijke, actieve en volle vakantie in Portugal. Het is mijn eerste kennismaking met het land en ik kan je vertellen dat het zeker de moeite waard is om er een paar dagen te verblijven. Wij hebben veel gezien, maar op het vliegveld spraken we een man die al 25 jaar naar Lissabon ging en nog steeds weer nieuwe dingen ontdekten.
8 redenen waarom je naar Lissabon moet gaan

8 redenen waarom je naar Lissabon moet gaan

Er zijn natuurlijk heel veel steden die een bezoekje waard zijn en ook ik probeer steeds weer iets nieuws te ontdekken. Dit keer kozen we voor de Portugese stad Lissabon. In eerste instantie om Jorien aan te gaan moedigen die de halve marathon er heeft gelopen. Uiteindelijk ga je daar natuurlijk niet alleen voor richting Portugal. Na veel research en lezen van boekjes bleek dat deze stad ontzettend veel te bieden heeft. De stad werd in 1755 getroffen door een aardbeving, gevolgd door een Tsunami, waardoor een groot deel is verwoest. Toch zijn er nog veel mooie gebouwen bewaard gebleven en hersteld. Daarnaast heeft de stad vele gezichten, typische gebouwen en ontzettend mooie uitzichtpunten. Hieronder de 8 redenen waarom je naar Lissabon moet gaan.

1. Pastéis de Belém

Dit is dé zoete lekkernij van Lissabon. Ze worden bij bijna iedere pasteleria in de stad verkocht, maar de lekkerste eet je bij het gelijknamige café: Pastéis de Belém op de Rua de Belém. Hier schijnt het in het hoogseizoen ontzettend druk te zijn en moet je meer dan een uur wachten op een plekje. Het is een krokant mini taartje met een heerlijke zoete room binnenin. Bestrooi het met poedersuiker en kaneel en genieten maar.
Pastéis de Belém

2. Miradouros – uitzichtpunten

Als er iets mooi is aan Lissabon, zijn het de vele miradouros in de stad, wow! Doordat Lissabon is gebouwd op heuvels heb je heel veel mooie uitzichtpunten. Bij het ene uitzichtpunt is het uitzicht nog mooier dan bij het andere. Kijk uit over de stad, de Taag, Ponte de 25 Abril en Cristo Rei, het is adembenemend en je blijft er foto’s van maken. Vlakbij onze studio konden we de zon onder zien gaan achter de Ponte de 25 Abril en als het donker was, werd alles prachtig verlicht.
Miradouro de Santa Catarina

3. Paleizen in Sintra

Iedereen die al in Lissabon was geweest raden ons aan om naar Sintra te gaan. Dit ligt op zo’n 40 minuten reizen met de trein vanaf treinstation Rossio. Wij konden gratis reizen met de Lisboa Card. Als je in Sintra aankomt heb je verschillende mogelijkheden op het stadje te verkennen. Wij namen de bus voor € 5. Die zou ons vervoeren naar de verschillende paleizen en gaf de mogelijkheid om uit- en in te stappen. Je kunt ook gaan lopen, maar dat raad ik af, want het is echt heel steil en er is geen fatsoenlijk voetpad naar mate je hoger komt. Ik kan je zeggen dat het ECHT de moeite waard is. Het absolute hoogtepunt was voor mij toch wel Palacia da Pena, dit bijzondere zomerpaleis van koning Ferdinand II is echt sprookjesachtig met al z’n kleuren en verschillende stijlen.
Palacio da Pena, Sintra Sintra

4. Rio de Janeiro en San Fransisco in één stad

Je hoeft niet zo ver te gaan om een beetje Rio de Janeiro en San Fransisco te zien. In Lissabon staan beide in je gezichtsveld bij veel miradouros. Ik heb het over de Ponte de 25 Abril, die verdacht veel lijkt op de Golden Gate Bridge. Maar ook de Cristo Rei die vanaf Almeda uitkijkt over de Taag en Lissabon, je zult dit beeld herkennen van Rio de Janeiro. Wij hebben vanaf Cais do Sodré de veerboot gepakt naar de andere kant van de Taag en zijn helemaal omhoog gelopen voor een prachtig uitzicht. Je kunt ook nog omhoog in het beeld, maar dat hebben wij niet gedaan.
Ponte de 25 Abril, LisboaCristo Rei, Lisbon

5. Smalle en/of steile straatjes

Je moet stevige schoenen aan hebben en het niet erg vinden om te lopen. Maar de smalle straatjes met soms wel 20 % stijging leiden je wel langs mooie plekjes in heel Lissabon. Veel punten bereik je niet zonder je kuiten te hebben aangespannen, maar het is het allemaal waard. De straatjes met oude huizen, gekleurde of vol met tegeltjes. De ouderwetse trammetjes die er door heen rijden. Het zorgt voor een mooi straatbeeld.
smalle steile straatjes Lissabon smalle steile straatjes Lissabon smalle steile straatjes Lissabon

6. Zonneschijn en blauwe lucht

In de zomermaanden is het hier warm, misschien wel te warm voor een citytrip, maar in september en oktober is het hier goed toeven. In oktober nog in een korte broek rondlopen gebeurd in Nederland zelden. In Lissabon kan dit nog heel erg goed. De eerste twee dagen was het 25 graden en dit zorgt voor veel zonneschijn en mooie blauwe luchten. En als die zon schijnt ziet alles er toch een stuk vrolijker en mooier uit.
Lissabon Lissabon Lissabon

7. Praca do Comercio

Dit plein had ik al gezien vanuit het vliegtuig, groot en imposant. Een van de grote winkelstraten, de Rua Augusta komt er op uit. Als je vanuit deze straat richting de Taag loopt zie je de Arco Triunfal, juist een Arc de Triomph zoals in Parijs. Het is werkelijk een prachtig plein omrand door geweldige architectuur. Je kan hier een hele dag mensen kijken, trammetjes en taxi’s voorbij zien komen en uitkijken over de Taag.
Praca do Comercio Praca do Comercio Praca do Comercio

8. Vriendelijkheid van de lokale bevolking

Van te voren kon ik geen voorstelling maken van de mentaliteit van de Portugese bevolking. Ik was nog nooit in Portugal geweest, dus dat is altijd weer afwachten. Ik spreek geen Portugees, maar bijna alle mensen spreken hier Engels. Ze zijn echt ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Als je ergens iets te lang stond te kijken, dan werd er gelijk gevraagd wat je zocht. En zelfs de wat oudere mensen probeerde je in gebrekkig Engels en met handen en voeten te helpen. Dit vond ik heel bijzonder en leuk.

Hou mijn blog in de gaten voor meer foto’s en verslagen van mijn dagen in de hoofdstad van Portugal.

liefs marloes

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Mariëlle 24 oktober 2015

  Ik wilde er al heel graag heen maar nu helemaal, als ik de mogelijkheid krijg er heen te gaan dan doe ik dat en kijk ik even naar dit lijstje! 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 24 oktober 2015

   Zeker doen! Het is ook helemaal geen dure bestemming!

 • Reageer Carolien 24 oktober 2015

  Wat een prachtige foto’s allemaal! Het lijkt me daar echt heel mooi, deze plaats gaat op mijn wishlist 🙂

 • Reageer Annelies 24 oktober 2015

  Er was laatst ook al iemand (in mijn directe omgeving) erg enthousiast over Lissabon. Een plaats waar ik nooit zo bij stil heb gestaan omdat ik er gewoon niet zoveel mee heb van oorsprong. Maar het ziet er werkelijk prachtig uit daar. Ik begin steeds meer overtuigd te raken dat Lissabon een plaats is waar ik eigenlijk heel stiekem toch wel eens een keer naar toe wil. Wie weet!

 • Reageer Marleen 24 oktober 2015

  Het klinkt super! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een hele mooie stad 🙂 x

 • Reageer Cindy 24 oktober 2015

  Lissabon is geweldig! Wij zijn er jaren geleden geweest, maar het was toen een hele goede keuze. Een keuze die gek genoeg niet zo voor de hand ligt, als je denkt aan een stedentrip ofzo, is het al snel Barcelona of Rome, terwijl Lissabon zó mooi is!

 • Reageer Fleur Sophia 24 oktober 2015

  Super leuk om te lezen aangezien ik volgend jaar waarschijnlijk voor het eerst naar Lissabon ga! Ik sla dit bericht even op!

 • Reageer Kelly 25 oktober 2015

  Zo leuk om er bij andere mensen over LIssabon te lezen, ik heb er een half jaar gewoond! Ik raad iedereen aan om Lissabon op te zoeken, het is zo mooi. . De miradouro’s geven een prachtig uitzicht over de stad, je kan er heerlijk (en goedkoop!) eten, en het oudste gedeelte van de stad heeft mijn hart gestolen. Leuk stukje!

 • Reageer Bertine 25 oktober 2015

  ooh wat mooi daar! ik wil er ook nog graag eens naar toe, je schijnt daar mega goedkoop te kunnen shoppen… en die brug lijkt inderdaad wel wat op de Golden Gate bridge!

 • Reageer Linda 25 oktober 2015

  Al twee keer ben ik in Lisboa geweest. En nog wil ik een keer terug. Vooral vanwege die typische smalle straatjes waar de waslijnen gewoon hangen. Een fijne sfeer en aardige mensen.
  Mooie foto’ trouwens!

 • Reageer Liselore | GRAB YOUR BAGS 6 november 2015

  Ah, die paleizen zijn echt prachtig! Ik ben nog (steeds…) niet in Lissabon geweest, vraag me niet waarom. Lijkt me echt een goede citytrip bestemming. Helemaal met de zonneschijn en de blauwe lucht natuurlijk 😉

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #80: Lissabon, Pastéis de Belém en halve marathon

  GLAMOURMOES' WEEKLY #80 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close