Stapelreview mascara #2: Max Factor, Essence en Rimmel London

25 juli 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Het is lang geleden dat ik voor het laatst een mascara review heb geplaatst, dus vandaag laat ik jullie kennismaken met vier mascara’s die ik de afgelopen tijd heb getest. Het zijn een mascara van Max Factor en Essence en twee van Rimmel London. Vier totaal verschillende mascara’s, maar ik vond het wel leuk om deze samen te reviewen.
Stapelreview mascara

Stapelreview mascara #2: Max Factor, Essence en Rimmel London

 

Max Factor, Rimmel London en Essence mascara

Max Factor Masterpiece Transform

Our revolutionary new mascara instantly creates darker, bigger, more dramatic lashes thanks to the new instant impact wand – the small brush that captures and volumises every lash. Prepare for totally transformed lashes.

 • The instant impact wand holds product on the outside of the bristles, immediately transferring it to the base of the lashes in just one stroke.
 • Rows of rotating bristles ensure that as the lashes are brushed through, every eyelash is captured and coated.
 • The result? Lashes that instantly appear thicker and fuller [Max Factor]

Max Factor Masterpiece Transform mascara

De Masterpiece Experience mascara van Max Factor heb ik altijd heel fijn gevonden, maar nu wilde ik deze nieuwe Transform variant wel eens proberen. De huls ziet er mooi en chique uit met het zwart in combinatie met goud. Ik vind het gestreepte detail op de dop en deels op de huls een leuke toevoeging. Verder is het een vrij dikke huls die recht toe recht aan loopt. Anders dan de meeste Max Factor mascara verpakkingen. Er zit trouwens 12 ml mascara in.
Max Factor Masterpiece Transform mascara

Borsteltje

Het borsteltje van de Max Factor Masterpiece Transform mascara zie je op onderstaande foto. Het is een ander borsteltje dan bij de meeste mascara’s. Hij heeft aan twee kanten drie rijtjes met haartjes en daar tussen is het voor het grootste gedeelte glad. Het borsteltjes is van rubber materiaal, wat ik toch altijd wat meer waardeer dan gewone haartjes. Ik vind wel dat er veel mascara aan blijft zitten, waardoor je sneller klontjes zult krijgen.
Max Factor Masterpiece Transform mascara

 

Resultaat

En dan hier het resultaat van de mascara op mijn wimpers. Ik moest heel erg wennen aan het borsteltje, want die werkte anders dan bijvoorbeeld mijn geliefde Benefit Roller Lash mascara. Ik vind het resultaat op zich wel mooi, maar het lijkt wel alsof mijn wimpers erg aan elkaar kleven. Wel heb ik zeker meer volume. Qua lengte doet de mascara niet zoveel, maar van mezelf heb ik ook al redelijk lange wimpers. Als je eenmaal door hebt hoe je het borsteltje het beste kunt gebruiken, werkt de mascara wel fijn, maar ik zou hem denk ik niet nog een keer kopen.

Max Factor Masterpiece Transform mascara – € 16,99
Max Factor Masterpiece Transform mascara

Essence I like Long Lashes mascara

Lange wimpers! Deze mascara biedt wat elk meisje wil: lange, goed gedefinieerde wimpers zonder klontjes. De I like long lashes! volume & length mascara bevat verlengende synthetische vezels die de wimpers bedekken en ze zo langer doen lijken. De kleine elastomeren borstel geeft perfecte definitie voor een adembenemende oogopslag – ook geschikt voor je onderste wimperharen. [Essence]
Essence I Like Long Lashes mascara

De I Like Long Lashes mascara zit in een eenvoudige zwarte, smalle huls met knallende roze details. Het lijkt een beetje op de I love Extreme mascara variant, die in twee soorten verkrijgbaar was. Het ziet er leuk en vrolijk uit en het past bij het imago van Essence. Je kunt hier geen ultra dure verpakkingen verwachten voor deze prijs. Er zit 6 ml mascara in deze huls.
Essence I Like Long Lashes mascara

Borsteltje

De meeste mascara’s van Essence hebben fijne borsteltjes en deze is wat dat betreft geen uitzondering. Het is een rubberen variant met hele korte stekeltjes. Verder niks bijzonders, maar het is in verhouding maar een klein borsteltje. Hierdoor kan je wel goed bij de kleine en korte wimpertjes in je ooghoek. Af en toe blijft er nog wel wat veel mascara aan hangen.
Essence I Like Long Lashes mascara

 

Resultaat

Hieronder is het resultaat te zien van de Essence I Like Long Lashes mascara. Je ziet dat mijn wimpers zeker een stuk langer lijken, dus dat is absoluut een pluspunt van deze mascara. Het borsteltje werkt ook wel fijn, maar toch ziet het er naar mijn idee een beetje rommilig uit. Mijn wimpers zijn sowieso wel rommelig, maar met mascara kan ik dat vaak nog wel verdoezelen. Met deze helaas niet zo. Je moet deze mascara trouwens echt verwijderen met een goede remover, want met alleen water lukt het bijna niet, terwijl het geen waterproof mascara is.

Essence I Like Long Lashes mascara – € 2,89
Essence I Like Long Lashes mascara

Rimmel London Scandaleyes Extreme

Extreem veel volume. Eindeloze verlenging. Het tweezijdige borsteltje brengt je wimpers naar het maximale. Gebogen zijde: Geeft volume voor een XX-treme look. Platte zijde: Definieert, verlengt de wimpers van de wortel tot het uiteinde. Zonder klonters. [Rimmel London]
Rimmel London ScandalEyes Extreme mascara

De mascara’s van Rimmel London zitten meestal wel in ontzettende flashy hulzen en dan vooral de ScandalEyes varianten. Zo ook deze XXtreme variant! Een ontzettende knalkleur die op de foto absoluut niet zichtbaar is. Hij is in het echt bijna neon en de kleur zit tussen koraal en roze in. Verder staat er in het zwart het bekende Rimmel London logo op en de naam van de mascara. Ik hou wel van die flashy verpakkingen! Zeker niet te missen in je stash. Er zit 12 ml mascara in deze huls.
Rimmel London ScandalEyes Extreme mascara

 

Borsteltje

De Rimmel London ScandalEyes XXtreme mascara heeft een heel bijzonder borsteltje, zoals je hieronder op de foto wel kan zien. De ene kant is rond met korte haartjes en de andere kant is bijna plat met weer hele lange haartjes. In het midden zit een soort van gleuf/opening waar wel heel veel mascara in blijft zitten. In het begin was het heel erg wennen om met dit borsteltje je wimpers goed te voorzien van mascara zonder klonten.
Rimmel London ScandalEyes Extreme mascara

 

Resultaat

En dan door naar het resultaat. De foto’s maakte ik wat vroeg op de ochtend, dus vandaar dat ze ietwat donker zijn, maar ook voor deze mascara geld dat je even door moet hebben hoe het borsteltje werkt. Uiteindelijk lukt het me wel om mijn wimpers een beetje in model te krijgen. Het is wel ietwat klonterig soms, maar wel volume en lengte bij deze mascara!

Rimmel London Scandal Eyes XXtreme mascara – € 13,49
Rimmel London Scandal Eyes XXtreme

Rimmel London Wonderfull mascara with Argan Oil – Waterproof

VOLUMINEUZE VERZORGDE WIMPERS ZONDER KLONTJES
1. VERZORGD Argan olie verzorgt elke wimper en zorgt voor extreem volume, zonder klontjes
2. SEPAREERT De Ultra-Flex borstel hult elke wimper in een laagje mascara en scheidt de wimpers van de wortel tot de punt [Rimmel London]
Rimmel London Wonderfull waterproof mascara

Wat een ontzettende mooie huls heeft deze Wonderfull waterproof mascara van Rimmel. Het enige nadeel is wel dat je alles er op ziet en dat het moeilijk was om de mascara goed op de foto te zetten. Het licht reflecteerde enorm en de opdruk was bijna niet zichtbaar. Ik vind de kleur heel erg mooi en de gravering van Rimmel London in de dop staat ook heel mooi. Deze mascara verpakking ook daarom ook veel luxer dan de knallende ScandalEyes variant.  Er zit 11 ml mascara in deze huls.
Rimmel London Wonderfull waterproof mascara

Borsteltje

Het borsteltje van de Wonderfull mascara is heel vol en heeft veel en lange haartjes. Ook is deze heel flexibel, wat ik altijd wel wat lastiger vind, omdat ik hierdoor mijn wimpers niet goed kan separeren. Het materiaal is wel fijn en de mascara is goed verdeeld over de haartjes.
Rimmel London Wonderfull waterproof mascara

 

Resultaat

Deze mascara bevat argan olie en is waterproof. Van dat eerste merk ik niet zo heel veel verschil, maar ik gebruik dan ook heel veel verschillende mascara’s om de dag. Hierdoor weet ik niet of het na lange tijd gebruiken voordelen heeft. De mascara is zeker wel waterproof en moet ook echt met een remover met olie verwijderd worden. Met het micellair water wat ik momenteel heb, lukt het niet zo goed. Door het flexibele borsteltje vind ik het moeilijk om deze mascara netjes aan te brengen. Hij geeft verder niet heel veel volume, maar op zich wel lengte. Maar mijn wimpers zijn niet heel mooi gesepareerd.

Rimmel London Wonderfull waterproof mascara – € 14,49
Rimmel London Wonderfull waterproof

Wat is jouw favoriete mascara?

liefsmarloes

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Manon 25 juli 2015

  Bij de eerste dacht ik al wow en toen zei ik steeds vaker wow , wow haha, wat een volume! Ik vind de scandal eyes van RImmel wel super!

 • Reageer Mariëlle 25 juli 2015

  Ik heb zelf de eerste ook en daar ben ik wel heel tevreden over!

 • Reageer Cindy 25 juli 2015

  Die laatste is prachtig! Ik gebruik al jaren eentje van Max Factor, blijft mijn favoriet.

 • Reageer Nicole 25 juli 2015

  Wat heb jij ontzettend mooie wimpers zeg. Alle mascara’s zien er bij jou fantastisch uit. Ik vind die van Maxfactor die je liet zien echt ontzettend fijn, maar die van Rimmel zien er ook zeker niet verkeerd uit.

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 25 juli 2015

  Ik vind ze allemaal erg mooi! Je hebt mooie lange wimpers.

 • Reageer Saraya 25 juli 2015

  Ik vind ze allemaal erg mooi, je hebt mooie lange wimpers 😮
  X

 • Reageer Danique 26 juli 2015

  Wat heb jij mooie wimpers! Ik vind vooral die van Rimmel mooi.

 • Reageer Dina 26 juli 2015

  Het effect van de laatste mascara is heel mooi zeg. <3

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Otterbox Strada serie – Samsung Galaxy S6

  Onlangs liet ik jullie op mijn blog voor het eerst kennismaken met het merk Otterbox. Ik testte een heerlijk roze...

  Close