Bloggerslife #5: Bloggen combineren met een fulltime baan

23 mei 2015 | Geplaatst in Bloggerslife

Het schoot afgelopen week door mijn hoofd toen ik in de auto zat van mijn werk naar huis. Ik reis iedere dag 50 km heen en weer 50 km terug van huis naar werk en andersom. Ik zit ongeveer 45 à 50 minuten in de auto en dat geeft tijd tot nadenken. Vooral omdat het 80 km/h wegen zijn en ik de cruise control aan heb. Een van de dingen waar ik dus nu aan heb zitten denken is een nieuw artikel in de categorie Bloggerslife op mijn blog. En toen kwam ik op het idee om een artikel te schrijven over het combineren van bloggen met een fulltime baan.
Bloggerslife #5

Follow on Bloglovin

Bloggerslife #5: Bloggen combineren met een fulltime baan

Zoals de mensen die me al langer volgen al weten heb ik sinds 29 april een nieuwe baan, een echte fulltime baan. Ik werkte hiervoor ook bijna fulltime, maar dat was een contract van 28-36 uur. En vooral de laatste maanden werkte ik dan vaak maar 28 of 32 uur. Ik was dus altijd minimaal een halve dag doordeweeks vrij en werkte één keer in de drie weken op zaterdag. De zondag was dus altijd vrij. Nu heb ik een fulltime baan in de toeristische branche waarbij ik een contract heb van 32-40 uur, maar in principe 40 uur werk en dat kan op alle dagen van de week. Van maandag tot en met zondag van ‘s ochtends 9 uur tot half 6 of van ‘s middags 13:30 tot 22:00 uur. Zo dat is even anders ja. Hoe combineer ik dan een fulltime baan nog met bloggen?
Bloggerslife

Werk

Ik vind bloggen een van de leukste bezigheden die er zijn, naast natuurlijk naar PSV gaan, maar ik moet het wel leuk blijven vinden. Tijdens mijn vorige werk had ik veel vrije tijd en kon ik ook vaak overdag tijd besteden aan mijn blog. Vaak werkte ik van 8:00 – 16:30 uur en dan was ik rond 17:00 uur thuis. Nu werk ik meestal van 9:00 – 17:30 en ben ik pas rond half 7 thuis waarna ik nog moet eten. Je snapt wel dat er een enorm deel van mijn eerdere vrije tijd ‘s avonds is afgesnoept door de werk- en reistijd. Hierdoor heb ik veel minder tijd voor het schrijven van artikelen voor mijn blog. Maar dat niet alleen, ook het maken van foto’s en het bedenken van artikelen schiet er vaak bij in. Naast het feit dat mijn vrije tijd minder is, heb ik ook veel minder energie ‘s avonds. Ik zit liever op de bank dan dat ik ook ‘s avonds nog voor een beeldscherm ga zitten, waar ik overdag ook al 8 uur naar hebben zitten staren.
Bloggerslife

Plannen

Wat ik nu probeer is artikelen in te plannen voor meerdere dagen. Ik deed dit wel eens eerder, voor als ik wist dat ik een paar dagen achter elkaar niet kon bloggen, maar dat is de laatste tijd niet meer echt gelukt. Ook nu is het me nog niet gelukt om extreem ver vooruit te plannen. Ik moet echt nog weer heel erg wennen aan het werken en de langere reistijd. Het vreet energie en ‘s avonds ben ik gewoon kapot. Ondanks het feit dat ik voldoende inspiratie heb, levert dit niet genoeg energie op om ieder dag een artikel te typen. Uiteindelijk heb ik besloten om, zolang het duurt, nog maar om de dag een artikel te plaatsen op mijn blog. Dit betekent in principe dat er op dinsdag (GLAMOURMOES’ WEEKLY), donderdag en zaterdag een artikel online komt. En wanneer het wel lukt om meerdere artikelen in te plannen dan merken jullie dit vanzelf. Voor nu heb ik meer rust in mijn hoofd en is het bloggen geen ‘moetje’ meer. Ik weet dat er momenteel veel meer bloggers met deze gedachtes lopen en dit ook posten op hun blog. Het geeft zeker stof tot nadenken.

Blogs lezen en comments achterlaten

Waar ik eerder altijd enorm veel tijd had om blogs van anderen te lezen via Bloglovin’, heb ik ook daar nu veel minder tijd voor. Dit vind ik echt ontzettend jammer, want ik volg zoveel leuke blogs en ik wil altijd graag een reactie achterlaten op artikelen die ik leuk, mooi, interessant of fascinerend vind. Maar de ongelezen artikelen komen er sneller bij dan dat ik artikelen op gelezen kan zetten. Hierdoor komt het regelmatig voor dat ik ‘s avonds op ‘Mark all as read’ klik, omdat ik anders helemaal geen overzicht meer heb. Zo zonde, want er zijn zoveel creatieve en leuke mensen die veel tijd en energie steken in het bloggen. En ook vooral mijn vaste volgers en mensen die een reactie achterlaten wil ik altijd belonen met een bezoekje aan hun blog, maar dat lukt me gewoon niet meer. Dus bij deze mijn excuus als ik niet altijd meer een reactie achter laat.

Daling in aantal comments en volgers.

Ik houd de statistieken van mijn blog bijna geobsedeerd bij haha, ok misschien de laatste tijd wat minder, maar ik zie een duidelijke daling in het aantal reacties dat geplaatst wordt onder de artikelen die ik post. Ik zie niet zozeer een daling in bezoekers of pageviews, daar zie ik momenteel juist een stijging. Maar ik vind juist die comments zo leuk. Als er dan nu maar een stuk of 5 comments op een artikel komen waar ik hard aan gewerkt heb, dan ben ik altijd een beetje teleurgesteld. Natuurlijk heeft dat deels te maken met het feit dat ik zelf veel minder reacties kan achterlaten op andere blogs, maar het lijkt alsof mijn artikelen niet interessant zijn, of dat andere mensen geen moeite nemen om een reactie achter te laten. Dat kan natuurlijk, maar het kan ook veel andere oorzaken hebben. Maar hé, het zal vast goed komen. In ieder geval wel een dikke duim voor de mensen en volgers die wel regelmatig comments achterlaten! Thanks dat motiveert me en vind ik ontzettend leuk!

Naast het daling in aantal comments zie ik de afgelopen twee weken ook een daling in volgers. Dit kan natuurlijk ook verschillende oorzaken hebben en ik weet dat ik me daar niet druk om moet maken, maar onbewust moet ik wel een keer slikken als ik iedere keer dat aantal volgers omlaag zie gaan. Om er nog een beetje vrolijkheid in te gooien: ‘It’s time to be happy!’

Conclusie

Ok, nu heb ik genoeg getypt. Het combineren van een fulltime baan met bloggen, een uit de hand gelopen hobby, is gewoon niet makkelijk, maar ik probeer er wel het beste van te maken. En het belangrijkste is dat ik het leuk vind om artikelen te schrijven, de foto’s te maken en andere blogs te lezen!

Hoe combineer jij het bloggen met je werk/school?

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Jorinda 23 mei 2015

  Heel herkenbaar!
  Zelf werk ik dan 4 dagen maar op me vrije dagen ben ik ook altijd druk bezig dus weinig tijd.
  Goed van je om de keuze te maken!
  Liefs Jorinda

 • Reageer Nicole 23 mei 2015

  Echt een heel erg goed artikel!

 • Reageer Esther 23 mei 2015

  Heel erg interessant om te lezen! Dit is namelijk zo’n ding wat ik me bij heel veel bloggers afvraag. Hoe combineren ze hun blog met naar school gaan en/of werken? Ik werk nu parttime omdat ik een tussenjaar heb, en merk nu al dat ik soms gewoon echt geen tijd heb om een artikel online te krijgen … Applausje voor jou dus 🙂

 • Reageer Mariëlle 23 mei 2015

  Ik kan het begrijpen hoor, ik werk, studeer, sport en blog. Het scheelt dat ik geen vriend heb haha! Maar ik kan begrijpen dat je het heel jammer vind!

 • Reageer Jorien 23 mei 2015

  Goed dat je hier een artikel over schrijft! Super herkenbaar natuurlijk! En idd, naast bloggen zijn er natuurlijk nog andere dingen, zoals sporten en een sociaal leven ik heb respect voor de bloggers die de keuze hebben durven maken om van bloggen hun fulltime baan te maken, maar er zijn zat bloggers die dit niet durven/kunnen! Voor mij is het belangrijkste: no pressure! Gewoon doen waar je zin in hebt en tijd voor hebt! 🙂

 • Reageer sabrina 23 mei 2015

  Pff het lijkt me echt lastig om bloggen te combineren met een fulltime baan. Een fulltime baan lijkt me sowieso moeilijk ; )
  Ik lees je blog echt heel graag. Maar ook nog zoveel andere, dat ik bijna nergens reageer. Er komen zoveel blogs bij!
  Hopelijk gaat het goed op deze manier, ik zou je blogjes niet graag willen missen!

 • Reageer Denise 23 mei 2015

  Heel begrijpelijk dat je nu om de dag gaat bloggen, ik blijf je trouw volgen in ieder geval! <3

 • Reageer Sanae 23 mei 2015

  Ik herken de dingen waar je tegenaan loopt.. Ik ben momenteel aan het afstuderen en werk daarnaast ook, waardoor ik gewoon zo weinig tijd heb voor mijn blog en ook veel minder om andere blogs te lezen. Echt balen!

 • Reageer Cindy 23 mei 2015

  It’s time to be happy! Die probeer ik ook te volgen. Ook ik heb besloten om niet meer dagelijks een artikel te plaatsen, want ik heb er de tijd en de energie niet meer voor. Ik werk dan wel 4 hele dagen, maar we zijn aan het klussen in ons huis, ik sport weer meer en dan heb ik ook nog de huishoudelijke taken. Ik heb, behalve woensdag en zaterdag, geen vaste dagen dat ik iets post. Verder probeer ik veel voor te werken, maar als ik op mijn vrije dag niet wil bloggen, dan doe ik dat ook niet. Succes !

 • Reageer anna 23 mei 2015

  Dat met die bezoekers kent bijna iedere blogger wel die het druk heeft. Ik probeer ook zoveel mogelijk te bloggen, maar soms zijn andere dingen belangrijker!

  • Reageer GLAMOURMOES 23 mei 2015

   Njaa het aantal bezoekers is eigenlijk wel gestegen, maar het aantal reacties is minder 🙂

 • Reageer Malou 23 mei 2015

  Leuk om te lezen zeg!
  Een daling qua aantal comments heb ik ook, terwijl het aantal bezoekers juist stijgt haha.

 • Reageer Ceetje 23 mei 2015

  Jeetje wat herken ik hier veel in. Ik laat ook veel minder comments achter en krijg ze nu dus ook zelf minder op mijn blog. Maar doordat ik minder tijd in mn blog steek heb ik wel weer een wat gezelliger social life 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 23 mei 2015

   Dat is dan ook wel weer wat waard natuurlijk!

 • Reageer rachel 23 mei 2015

  bij mij gaat het tot nu toe ook prima, ik werk zes dagen, werk daar nog eens twee avonden van en het weekend is mijn vriend er dus dan doe ik er niets aan! ik heb dan mijn youtube kanalen en mijn blog waar elke dag iets op komt te staan.

 • Reageer melissa 23 mei 2015

  Super dat je een nieuw job het, maar wel jammer dat je minder tijd hebt voor het bloggen. Ik hoop dat je snel een goed evenwicht kan vinden tussen je blog en je werk. Maar in eerste instantie moet je aan jezelf denken en daarom vind ik het voorstel van 3 artikels per week een goed idee. Je trouw lezeressen zullen je blog wel blijven bezoeken! Ik vind in ieder geval dat je goed bezig bent 🙂

 • Reageer Kelly 24 mei 2015

  Wat een leuke post heb je geschreven!

 • Reageer Divine Vitality 26 mei 2015

  Kan ik me voorstellen dat je er van baalt dat het aantal comments enzo daalt, iedereen krijgt graag leuke comments op zijn/haar artikelen. Mijn bezoekers aantallen en comments stijgen en dalen ook regelmatig, als het op de lange termijn maar wat vooruit gaat! Het gaat toch altijd met golfbewegingen en dat is ook prima! Als het een tijdje dalend was en daarna is het weer stijgend waardeer ik het altijd des te meer! Voor mij is het nu niet moeilijk te combineren omdat ik maar weinig werk dus dat scheelt, soms heb ik wel hele drukke weken en dan merk ik dat de inspiratie om te schrijven ook helemaal weg is, gewoon puur door de drukte! Vind het knap dat jij het zo kunt combineren hoor 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 26 mei 2015

   Dank je wel voor je reactie! Het is ook wel zo dat ik na een daling de stijging weer meer waardeer. 🙂

 • Reageer Claudia 30 mei 2015

  Wat fijn om te lezen hoe het nu echt gaat. Je leest altijd alleen maar tips, maar volgens mij is het heel erg moeilijk. Ik loop vanaf juli stage (waarschijnlijk 60 uur per week, AI) en ik heb nog geen idee hoe ik het ga doen met bloggen. We will see!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD ONLY trui met polkadots

  Tijdens Hemelvaartsdag heb ik outfitfoto's gemaakt van twee verschillende outfits. Meestal als ik met mijn nicht foto's ga maken proberen...

  Close