Gezonde chocolade muffins

23 maart 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Ik bak graag nieuwe dingen en was al een tijdje op zoek naar een recept voor gezonde chocolade muffins. Toen ik dit recept twee weken geleden tegen kwam op de site van Lekker & Simpel wilde ik ze uiteraard gelijk uitproberen. Vandaag het recept, want ze zijn heerlijk!
gezonde chocolade muffins

Follow on Bloglovin

Gezonde chocolade muffins

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel chocolade. En als ik dan iets kan maken wat ook nog redelijk gezond is, dan ben ik om. Ik kwam dit recept dus tegen bij Lekker & Simpel, een site waar ik regelmatig kom, en besloot het gelijk uit te proberen. Het recept is super makkelijk en je hebt er niet heel veel bijzondere ingrediënten voor nodig. Ook kun je nog variëren met het meel of de extra bites die je toevoegt. Ik heb cranberries en rozijnen toegevoegd.
ingrediënten chocolade muffins

Ingrediënten

De ingrediënten voor 4 à 5 muffins:

 • 1 ei
 • 2 rijpe bananen
 • 50 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eetlepels cacao (raw cacaopoeder)
 • evt. fijngehakte pure chocolade
 • handje rozijnen, cacao nibs en/of cranberries

chocolade muffins

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. De bereiding van het beslag is echt super eenvoudig! Je prakt de bananen met een vork en maakte ze eventueel nog iets meer fijn met een blender. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een kom en meng het tot een mooi beslag. Ik heb als extra’s een handje rozijnen, cranberries en cacaonibs toegevoegd. Ook heb ik voor wat meer zoetigheid een beetje honing toegevoegd. Doe het beslag in een muffinvorm of vormpjes en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven.
chocolade muffins

Resultaat

Hmmm deze muffins zijn echt verrukkelijk! Ze worden niet zo hoog als bij normale muffins, maar ze zijn lekker luchtig en smaken heerlijk. Ook is het ontzettend lekker om er extra ingrediënten aan toe te voegen. Je proeft goed de banaan en de chocolade. De rozijnen en cranberries geven net wat extra’s. Dit is een heel gemakkelijk en lekker recept. Houd je van chocolade en banaan? Dan zou ik dit recept zeker uitproberen.
chocolade muffins

Ga jij het recept ook uitproberen?

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Madeleine 23 maart 2015

  Hmmmm ze zien er echt lekker uig!!!

 • Reageer mariëlle 23 maart 2015

  Dit klinkt als iets wat ik zelf na moet maken! Klinkt erg goed!

 • Reageer Svenja 23 maart 2015

  Hmmm het water loopt mij al in de mond! Ze zien er echt super lekker uit <3

 • Reageer Danielle 23 maart 2015

  Ja lekker! Deze heb ik ook gemaakt alleen dan met een beetje walnoot! erg lekker!

 • Reageer Denise 23 maart 2015

  Aaah dit ziet er inderdaad heel lekker uit! Ik ga nu maar snel ontbijten, krijg er honger van <33

 • Reageer Northflix 23 maart 2015

  Oeh, klinkt heerlijk!

 • Reageer Jorien 23 maart 2015

  Jazeker ga ik deze uitproberen! Zien er jummie uit!

 • Reageer Sanae 23 maart 2015

  Dee muggins lijken me heerlijk! <3

 • Reageer Dina 23 maart 2015

  Wooah lekker! <3

 • Reageer Anouk 23 maart 2015

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Yammie!

 • Reageer Kelly 23 maart 2015

  Klinkt lekker!

 • Reageer Danielle 23 maart 2015

  Oh dit klinkt heerlijk! Wil het graag eens proberen 🙂

 • Reageer Manon 23 maart 2015

  Dat ziet er heerlijk uit!

 • Reageer Saraya 23 maart 2015

  Hmmm ze zien er heerlijk uit 🙂
  X

 • Reageer Sabrina 23 maart 2015

  Ahh jammie ziet er goed uit, thnx voor de tip:) Ga ik zeker een keer maken, liefs Sabrina

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Get to know Almere blogevent

  Afgelopen woensdag was ik aanwezig bij een ontzettend leuk blogevent in Almere; het Get to know Almere blogevent, georganiseerd door...

  Close