Mee naar Barcelona #5: Montjuïc, Barceloneta en Parc de la Ciutadella

4 mei 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Nog twee artikelen met foto’s van mijn bezoek aan Barcelona, kunnen jullie het nog aan? Op dag vier brachten we een bezoek aan Montjuïc en het strand. Genoten we van de zon en van de prachtige fonteinshow bij Font Magica. Het was weer een overvolle dag met prachtig weer. Door te klikken op de dag, vind je de foto’s van dag 1 en 2 en dag 3.
Mee naar Barcelona #5

Follow on Bloglovin

Mee naar Barcelona #5: Montjuïc, Barceloneta en Parc de la Ciutadella

Het is alweer tijd voor de foto’s van dag 4 in Barcelona, de een na laatste dag. We hebben voor deze dag weer een heel vol programma en beginnen de dag bij parc Montjuïc waar we met de Funicular komen en vervolgens pakken we de Teleferic om bij Castell de Montjuïc te komen. Het uitzicht is prachtig. Na Montjuïc gaan we door naar het strand van Barcelona, een echt stadsstrand, strand Barceloneta. Na het bezoek aan het strand gaan we door naar Parc de la Ciutadella. We sluiten de dag af bij de fonteinshow van Font Magica.
_MG_0294 _MG_0295

Montjuïc en Palau Nacional

‘s Ochtends pakken we de metro en de funicular richting de heuvel Montjuïc. Daar ligt Parc de Montjuïc, maar als je vervolgens de Teleferic in stapt (tegen betaling) kun je naar het kasteel dat boven op de heuven ligt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de haven en de Middenlandse Zee aan de ene kant, maar aan de andere kant en vanuit de Teleferic kijk je uit over de stad. Je ziet onder andere het WTC van Barcelona en de Sagrada Familia. We genieten heerlijk van de zon en het uitzicht en lopen een ronde rond het kasteel. We stappen halverwege de Teleferic uit om nog even bij een waterval/fontein te kijken. Uiteindelijk komen we uit bij Palau Nacional, Font Magica en Placa Espanya.
Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona  Barcelona Barcelona Barcelona

Barceloneta en de haven

Als we uitgekeken zijn bij Palau Nacional en de fontein pakken we vanaf Placa Espanya de metro richting het stadstrand van Barcelona: Strand Barceloneta. Maar voordat we daar aankomen lopen we bij de haven en de boulevard. We drinken een ijskoude smoothie bij Costa Coffee. Op het strand was het behoorlijk druk en lagen er al veel mensen in de zon te bakken. Ik vond de gastjes met parero’s en mojito’s wel ontzettend irritant. Heel opdringerig en zeurend. We hebben even lekker met onze voeten in het zand gezeten en zijn daarna doorgelopen naar Parc de la Ciutadella. Althans we deden een poging om er heen te lopen. Uiteindelijk hebben we toch maar de metro gepakt. Soms stonden de bezienswaardigheden heel goed en duidelijk aangegeven maar andere keren weer helemaal niet.
Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona _MG_0346 Barcelona

Parc de la Ciutadella en Arc de Triomf

Wij dachten dat we Parc de la Ciutadella zo gevonden hadden, maar na een flinke wandeling hadden we nog steeds ingang niet gevonden, uiteindelijk pakte we weer de metro en vonden we het park. Gelukkig kwamen we gelijk aan de goede kant binnen. Hier zien we het Font de la Cascada, een prachtige fontein waar je aan beide kanten met een trap omhoog kunt gaan. Zelfs hier zitten de straatverkopers nog. Het park is heerlijk rustig en de zon schijnt nog steeds, wel komt er wat meer sluierbewolking aan de lucht. We lopen daarna door naar de Arc de Triomf die helaas niet meer te fotograferen was met een blauwe lucht. Het valt me trouwens op dat er zo veel brede voetpaden zijn in Barcelona.
Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona

Fonteinshow bij Font Magica

Natuurlijk kon het bekijken van de Fonteinshow bij Font Magica niet ontbreken tijdens ons bezoek aan Barcelona. Ik had er al veel over gehoord en gelezen, dus ‘s avonds om 21 uur (de fonteinen gaan ieder half uur aan vanaf 21 uur tot 23:30 uur) stonden we bij de fontein. Door de wind waaide het water af en toe wel lekker het publiek in, dus mijn camera werd behoorlijk nat. Uiteindelijk besloot ik om de meeste foto’s met mijn telefoon te maken. Het was wel ontzettend tof om te zien. Font Magica heeft veel verschillende kleuren licht en het water werd op allerlei manieren omhoog gespoten met begeleiding van muziek. Na ons bezoek aan Font Magica gaan we nog even terug naar Torre Agbar, want die is ‘s avonds ook verlicht.

Arenas Barcelona Font Magica Font Magica Font Magica Font Magica Font Magica

Dit was dag vier van onze citytrip naar Barcelona. Als je benieuwd bent naar onze laatste dag, hou dan mijn blog in de gaten.

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Manon 4 mei 2015

  Toen ik in Barca was ben ik helemaal niet naar de haven geweest, zo stom!

 • Reageer Beautyjuf 4 mei 2015

  Door jou krijg ik nu zin om weer terug te gaan, haha. Het is zo’n fantastische stad. Je hebt mooie foto’s gemaakt, meid.

 • Reageer Northflix 4 mei 2015

  Wederom een erg fijn overzicht!
  Krijg er spontaan zin van in zon!

 • Reageer Sanae 4 mei 2015

  Prachtige foto’s… Ik heb nu echt zin om op vakantie te gaan!

 • Reageer Malou 4 mei 2015

  Ik krijg spontaan zin om op vakantie te gaan als ik dit zie!

 • Reageer Maaike 4 mei 2015

  Wauw, die fontein ziet er prachtig uit! Dat had ik ook wel graag willen zien 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 4 mei 2015

   Ja echt heel tof om eens te zien!

 • Reageer Mariëlle 4 mei 2015

  Super leuke foto’s weer, ik ga zelf ook naar de Montjuic, lekker genieten van het uitzicht bij het kasteel 🙂

 • Reageer Cindy 4 mei 2015

  Oh ja, die fonteinenshow, die heb ik ook ooit eens gezien in Barcelona

 • Reageer Anouk 4 mei 2015

  Ah wat gaaf om te zien! Ik ben echt gek op Barcelona!

 • Reageer Saraya 4 mei 2015

  Oo prachtige foto’s en de fonteinenshow ziet er zo mooi uit 🙂
  X

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Top 5 favoriete producten #13

  Vorige maand heb ik mijn top 5 favoriete producten in videovorm gedaan samen met de unboxing van de Beautybox. Deze...

  Sluiten