Mee naar Barcelona #4: Camp Nou, Palau Pedrables en Catedral

1 mei 2015 | Geplaatst in Uncategorized

Jullie zagen afgelopen woensdag in ‘Mee naar Barcelona #3‘ dat we de eerste twee (vooral dag 2) dagen al behoorlijk wat gezien hebben van Barcelona. In ‘Mee naar Barcelona #4’ laat ik jullie zien wat we allemaal op dag nummer 3 deden. Kijk verder als je benieuwd met naar de foto’s.
Mee naar Barcelona #4

Follow on Bloglovin

Mee naar Barcelona #4: Camp Nou, Palau Pedrables en Catedral

De derde dag dat we in Barcelona zijn doen we heel rustig aan. We besluiten om eerst ‘s ochtends bij de bakker brood te halen voor het ontbijt, maar die blijkt pas om 9 uur open te gaan. Vervolgens lopen we door naar de Lidl, die ook in de buurt van ons appartement zit, maar die gaat pas om 9:15 uur open. Wat zijn we dan in Nederland verwend. We besluiten om maar in de zon op een bankje te wachten, vervolgens halen we vers brood en lopen terug naar het appartement. Overal zitten mannen en vrouwen langs de straat met rozen in verband met de feestdag Sant Jordi.

“De Diada de Sant Jordi (Sint Jorisdag, in de volksmond kortweg Sant Jordi) is de dag waarop men de sterfdag van de heilige Joris herdenkt. Op deze dag, 23 april, geven geliefden in Catalonië elkaar traditiegetrouw een roos en een boek.[Wikipedia]

Na dat we ons brood hebben gehaald en ijsjes, lopen we terug naar het appartement en ontbijten we heerlijk met vers brood. Omdat we geen grote pot pasta wilde kopen en we toch zin hadden in pasta namen we dippie’s mee. We gebruikten de pasta daarvan om op brood te smeren haha. Voordat we naar Camp Nou gaan, het stadion van FC Barcelona, lopen we nog even een keer langs de Sagrada Familia om foto’s te maken bij zonlicht en blauwe lucht. De Sagrada is dan echt een stuk mooier!

Avinguda Diagonal

Dit is de straat waar ons appartement aan ligt. In het midden is een groot voetgangers gedeelte met aan beide kanten palmbomen.

_MG_0225 Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia

Camp Nou

Na ons korte bezoek voor de foto’s bij Sagrada Familia vertrekken we met de metro richting Collblanc. Hier stappen we uit en lopen we verder naar het stadion van FC Barcelona. Ik ben een groot voetbalfan en qua buitenlandse clubs heb ik onder andere een grote voorkeur voor FC Barcelona. Mijn zus wilde ook wel graag het stadion zien, dus boekte we online al tickets voor de Camp Nou Experience. Wow, wat is dit een groot stadion in vergelijking met het Philips Stadion. Ik vond het ontzettend leuk om op de tribune te staan, naast het veld, de spelerstunnel door te lopen en een kijkje te nemen in de kleedkamer van de uitspelende club. Verder bezochten we ook het museum waar vele prijzen te zien zijn die Barca al heeft gewonnen. Maar ook de voetbalschoenen van Ronald Koeman en het contract van Johan Cruijf liggen er. Als je een voetbalfan bent, raad ik je zeker aan om de Camp Nou Experience te doen wanneer je in Barcelona bent.
Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou Camp Nou

Palau Pedralbles

Na ons bezoek pakte we de metro om één station verder te gaan voor het Palau Pedralbles. Achteraf bleken we daar gewoon naar toe te kunnen lopen langs de verschillende faculteiten van de universiteit. Het valt me op dat de parken in Barcelona ontzettend mooi en onderhouden zijn, daarnaast zijn ze heel schoon. Dit park was echt heerlijk rustig, dus we hebben daar gewoon lekker op een bankje gezeten en genoten van de zon en de natuur. Er vliegen ook gewoon kleine papagaaien rond, die moeilijk op de foto te krijgen zijn. Het paleis is niet ontzettend groot, maar ziet er wel netjes uit.
Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles Palau Pedralbles

Catedral en Port de L’Angel

Nadat we eerst nog een keer teruglopen naar de megastore van FC Barcelona, om mijn gekochte shirt te ruilen, gaan we met de metro naar Placa Catalunya. Daar blijkt het echt enorm druk te zijn i.v.m. Sant Jordi. Ook de Port de L’Angel en de Rambla zijn chaos. We lopen snel Port de L’Angel door, prentten in ons hoofd naar welke winkels we nog willen en lopen door naar de Catedral de Barcelona. We willen er naar binnen, maar helaas we waren te bloot gekleed. Nou dan niet hoor. We shoppen wat bij de Shana en de Six en gaan vervolgens naar een restaurantje bij ons appartement in de buurt op pizza te eten.
Port de L'Angel Port de L'Angel Catedral de Barcelona _MG_0291 Catedral de Barcelona Catedral de Barcelona

Het was weer een heerlijke volle en actieve dag met geweldig mooi weer! We hebben weer genoten. Nog 2 dagen te gaan.

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Madeleine 1 mei 2015

  Ik krijg al een vakantiegevoel! Hele mooie foto’s !

 • Reageer mariëlle 1 mei 2015

  Weer heerlijke foto’s <3 Dat tweede kende ik nog helemaal niet, daar ga ik even onderzoek naar doen!

 • Reageer Kim 1 mei 2015

  Oh heerlijk die foto’s! Krijg echt zin in vakantie haha./

 • Reageer Manon 1 mei 2015

  Hou eens op met die foto’s van Barcelona, nu wil ik er alleen maar sneller naartoe hahahah! Weer heel mooi allemaal 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 1 mei 2015

   Haha sorry, maar er komen nog 2 verslagen ;).

 • Reageer Jorinda 1 mei 2015

  Wauw echt mooie foto’s weer =)
  Barcelona ziet er echt mooi uit !
  Liefs Jorinda

 • Reageer Maaike 1 mei 2015

  Wauw, dat ziet er weer ontzettend jaloersmakend uit haha!

 • Reageer Northflix 1 mei 2015

  Mooi verslagje weer!
  Ik ben ooit ook in Camp Nou geweest en vond het als voetbalfan natuurlijk ook helemaal geweldig! Wat een stadion zeg!

 • Reageer beautybloglaura 1 mei 2015

  Barcelona! Ik ga er in de zomer naartoe. Door jouw foto’s kan ik niet wachten 😀 xx

 • Reageer Sanae 1 mei 2015

  Super mooie foto’s! Barcelona staat nog steeds op mijn lijstje!

 • Reageer Raounak 1 mei 2015

  Ik zag je foto’s voorbij komen op Instagram. Super leuk!

 • Reageer Bertine 1 mei 2015

  echt weer prachtige foto’s! ik ben 1 dag in barcelona geweest en vond het tegenvallen maar zo te zien heb heel weinig maar gezien, ik moet gauw terug!

 • Reageer Lisa 1 mei 2015

  Wat gaaf zeg! De Sagrada Familia is zo mooi!

 • Reageer Michaela 2 mei 2015

  Wauw wat blijft Barcelona toch een prachtige stad!

 • Reageer Chloe Sterk 2 mei 2015

  Weer een hele leuke post meis X

 • Reageer Cindy 2 mei 2015

  Oh wat gaaf! Ik heb nog niet eerder de tijd gehad om op je blog te kijken naar de foto’s van je reisje naar Barcelona, maar wat ziet het er ontzettend gaaf uit zeg, wauw! Heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Beautybox april 2015

  Hoera, het is weer het einde van de maand, dat betekent dat ik weer een unboxing van de Beautybox voor...

  Close