Doelen januari & februari 2015

11 januari 2015 | Geplaatst in Doelen, Lifestyle, Personal

Vorige maand ben ik weer begonnen met een artikel over de doelen die ik in een maand wilde halen. Het artikel van de doelen die ik in de maand december voor mezelf had gesteld lees je hier. Vandaag blik ik terug op de maand december en vertel ik de doelen januari & februari 2015. Omdat januari al is begonnen heb ik besloten om de doelen voor januari en februari in één artikel te plaatsen.
doelen januari & februari 2015

Follow on Bloglovin

Terugblik doelen december

In december stelde ik zes verschillende doelen op die ik wilde behalen, of in ieder geval aan wilde beginnen. Een aantal doelen kan ik afstrepen, een aantal ben ik mee begonnen en een aantal zijn gewoon niet gelukt. Maar de doelen die niet gelukt zijn pakken we de volgende maand of een andere maand gewoon weer op. Hieronder kort een overzicht van de doelen en of ik ze wel of niet behaald heb.

Fotoboeken maken – Dit is niet gelukt. Ik had mezelf voorgenomen om twee fotoboeken te maken, maar ik ben er gewoon niet aan toe gekomen. Ik heb geen rust gehad om er voor te gaan zitten, foto’s uit te zoeken en die met Albelli in een boek te plaatsen.

Studeren – Studeren om mijn WFT basis te behalen heb ik wel gedaan. Inmiddels heb ik percentages behaald in de digitale leeromgeving om het examen te kunnen aanvragen.

Tijdschriften lezen – Ook tijdschriften lezen heb ik in december wel veel gedaan. Ik heb volgens mij twee GLAMOURS uitgelezen en daarnaast ook de twee PSV magazines die ik had liggen.

No buy (beauty) challenge – Hiervan kan ik zeggen dat ik goed op weg ben. Ik kom vaak in de verleiding om beauty producten te kopen, maar op het laatste moment besef ik me dat ik het toch niet nodig heb. Ik heb alleen bij mijn bezoek aan Ziaja dingen gekocht, waarvan ik er een aantal wel echt nodig had.

Citytrip Barcelona plannen – Ja, dit is gelukt! Op dinsdag 21 april vertrek ik samen met mijn zus naar Barcelona. Op zaterdag 25 april komen we weer terug. We hebben dus ruim de tijd om de stad te verkennen.

Vloggen – Niet gelukt helaas, ik wil toch eerst een goede vlogcamera, eentje waar ik een kantelbaar scherm heb. Dan kan ik zien of ik zelf goed in beeld ben.
doelen januari en februari

Doelen januari & februari 2015

Januari is voor veel mensen een nieuwe start met goede voornemens, maar vaak is er aan het einde van de maand niet veel meer over van deze voornemens. Heel jammer natuurlijk. Ik heb voor mezelf hele haalbare doelen gesteld die ik hieronder even toelicht.

Studeren + examen WFT

Om examen te mogen doen voor de WFT Basis studie moet je een percentage van 80 % kennisopname hebben. Momenteel zit ik op 63 % dus dat gaat de goede kant op. Ik ga volgende week mijn examen plannen en dan zoveel mogelijk leren!

Kledingkast opruimen

Mijn kledingkast is momenteel een beetje een chaos en onoverzichtelijk. Ik wil in de aankomende anderhalve maand een grote schoonmaak houden, alles ordenen en dingen weg doen die ik niet meer draag. Een deel hiervan wil ik via mijn blog een nieuwe bestemming geven. De pagina ‘shop my closet’ zal dan ook zo spoedig mogelijk gevuld worden. Ik heb echt ontzettend veel broeken, maar veel zitten allemaal net niet mooi genoeg of ‘lubberen’ bij het kruis. Nu ik de jeans van de Zara heb gekocht wil ik er graag meer. Dus oude broeken eruit en nieuwe kwalitatief goede broeken erin.

No buy vervolg

En we gaan gewoon vrolijk verder met de ‘No buy beauty challenge’. Helaas heb ik gisteren wel even gefaald, want ik kocht twee nieuwe mascara’s van Maybelline (1+1 gratis bij de Kruidvat), maar ik vond het echt tijd voor goede mascara’s. Er gaan weer wat oude weg. Verder gaat het heel goed met het ‘niet kopen’ van beauty producten! Trots!
no buy beauty challenge

Healthy eating

Gezond eten, is iets wat ik graag wil, maar waar ik meestal niet de discipline voor heb. Ik woon nog thuis, waardoor het nogal vaak voorkomt dat er veel lekkers in huis is. Ook doe ik dus niet altijd zelf boodschappen en heb ik minder ‘gezonds’ tot mijn beschikking. Nou is het avondeten hier thuis meestal heel gezond, maar als het op tussendoortjes aankomt is het of niet in huis, of alleen minder gezonde dingen. Meestal zorg ik daarom dat er tegenwoordig crackers met een smaakje in huis zijn en veel fruit en gezond broodbeleg. Nu heb ik eens de Wasa Delicate Thin Crisp crackers meegenomen. Ik zag ze laatst weer op een reclame en ben benieuwd of ze lekker zijn. Mijn doel is gewoon minder snaaien doordeweeks.
healthy eating

Nike Training Club

Ik sport één keer in de week in de sportschool en heel soms ga ik nog een tweede keer (lessen inhalen), maar vaker red ik gewoon niet. Wel wil ik het thuis sporten wat meer oppakken. Ik heb de Nike Training Club app weer gedownload en ga even kijken welke workouts ik prettig vind en welke delen van mijn lichaam ik wil trainen. Wel wil ik dan nog even een kettlebell kopen bij de Action en een yogamatje die niet verschuifd.
Nike Revolution 2 Nike training club

Ontbijtrecepten

Ontbijt sla ik nooit over. Ik heb eigenlijk altijd honger als ik ‘s ochtends wakker word. Ik wil daarom wat lekkere recepten uit proberen, zodat mijn ontbijt niet iedere dag hetzelfde is. Ik eet meestal yoghurt met banaan, granen, lijnzaad en cacaonibs of havermout met melk, appel en kaneel. Heb je nog lekkere tips, dan laat het weten. Ik ga aankomende maand lekker bakken en recepten uitproberen.
appel bananenbrood

Kussenslopen maken

Tijdens mijn laatste bezoek aan een stoffenzaak in Oosterhout (GLD) kocht ik twee mooie uber-aaibare stoffen om kussenslopen mee te maken. Ik heb nog 4 binnenkussens van 50×50 cm liggen waar ik graag hele zachte slopen omheen wil hebben. Ik kocht een donkergrijze en oudroze stof. De kleuren passen heel mooi bij de geurkaarsen van de Primark die ik heb haha. En het zijn kleuren die ik straks in mijn eigen huisje ook in het interieur wil verwerken. Dus ik wil de slopen graag in de aankomende maanden maken.
bont stof

Ik denk dat de doelen die ik voor mezelf heb opgesteld best haalbaar zijn. Ze zijn niet moeilijk en ik hoef er niet heel veel extra’s voor te doen. Doordat ik het op mijn blog heb staan weet ik dat ik er meer en bewuster mee bezig bent. Jullie lezen in maart of ik de doelen behaald heb!

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Beautyjuf 11 januari 2015

  Oh, die crackers zijn zo onwijs lekker! Goed, dat even terzijde, haha! Wat een mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld voor aankomende periode. Hopelijk gaat het lukken! Succes 🙂

 • Reageer Andrea 11 januari 2015

  Succes met WFT basis. Ik heb zelf ook een aantal WFT’s dus ik weet hoe veel stof het is. Ik moet binnenkort op voor mij PE plus examens.

 • Reageer melissa 11 januari 2015

  Wat een leuke nieuwe doelen heb je opgesteld en leuk dat je naar Barcelona gaat! Ik wil er snel ook een keertje naar toe. Ik woon ook nog thuis en dan is het inderdaad moeilijker om gezonder te eten. Ik probeer het wel maar het mislukt altijd 🙂

 • Reageer Sarah 11 januari 2015

  Leuke doelen heb je opgesteld! Het ontbijt op die foto ziet er echt wel overheerlijk uit. En wat fijn dat je naar Barcelona gaat!

  Sarah x

 • Reageer Esther 11 januari 2015

  Wat een mooie doelen! Hebben ze zo’n kettlebell bij Action? Want daar ben ik ook naar op zoek!

 • Reageer Griet 11 januari 2015

  Succes met je doelen! Ik wil ook graag veel gezonder gaan eten en terug meer gaan sporten.
  Oh en wat een mooie stoffen trouwens! Die kussenslopen worden vast prachtig 🙂

 • Reageer mariëlle 11 januari 2015

  Wat een leuke doelen! Je no buy gaat behoorlijk goed hoor! Ik wens je veel succes 🙂

 • Reageer Anita 11 januari 2015

  Leuke doelen! Succes met het behalen ervan.

 • Reageer Nicole 11 januari 2015

  Hele mooie doelen!

 • Reageer Sanae 11 januari 2015

  Ik vind dat je echt hele goede doelen hebt. Super gaaf dat je naar Barcelona gaat!

 • Reageer Annelies 11 januari 2015

  Hopelijk lukt het je deze maand je doelen te behalen 🙂 Veel succes met je examens ook!
  Doe jij trouwens mee met mijn winactie??
  Liefs, Annelies

 • Reageer Wendy (B) 11 januari 2015

  Mijn doel is: zo min mogelijk te shoppen.

 • Reageer Madeleine 11 januari 2015

  Mooie doelen! 🙂 Succes vast met je examen en de voorpret voor Barcelona !

 • Reageer Manon 11 januari 2015

  Hele mooie doelen heb je gesteld! Wat gaaf trouwens dat je naar Barcelona gaat, dat is echt een top stad! Succes met alles x

 • Reageer Cindy 11 januari 2015

  Wat een mooie doelen. Gezonder eten moet ik ook eens oppakken eigenlijk. Wat ontzettend gaaf dat je naar Barcelona gaat, superleuk om naar uit te kijken!

 • Reageer Jenn 11 januari 2015

  Mooie doelen! Tnx voor de tip van de kettlebell bij de Action! Ze stonden vorige week in de folder bij de aldi, maar één of andere handelaar heeft ze blijkbaar allemaal opgekocht in de omgeving Nijmegen/Arnhem…

 • Reageer 4.Balou 12 januari 2015

  Leuk hè om wat meer tijdschriften te lezen. Ik heb het laatst ook wat vaker gedaan, echt even een momentje voor jezelf. Leuke blog trouwens!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 • Reageer Melissa Charlotte 15 januari 2015

  Mooie doelen! Ik heb gisteren mijn makeup een beetje uitgezocht en een aantal producten eruit gehaald die ik eigenlijk nooit gebruik en sommige zelfs nog nooit gebruikt hebt. Deze komen binnenkort in een blogsale omdat ik het zonde vind om zo weg te doen.

 • Reageer Claudia 16 januari 2015

  Super leuke doelen en heel veel succes met leren! Ik ben zelf ook bezig met mijn examens 🙁

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Opgemaakte producten december 2014

  Iedere maand verzamel ik lege verpakkingen van beauty- en make up producten, om deze aan het einde van de maand...

  Close