I love sleep-tag

25 februari 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Personal

Hmmm slapen, een van mijn favoriete bezigheden, maar ik geloof dat er meerdere mensen zijn met de hobby slapen. En we weten allemaal dat slaap heel goed is voor je lichaam en je geestelijke gesteldheid. Het probleem is bij mij wel altijd dat ik graag ´s avonds nog heel veel doe en dan ´s ochtends weer heel vroeg op moet. Dat is natuurlijk geen goede combi. In het weekend kan ik vaak alleen op zondag uitslapen en als dat kan, dan doe ik dat ook echt! Heerlijk! Ik vond het daarom super leuk dat ik door Jorien werd getagd om de I love sleep-tag in te vullen. Zij werkt bij Living Comfort en hebben deze tag bedacht, alle credits daarom naar Living Comfort.
I love sleep-tag

Follow on Bloglovin

I love sleep-tag

Ik werd meteen enthousiast bij het zien van de vragen en wilde de tag daarom zo snel mogelijk invullen. De I love sleep-tag bestaat uit 17 vragen die variëren van ‘Hoe laat ga je naar bed?’ tot ‘Wat heb je aan in bed?’. Ook kom je te weten hoeveel kussens er op mijn bed liggen en wat mijn favoriete slaaphouding is. Tot slot natuurlijk nog een vraag over mijn grootste droom. Ook wil ik een aantal bloggers nomineren om ook deze geweldige tag in te vullen.

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik probeer doordeweeks meestal rond 22:30 uur echt in mijn bed te liggen, vooral als de wekker de volgende dag weer vroeg gaat. In het weekend op, vrijdag en zaterdag, variëren de tijden dat ik naar bed ga heel erg. Dit is ook afhankelijk van mijn planning op zaterdagavond.
_MG_9517

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik douche altijd ‘s avonds, dus dat doe ik als eerste, daarna lekker mijn pyjama aan, mijn gezicht reinigen en hydrateren. Dan kruip ik onder de dekens en lig ik meestal nog even een spelletje te spelen op mijn tablet, of ik kijk nog een serie. Maar vaak ben ik ook nog aan het Whatsappen, Facebooken of Instagrammen. Ook check ik altijd nog even Google Analytics voor de cijfertjes met betrekking tot mijn blog.

Wat doe je als je niet kan slapen?

Het komt niet heel vaak voor dat ik niet kan slapen, maar als ik niet kan slapen dan ga ik meestal liggen lezen. Totdat mijn ogen zo moe zijn dat ik ze niet meer open kan houden. Soms heb ik van die nachten dat ik heel licht slaap en dan om de zoveel tijd wakker ben en op de klok kijk. Zo’n nacht waarin je alle uren van de klok ongeveer hebt gezien. En na ieder uur denk je: “Shit, nu kan ik nog maar zoveel uur slapen tot de wekker gaat!”

Wat is je favoriete slaaphouding?

Absoluut op mijn zij. Ik begin met slapen vaak op mijn rechterzij en dan draai ik al vrij snel naar mijn linker zij. Hoe ik verder ‘s nachts slaap weet ik niet, maar ik ben echt een zij slaper. Dit voelt het fijnste en ligt het lekkerst. Ook trek ik dan vaak mijn benen helemaal op, of ik ga schuin in bed liggen. Soms word ik ‘s nachts wakker met twee armen die ‘slapen’ en dan snap ik niet hoe dat komt. Het vervelendste is dan nog om die armen naast je bed te krijgen, zodat er weer bloed door heen stroomt. Hebben jullie dit ook wel eens?

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Eerlijk? Het liefst word ik niet wakker gemaakt uit mijn schoonheidsslaapje haha ;). Ik ben dan niet zo heel goed gehumeurd, maar als ik iets moet bedenken? Dan mag je me wakker maken voor chocolade! M&M’s, Dove Caramel of Maltesers, daar ben ik echt gek op!

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Dat is heel wisselend, aangezien mijn rooster op het werk niet iedere week hetzelfde is. Maar meestal gaat mijn wekker op werkdagen om 5:45 uur. Ik moet dan om 8:00 uur beginnen met werken. Nu zul je misschien wel denken, jeetje dat is vroeg, maar ik moet ‘s ochtends gewoon heerlijk rustig kunnen ontbijten en niet hoeven haasten. Ook zit ik vaak al om 7:20 uur in de auto, om op tijd op mijn werk te zijn. Op zaterdag gaat mijn wekker vaak ook vroeg, rond 7:30 uur en op zondag slaap ik vaak uit en zet ik geen wekker. Tenzij PSV moet voetballen.
Philips Wake Up Light

Snoozen of direct opstaan?

Ik doe niet aan snoozen, want dan kan ik helemaal mijn bed niet meer uit komen, maar ik sta ook niet gelijk op. Ik blijf vaak nog even 5 minuten liggen om wakker te worden. Sinds ik een Philips Wake Up light heb, gaat dit wel een stuk beter en word ik rustiger wakker.

Slaap je uit in het weekend?

Op zondag meestal wel ja! Op zaterdag ben ik altijd druk en sta ik vroeg op. Maar de zondag is echt heilig en als ik niks hoef, dan lig ik lekker tot 11:00 uur in mijn bed. Ook afhankelijk natuurlijk van hoe laat ik naar bed ben gegaan.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik heb geen idee haha, slaap meestal alleen, dus krijg er niet vaak commentaar op. Ik heb wel eens gehoord dat ik praat in mijn slaap of gekke geluidjes maak.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Ik heb vier hoofdkussens in mijn bed liggen, zo lijkt mijn bed, als ie opgemaakt is, net op een hotelbed haha. Ik slaap maar op één kussen en dat is mijn Energy + kussen (review), slaap echt heerlijk. De andere kussens gebruik ik als ik met mijn laptop in bed lig of TV kijk, als steuntje in de rug.

Wat heb je aan in bed?

In dit jaargetijde een lange joggingsbroek met een van mijn vijf PSV-shirts of Minion t-shirt. Uh, 9 van de 10 keer slaap ik in PSV shirt haha. In de zomer ook, tenzij het echt te warm is. Dan slaap ik in een hempje. Ook heb ik dan shorts aan. Lekker luchtig.
PSV

Slaap je met je sokken aan?

Nee, eigenlijk nooit. Meestal heb ik het heel snel warm als ik eenmaal in mijn bed lig.

Hoe groot is jouw bed?

Volgens mij is mijn bed 1.60 m bij 2.00 m, perfect formaat voor mij alleen haha. En af en toe mag mijn hond op bed slapen als het overtrek in de was moet. Ik heb wel een super groot dekbed van 2.40 m bij 2.20 m.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

De radio van mijn Philips Wake Up Light uitzetten. De meldingen op mijn telefoon wegwerken, Facebook en Instagram checken en kijken of mijn blogartikel online is gekomen. Vervolgens ga ik mijn gezicht reinigen en opmaken. Daarna kleed ik me aan en laat ik de hond uit.

Droom je elke nacht?

Ik heb echt geen flauw idee of ik iedere nacht droom. Ik vermoed van wel, maar ik kan me er vaak helemaal niks meer van herinneren als ik wakker ben. Als ik droom en ik ben me er bewust van, dan wil ik vaak dat die droom zo lang mogelijk duurt, maar meestal gaat dan de wekker. Heel vervelend haha!

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik heb eigenlijk vrijwel nooit nachtmerries. Dromen kan ik me ook helemaal niet herinneren op dit moment. Mijn nicht die heeft wel altijd hele gekke dromen waar ik in voor kom. Ik heb haar weleens achter gelaten op het vliegveld.

Wat is jouw grootste droom?

Ik wil heel graag een keer naar Australië. Ik weet niet hoe het komt, maar het land fascineert me gewoon. Daarnaast zijn een bezoek aan New York en Curaçao ook dingen die ik heel graag ooit nog eens zou willen doen. Oh en trouwen in een jurk a la Sisi!
Dream

De tag die Jorien invulde kun je hier terug lezen,  super leuk om te lezen. Zo kom je dingen te weten die je normaal niet zo snel te weten zou komen. Ik wil twee mensen nomineren om de tag ook in te vullen en dat zijn: Claudia en MandyMaar voel je vooral vrij om deze tag over te nemen, maar vergeet niet de originele bron te vermelden.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Jenn 25 februari 2015

  he, die is leuk, deze heb ik nog niet eerder gezien!

 • Reageer Maaike 25 februari 2015

  Haha wat een leuke vragen zeg!

 • Reageer Cindy 25 februari 2015

  Wat een leuke tag! Ik doe deze zeker een keer, want slapen is een grote hobby van me. (gek trouwens, ik werd net als spammer gezien…)

 • Reageer Jorien 25 februari 2015

  Leuke tag 😉 haha! Je hebt hem leuk ingevuld! En inderdaad, je komt weer heel wat te weten zo! Zo’n wake-up light lijkt me trouwens ook wel wat, al zit ik er nu aan te denken om van de zomer gewoon het licht te volgen: gaan slapen wanneer het donker wordt en opstaan wanneer de zon opkomt 🙂

 • Reageer Sanae 25 februari 2015

  Super toffe tag haha! Ik sta trouwens redelijk snel naast mijn bed. Snoozen doe ik niet aan.

 • Reageer indian2day 25 februari 2015

  Leuke tag! I also love to sleep, kende deze nog niet.

 • Reageer Madeleine 25 februari 2015

  Wat een leuke tag!!!!! Ik heb nu zin om te slapen :p

 • Reageer Manon 25 februari 2015

  Ik vind dit een hele leuke Tag

 • Reageer Saraya 25 februari 2015

  Leuke tag!
  Zelf ben dol op slapen 🙂
  X

 • Reageer Nicky 26 februari 2015

  Leuk om je antwoorden te lezen. Wanneer ik slaap heb ik liever ook niet dat ik wakker gemaakt word maar helaas wordt ik, gezien ik kleine kinderen heb, vaker dan me lief is wakker gemaakt

 • Reageer sammie 26 februari 2015

  Leuke tag! Ik ben ook dol op slapen, vooral uitslapen 😉

 • Reageer Angela 2 maart 2015

  Wat een leuke tag! En heerlijk al die bodymists naast je bed.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #46 Carnaval, filmhuis en High Tea

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #46 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close