Get to know Almere blogevent

22 maart 2015 | Geplaatst in Beauty, Event, Fashion

Afgelopen woensdag was ik aanwezig bij een ontzettend leuk blogevent in Almere; het Get to know Almere blogevent, georganiseerd door Tinc PR. Samen met Mandy van All Lovely Things maakte ik een tripje met de trein richting de stad Almere, die ik alleen maar kende van Almere Strand en evenementen zoals Strandfestival Zand en de Libelle Zomerweek. Maar Almere heeft zoveel meer te bieden dan alleen het strand. En dat heb ik tijdens het Get to know Almere blogevent gezien. Kijk je mee naar mijn dag in Almere?
Get to know Almere blogevent

Follow on Bloglovin

Get to know Almere blogevent

“Almere Centrum is de winkelstad met meer dan 400 winkels en is 7 dagen per week geopend om te winkelen [Almerecentrum]”. Woensdag 18 maart was het eindelijk zover, het Get to know Almere blogevent, ik keek er al een aantal weken naar uit. We vertrekken met zon vanuit Gelderland richting Almere en arriveerde rond 12:30 uur op het station. We brachten snel een bezoekje aan de Primark en vervolgens meldden we ons bij Barista Café. Daar maakten we kennis met Lukas en Britt van Tinc PR en Miranda van de gemeente Almere.

Het programma van het blogevent zag er als volgt uit:

13u00 Welkom & lunch bij Barista Café (stationsplein 1-3)
13u45 Let’s Talk Jewellery!
14u05 Relax met een Cream mini-beautytreatment
14u45 Icecream is a girl’s best friend!
15u05 Discover Urban Almere
15u30 Picture perfect
15u45 Sneakertrends van dit seizoen
16u05 Test je chocoladezintuigen!
16u30 Makes life beautiful
16u50 Gift: Shopping spree @Mango’s flagshipstore
Lunch Barista Café Almere

Fairtrade sieradenmerk SILK bij juwelier Ton Groenhuijzen

Bij juwelier Ton Groenhuizen maakte we kennis met een bijzonder merk van Nederlandse bodem, het merk SILK. We kregen een uitleg over de nieuwe collectie en er werden verschillende armbanden getoond.

SILK Jewellery is het fashionable zilveren sieraden merk van Nederlandse bodem. SILK biedt een brede collectie sterling zilveren armbanden, ringen, colliers en hangers voor mannen en vrouwen. De zilveren sieraden staan bekend om het massieve karakter, de tijdloze stoere designs en verfijnde afwerking. [SILK]

Ik kende het merk SILK niet, maar ik was erg onder de indruk van de mooie sieraden. Vooral de subtiele zilveren armbanden spraken me ontzettend aan. Zeker wel een merk waar ik nog eens een sieraad van ga aanschaffen. Ook kregen we allemaal een prachtige ‘knuckle ring’ cadeau. Ik ben daar nooit fan van geweest, maar deze ring is prachtig en hij staat erg mooi om mijn vinger.
Ton Groenhuizen AlmereSilk jewellerySilk jewellery

Foto gemaakt door Mandy.

Schoonheidssalon Cream Beauticians

Na ons bezoek aan de juwelier gingen we door naar Cream Beauticians, waar we hartelijk werden ontvangen voor een mini beauty treatment. Bij Cream Beauticians kun je terecht voor facials, massages, manicures, pedicures, spray tannings en wax behandelingen. Ook vind je er een ruim assortiment aan producten. De salon is ruim, licht en modern ingericht. Ik voelde me er meteen op mijn gemak. Mijn nagels werden prachtig gelakt met Big Apple Red van O.P.I., zo mooi hebben mijn nagels er nog nooit gelakt uit gezien haha.
Crean BeauticiansCrean Beauticians Crean Beauticians
Crean Beauticians

IJspressi

Toen onze nagels mooi gelakt waren gingen we snel door naar de volgende locatie in het centrum van Almere en dat was IJspressi. Bij IJspressie kun je terecht voor ‘koffietijd’ en ‘ijstijd’. Ondanks dat het niet zulk mooi weer was in Almere, hebben we wel genoten van heerlijk ijs. IJspressi is een ontzettend leuke zaak met aan de linkerkant een vitrine met heerlijk ijs en rechts kun je terecht voor warme dranken. Ik vond het ijs dat we hebben geproefd echt heerlijk. Ze hebben roomijs en sorbetijs in ongeveer 60 verschillende smaken. Wij hebben mango-, bastogne en yoghurtframboos geproefd.
IJspressi Almere IJspressi Almere

Hard Bitten and the Others

Wow, Hard Bitten and the Others is echt een winkel die je zeker even moet bezoeken als je in Almere bent. Het is een geweldige winkel die is opgezet door twee jonge heren en een dame. De winkel bestaat net één jaar en is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding. Het is een concept waarbij skateboarding, fashion, lifestyle en Art & culture samenkomen onder één dak. De winkel ziet er prachtig uit, er is een miniramp, een kassa van tonnen en een bar. Je vindt er nieuwe – en vintage kleding en alles hangt overzichtelijk aan rekken. Hoewel het qua kleding niet mijn stijl was vind ik het concept ontzettend tof en ook de mensen achter het concept zijn echt inspirerend!
Hard Bitten and the others
Hard Bitten and the others

Picture People

Het volgende onderdeel op het programma was een bezoek aan Picture People. We werden ontvangen in een mooie, lichte en moderne fotostudio, waar we met de hele groep op de foto werden gezet. Picture People heeft twee studio’s en je kunt er terecht voor allerlei soorten foto’s, van zakelijk tot dieren en van vriendschap tot huwelijksfoto’s. Je kunt je foto’s terug kijken op de beeldschermen en ze worden bewerkt en eventueel bijgesneden.

Modern, ongecompliceerd en professioneel! Dat is wat wij noemen de PicturePeople-Experience! prachtige foto’s, gemaakt met de nieuwste state-of-the-art technologie in een relaxte atmosfeer. En de foto’s kan je altijd gelijk meenemen na een fotoshoot! Kom eens langs in één van onze studios, met of zonder afspraak!

Ervaar onze Tevredenheidsgarantie: Je betaald alleen voor de foto’s als je 100% tevreden bent![Picture People]

Wij kregen allemaal een foto uitgeprint mee naar huis en de overige foto’s werden digitaal toegestuurd.
Picture People AlmerePicture People Almere Picture People Almere

Villa Chocola

Hmmmm we brachten een bezoekje aan Villa Chocola! Oeh, ik ben echt een chocolade liefhebber en ik niet alleen, ook mijn medebloggers en de mensen van Tinc PR. Een bezoek aan Villa Chocola was dan ook perfect. Er werd kort wat verteld over het concept en de winkel, waarna we natuurlijk ook wat mochten proeven.

Wij vinden dat je chocola ook op een eigentijdse manier kunt brengen. Anders, leuker, origineler.Bij Villa Chocola besteden we daarom veel aandacht aan vormgeving en uitstraling van zowel de chocola als de verpakking.  Op die manier creëren wij een eigen en unieke collectie. Want we bieden graag wat een ander niet heeft. Eigentijds en soms een beetje eigenwijs. [Villa Chocola]

Chocola is zo lekker en Villa Chocola is echt de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben een ruime keuze is bonbons en chocolade in leuke cadeauverpakkingen. Daarnaast is het ook nog eens betaalbaar. En het ruikt ook zo lekker in deze winkel!
Villa Chocola

Villa Chocola

Foto gemaakt door Mandy

Villa Chocola

Foto gemaakt door Mandy

Douglas

Douglas is natuurlijk wel een bekende winkel, maar dit filiaal is ook echt prachtig. We werden heel erg leuk en enthousiast ontvangen door de medewerkers. We kregen de kans om meer te weten te komen over de nieuwste producten die nu uit zijn of uitkomen. Zo heb ik de nieuwe geur van Cartier geroken bijvoorbeeld, maar we kregen ook uitleg over de Douglas Color Expert. Dit is een apparaat waarmee je huidskleur wordt gemeten op je voorhoofd, wang en kin en vervolgens komt daar een kleurcode uit. Met deze kleurcode, die wordt ingevoerd in de app door de medewerker, zie je alle foundations, poeders en concealers die bij deze code passen, meer informatie vind je hier. Super tof en handig. We kregen ook een onwijs grote goodiebag mee, met daarin o.a.          het nieuwe parfum van Cartier! Onwijs bedankt.
Douglas Almere Douglas Almere Douglas Almere

Mango flagship store

Als laatste werden we verwacht bij de Mango. Een winkel waar ik in Arnhem eigenlijk nooit kom, omdat de winkel me niet trekt, maar dit filiaal is echt prachtig. Deze Mango is de flagship store en die is zo mooi, licht en ruim opgezet. Zeker een aanrader! De collecties hangen heel overzichtelijk in de winkel en zijn per stijl bij elkaar gehangen/gelegd. We kregen als kers op de taart ook nog eens € 40 shoptegoed en die heb ik ontzettend goed besteed. Ze hebben mooie en betaalbare items en heerlijk zomerse kleding.
Mango flagship store Almere Mango flagship store Almere Mango flagship store Almere Mango flagship store Almere

Conclusie

Ik heb echt een ontzettend leuke en gezellige dag gehad met medebloggers, stagiaires van Follow Fashion, Miranda van de gemeente Almere en natuurlijk Lukas en Britt van Tinc PR. Ik heb Almere als shopstad gezien en ik ben ontzettend enthousiast. Het centrum is groot, ruim en divers en ook de architectuur is erg mooi. Je vindt er ontzettend veel winkels voor ieder wat wils. We zijn ontzettend verwend met meerdere goodies van de verschillende winkels. Tinc PR ontzettend bedankt voor de geslaagde dag en ook alle winkels heel erg bedankt. Ik ga zeker een keer terug om eens goed te winkelen.
selfie

Picture People Almere
Almere centrum Almere centrum

Ben jij wel eens in Almere Centrum geweest?

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Jenn 22 maart 2015

  Oh wat leuk! Ik ben er nog nooit geweest, ik ken ook alleen Almere Strand 🙂

 • Reageer Tineke 22 maart 2015

  Wauw, die nieuwe Mango ziet er zo mooi uit!
  Liefs

 • Reageer Denise 22 maart 2015

  Wat een super leuk event! Ik ben zelf nog nooit in Almere geweest, maar het ziet er ontzettend leuk uit <3

 • Reageer Esther 22 maart 2015

  Wat een leuk event zeg! Ik ben volgensmij wel ooooit eens in Almere geweest, maar kan me er vrij weinig van herinneren, haha!

 • Reageer Mariëlle 22 maart 2015

  Dat klinkt erg leuk en het ziet er erg gezellig uit!! Ik ben eerlijk gezegd nog nooit in Almere geweest!

 • Reageer Kelly 22 maart 2015

  Wat een leuk event zeg!

 • Reageer Jorinda 22 maart 2015

  Wat een leuk evenement om heen te gaan =)
  Erg mooie fotos !
  Liefs Jorinda

 • Reageer Cindy 22 maart 2015

  Superleuk, dat event! Ik ben echt nog nooit in Almere stad geweest, wel een paar keer in Almere aan het strand toen DefQon.1 Festival daar nog gehouden werd. Dan praat ik wel over 8 jaar geleden haha.

 • Reageer Bertine 22 maart 2015

  wat een mega leuk event<3 echt tof dat je hierbij mocht zijn! en super leuk dat je van alles mocht zien, proeven en krijgen!

 • Reageer Idwerd 23 maart 2015

  Wat een uitgebreid event! Ik woon in Almere en ik ken deze winkels al, maar leuk dat ze ook de nieuwe winkels hebben behandeld, Villa Chocola en Picture people zitten er pas net.

 • Reageer Mandy 24 maart 2015

  Wat een super leuk verslag heb je ervan gemaakt!! Ik vond het zo’n leuke dag, echt te lief dat ik mee mocht!!!! Duizendmaal dank!!!

 • Reageer Claudia 27 maart 2015

  Wauw dat ziet eruit als een geweldig event. Ik vond Almere ook echt heel erg leuk om te zijn.

 • Reageer Lizzy | Bedrijf in Almere 20 april 2016

  Je hebt zelfs de Primark overgeslagen zie ik, terwijl dit één van de winkels in Almere is die grote groepen shoppers aantrekt. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

  Verder super leuk en lang verslag!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Stapelreview mascara met o.a. Benefit, Maybelline en Miss Sporty

  Een tijd geleden heb ik een stapelreview gedaan met verschillende mascara's van onder andere Max Factor en MUA. Ik vond...

  Close