Mee naar Barcelona #3: Hallo Barcelona

29 april 2015 | Geplaatst in Lifestyle

Jullie hebben het natuurlijk al wel een beetje meegekregen op mijn blog, maar ik ben vorige week van 21 tot en met 25 april in Barcelona geweest. Gisteren konden jullie de foto’s zien die ik maakte met mijn mobiele telefoon, maar natuurlijk heb ik ook foto’s gemaakt met mijn geliefde spiegelreflex camera. Vandaag neem ik jullie mee naar Barcelona #3. De eerste twee delen gingen over mijn beauty- en make up tas. Die lees je hier en hier.
Mee naar Barcelona #3

Follow on Bloglovin

Mee naar Barcelona #3: Hallo Barcelona

Op dinsdag 21 april 13:25 uur vertrok ons vliegtuig, ik ging samen met mijn zus, vanaf Eindhoven Airport richting Barcelona, waar we om half 4 landden. Vervolgens moesten we even kort wachten op mijn ruimbagage en haalden we bij de VVV een Hola Barcelona card voor 5 dagen. Echt een aanrader als je veel gebruik wil maken van het openbaar vervoer. Deze kaart konden we gelijk gebruiken om met de trein naar het centrum te gaan. Binnen een half uur stonden we op metrostation Passeig de Gracia en pakte we de metro naar Monumental. Daar vonden we uiteindelijk, na het kort gevraagd te hebben ons appartement. We hadden om 18:00 uur afgesproken om in te checken, dus moesten we nog even buiten wachten. Geen probleem want het was 24 graden! Na het inchecken gingen we boodschappen doen bij de Lidl en maakten we pannekoeken. Dit duurde volgens mij wel drie uur, want de elektrische kookplaat werkte niet zoals wij gewend waren. Uiteindelijk zaten we rond half 9 aan de pannekoeken met banaan, appel en poedersuiker. Van dag één heb ik eigenlijk geen foto’s met mijn spiegelreflex camera, maar ik deel alvast de foto’s van het appartement.
Diagonal Flats Barcelona Diagonal Flats Barcelona Diagonal Flats Barcelona Diagonal Flats Barcelona Diagonal Flats Barcelona

Dag 2: Sagrada Familia, Casas, Parc Güell en Passeig de Gracia

Na een beroerde eerste nacht, het appartement was ontzettend gehorig, werd ik wakker op de slaapbank. Om half 3 ‘s nachts kon ik niet meer slapen, omdat er enorm gesnurkt werd aan de andere kant van de muur. We ontbeten op tijd en maakte ons klaar voor onze eerste volle dag in Barcelona. Er stond veel op de planning en we begonnen met het bezichtigen van de Sagrada Familia. Het weer was bewolkt en ‘s middags viel er zelfs nog wat regen. Na de Sagrada Familia gingen we door naar Hospital de Sant Pau, de Casa Batlló en Casa Mila op de Passeig de Gracia en Casa Vicens die we pas vonden na een paar keer heen en weer te zijn gelopen door de straat. Vervolgens gingen we even langs ons appartement om weer op te laden en toen we daarna richting Parc Güell gingen was het ineens heel zonnig en aangenaam warm buiten. Om bij Parc Güell te komen moesten we nog even een helling van 25% beklimmen, maar het uitzicht was prachtig, we bekeken het Gaudi House en het park, waarna we naar huis gingen om te eten.
Barcelona

Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia Sagrada Familia Hospital de Sant Pau Casa Batlló Casa Mila Casa Vicens Gaudi House Parc Güell Parc Güell Parc Güell Parc Güell Parc Güell Parc Güell Parc Güell

Avond dag 2: Passeig de Gracia en Plaça Catalunya

In de avond, na het eten, gingen we wat winkelen op de Passeig de Gracia. Dit is de grootste winkelstraat van Barcelona, maar hier zitten ook alle dure merken zoals Guess, Chanel en Burberry. We liepen daarna door naar de Plaça Catalunya waar de fonteinen verlicht waren. Ook brachten we een bezoekje aan de Sephora. Hier heb ik geen foto’s meer gemaakt met mijn spiegelreflex. De foto’s hieronder maakte ik nog overdag. Ook de bank Santander zette ik op de foto, want er waren demonstranten die het hele gebouw, inclusief pinautomaten hadden onder geplakt. Fijn, als je net geld wilt pinnen.
Placa Catalunya Passeig de Gracia Passeig de Gracia

Onze eerste volle dag in Barcelona was een vermoeiende, maar geslaagde dag. Nog vier dagen te gaan om alles wat we op de planning hebben staan te zien.

Ben jij al eens in Barcelona geweest? En ben je benieuwd naar meer foto’s? Hou dan zeker mijn blog in de gaten de komende week. Je kunt nog meer fotoverslagen verwachten.

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer mariëlle 29 april 2015

  Echt prachtige foto’s, ik ben zo gek op Barcelona <3

 • Reageer anna 29 april 2015

  Mooie foto’s! Irritant is dat altijd, zoveel geluidsoverlast van andere mensen.

 • Reageer Northflix 29 april 2015

  Wat gaaf, zeg! Het is een heerlijke stad.
  Ik neem altijd oorpluggen mee als ik een weekendje weg ga, maar het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.
  Ook zo makkelijk dat jullie vanaf Eindhoven kunnen vliegen.
  Ik moet altijd al een rot eind reizen voor ik bij een vliegveld ben vanwaar een low budget maatschappij vliegt.

 • Reageer manon 29 april 2015

  Irritant zoveel geluidsoverlast! Mooie stad is het he, ik wil daar snel weer eens gaan shoppen ook!

 • Reageer Anouk 29 april 2015

  Wat gaaf! Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt! Barcelona is zo’n geweldige stad, ziet er echt uit als een heerlijke tijd.

 • Reageer Jenn 29 april 2015

  Mooie foto’s!

 • Reageer Madeleine 29 april 2015

  Het ziet er zo heerlijk uit 🙂

 • Reageer Eline 29 april 2015

  Mooie foto’s! Barcelona is echt een geweldige stad <3

 • Reageer Jouvence 29 april 2015

  erg mooie foto’s ♥ jammer dat de buren zo luidruchtig waren 😉

 • Reageer Saraya 29 april 2015

  Wauww prachtige foto’s 🙂
  Ik wil meteen naar Barcelona!
  X

 • Reageer Chloe Sterk 30 april 2015

  Leuk om te lezen.. en haha dat PSV kussensloop fantastisch 🙂 Have fun nog xx

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #55 Sagrada Familia, Camp Nou en Koningsdag

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #55 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close