Bloggerslife #1 Nieuwe woorden en afkortingen

18 januari 2015 | Geplaatst in Bloggerslife

De blogwereld is een wereld op zich, met beautybloggers, fashionbloggers, foodbloggers, lifestylebloggers, je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt over geblogd. Afgelopen week kwam ik op het idee om wat artikelen te schrijven over mijn bloggerslife. De dingen die ik meemaak, de dingen die herkenbaar zijn voor iedere blogger. Een beetje geïnspireerd op artikelen van onder andere Dagmar en Anne. Maar ook andere bloggers hebben wel eens dit soort artikelen geschreven. Dus de credits gaan naar hen die mij voor gingen. Vandaag starten we de serie met Bloggerslife #1 Nieuwe woorden en afkortingen.
bloggerslife #1

Follow on Bloglovin

Bloggerslife # 1 Nieuwe woorden en afkortingen

Toen ik in september 2010 begon met bloggen, was het blogwereldje totaal nieuw voor mij. Het is een wereldje met veel eigen woorden en afkortingen. Nu ik zo’n vier jaar blog heb ik heel wat woorden en afkortingen voorbij zien komen waar ik, voordat ik begon met bloggen, nog nooit van had gehoord. Vandaag bespreek ik de woorden en afkortingen die ik geleerd heb sinds ik blog.

Plog(gen) – Een bekend fenomeen in de blogwereld. In oktober heb ik voor het eerst een plog online gezet en veel bezoekers vinden dit erg leuk. Je houdt een photolog bij van je hele dag.

Vlog(gen) – Ook dit is inmiddels een heel bekend fenomeen op Youtube en bij bloggers. Bloggers nemen je mee tijdens een dag door middel van een video. Ze leggen alles vast wat ze de hele dag door doen en praten dit aan elkaar. Heel erg leuk en goed bekeken. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan.

Pigment(atie) – Het woord pigment op zich kende ik wel, maar ik had het nooit gekoppeld aan oogschaduw of lipstick. Nu weet ik wel beter en gebruik ik het woord zelf ook om aan te duiden of een product wel of niet gepigmenteerd is.

Pan – “De pan raken”. Een uitspraak waar ik echt nog nooit van had gehoord en ook geen flauw idee wat ik me er bij voor moest stellen. Maar voor iedere blogger natuurlijk wel bekend, je raakt de pan van een blush, dat betekent dat je de bodem hebt bereikt en je product aan het opgaan is.

Fall-out – Toen ik dit voor het eerst las, dacht ik:”wtf?” Nu snap ik dat het om de hoeveelheid oogschaduw gaat die ‘uitvalt’. Als je oogschaduw aanbrengt en vervolgens zit de poeder onder je ogen dan spreek je van fall-out. Ik gebruik zelf geen oogschaduw, dus ik heb het nooit ervaren. Maar bij een wenkbrauwpoeder dat ik recent in gebruik genomen heb viel me dit ook op.

Crease – ” arcadeboog, wanneer je je ogen dichtdoet, de bovenkant van je oogbol (tegen je oogbot aan)” (Miss Lipgloss). Ik gebruik nooit oogschaduw, maar ik lees natuurlijk wel veel artikelen van andere bloggers die prachtige ooglooks maken. En sinds die tijd weet ik ook wat de ‘Crease’ is.

Swatches – Swatches, nog zo’n gek woord. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de foto’s van armen vol met kleuren van lipstick, lipgloss, oogschaduw of blush. Maar ook van nagellak maak je swatches.

Shoplog – Dit is natuurlijk inmiddels hartstikke bekend. Een video of foto artikel waarin je al je gekochte aankopen laat zien. Vooral shoplogs van de Primark zijn erg populair op Youtube.

Holy Grail – Bij holy grail denk ik aan iets dat met de kerk te maken heeft. Gek? Nee, want holy betekent natuurlijk gewoon heilig. En met een holy grail bedoelen ze een product dat voor jou echt heilig is, dat je keer op keer koopt en waar geen ander product aan kan tippen. Holy grail dus.

Afkortingen – NOTD, FOTD/LOTD en OOTD? Huh, wat? Ja dat vragen sommige mensen in mijn omgeving zich ook wel af natuurlijk. Het zijn allemaal afkortingen waar ik echt nog nooit van had gehoord, maar waar ik nu heel bekend mee ben. Nails of the day, Face of the Day/Look of the Day en Outfit of the Day!

Dit waren mijn nieuwe woorden en afkortingen. Heb jij of ken jij nog woorden of afkortingen die niet in dit lijstje staan?

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Moniek 18 januari 2015

  Haha leuk geschreven. Bij sommige afkortingen is soms echt even kijken wat er nu weer bedoelt wordt. Gelukkig kende ik de betekenissen van deze afkortingen wel!

 • Reageer Marjolein 18 januari 2015

  Wat fijn dit artikel! Ik kwam al woorden tegen waarvan ik dacht ohh crap… maar nu weet ik wat ze betekenen! x

 • Reageer Cindy 18 januari 2015

  Leuk geschreven! Bij sommige dingen denk ik nog steeds “Uuh, wat was het ook alweer!” Handig dit lijstje!

 • Reageer Sanae 18 januari 2015

  Hahaha leuk om te lezen. k had hetzelfde toen ik jaren geleden fall-out las!

 • Reageer Malou 18 januari 2015

  Heel leuk om te lezen 🙂

 • Reageer 4.Balou 18 januari 2015

  Hihi wat leuk om te lezen, soms weet ik idd echt niet wat iemand er nu precies mee bedoelt. Handig artikel en je blog is erg leuk!

 • Reageer Frederique 18 januari 2015

  Heel leuk en origineel artikel!! X

 • Reageer Nicole 18 januari 2015

  Haha wat leuk om te lezen!

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 18 januari 2015

  Leuk artikel!

 • Reageer Miss Paperfection 18 januari 2015

  Leuk overzicht! Heb weer wat bijgeleerd want was me al eeuwen aan het afvragen wat notd nu eigenlijk betekende. Now i know 🙂

 • Reageer Ilse 18 januari 2015

  Leuk artikel! Veel woorden kende ik ook nog niet 😉

 • Reageer sistersandsisters 18 januari 2015

  heel erg leuk geschreven, sommige ken ik echt niet en andere komen mij heel erg bekent voor

 • Reageer Claudia 18 januari 2015

  Voor mij zijn die woorden zo normaal, maar ik merk als ik dat zeg bij anderen dan ze me echt verbaasd aan zitten te kijken.

 • Reageer Elke 18 januari 2015

  Hahah wat leuk om te lezen! 🙂

 • Reageer Rosa 18 januari 2015

  Leuk artikel! Echt heel herkenbaar. Laats was ik in gesprek met iemand die niet helemaal wist wat DIY was 🙂

 • Reageer Manon 18 januari 2015

  haha leuk artikel 😀 herkenbaar

 • Reageer Jenn 19 januari 2015

  De pan raken ben ik serieus nog nooit tegengekomen…

 • Reageer Laura 19 januari 2015

  Wat een handig artikel! Sommige kende ik ook nog niet;)

  xx Laura

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Kneipp Sugar Body Scrub amandelolie

  Scrubben is goed voor je huid als je het één keer per week doet. Ik vind het heerlijk om mezelf...

  Sluiten