Ziaja Cocoa Butter Cream

7 januari 2015 | Geplaatst in Beauty

In december bracht ik een bezoekje aan de Ziaja winkel in Den Haag, het artikel lees je hier terug. Ik kocht daar een aantal producten en daarvan heb ik er één al uitgebreid getest. En daarom vandaag een review van de Ziaja Cocoa Butter Cream. Ik kan vast zeggen dat ik erg enthousiast ben over deze crème en dat ik zeker meer producten wil testen. Wat ik er verder van vind, dat lees je door op ‘Read more’ te klikken.
Ziaja Cocoa Butter Cream

Follow on Bloglovin

Ziaja Cocoa Butter Cream

Tijdens mijn bezoekje aan Ziaja in Den Haag wist ik in ieder geval dat ik crème voor mijn gezicht wilde meenemen naar huis. Na alle crèmes te hebben geroken ging ik met twee verschillende naar huis. Een daarvan is de Cocoa Butter Cream, een crème voor zowel de dag en nacht, die ook geschikt is voor je lichaam. Dit is wat Ziaja zegt over de Cocoa Butter Cream: “Deze cocoa boter crème zorgt ervoor dat de huid verzorgende bestandsdelen goed worden aangevuld. De huid kan zich daarom goed herstellen, verzachten en beschermen.

 • Hydrateert en voorkomt vocht verlies.
 • Verminderd de kans op irritaties.
 • Bij veelvuldig gebruik verbetert de kleur van de huid.
 • Houdt de gebruinde huid langer bruin.
 • Laat een subtiele cocoa boter geur achter op de huid.”

Ziaja

Verpakking

Ziaja staat niet bekend om hun luxueuze of opvallende verpakkingen. Ze staan bekend om hun kwalitatief goede budget producten. Toch vind ik de uitstraling van dit product mooi. Iedere lijn bij Ziaja heeft zijn eigen kleuren. De Cocoa Butter lijn heeft de kleurencombinatie van bruin met blauw. En dat past prima bij het product. De cream wordt verkocht in een mooi stevig kartonnen doosje met alle benodigde informatie. Geen poespas, gewoon een bruin doosje met een lichtblauwe opdruk en het logo van Ziaja. De crème zelf zit in een stevig plastic potje met draai deksel. De crème is ook nog afgesloten met een beschermfolie, zodat je zeker weet dat de crème nog niet gebruikt is. Wat mij betreft ziet het er allemaal prima uit. De Cocoa Butter Cream bevat 50 ml. Een mooie hoeveelheid voor een crème die ik gebruik voor mijn gezicht.
Ziaja Cocoa Butter

Ingrediënten

Hieronder een foto van de ingrediëntenlijst voor diegene die het interessant vinden. Caprylic/Capric Triglyceride wordt uit kokosolie gehaald. Er zitten wel minerale oliën in, geen fan hiervan? Dan zou ik het product niet gebruiken. Parfum staat heel laag op de ingrediënten lijst.
ingrediënten Ziaja Cocoa Butter Cream

Product

En dan de crème zelf. Een lekkere dikke en witte substantie. Het potje zit lekker vol, dus dat betekent dat je er lang mee doet. De crème is heel vol en romig. De hoeveelheid die ik op de tweede foto op mijn hand heb ik voldoende om mijn hele gezicht mee in de smeren. Doordat de substantie wat aan de dikke kant is smeert hij wat moeilijker uit. Het voelt een beetje stroef, maar als je eenmaal aan het smeren bent, gaat het prima. Je bent daardoor wel geneigd om meer te gebruiken, wel iets waar je op moet letten.

De geur! Dat is waarom ik de crème in eerste instantie vooral gekocht heb. Geen chocoladegeur, zoals The Body Shop bodybutter, maar een heerlijke zachte en warme geur. Ik had de crème in de winkel op mijn hand gesmeerd en ‘s middags dacht ik iedere keer wat ruikt mijn hand toch lekker. Dat was dus de Cocoa Butter Cream. Heerlijk!
Ziaja Cocoa Butter Ziaja Cocoa Butter

Ervaring

Ik gebruik de crème nu een aantal weken zowel voor de dag als voor de nacht en ik ben er erg over te spreken. Ondanks het feit dat er minerale olie in zit, droogt de Cocoa Butter Cream mijn huid helemaal niet uit. Mijn huid voelt lekker zacht en verzorgd aan. Doordat het een dikke substantie is, duurt het wel wat langer voordat ie is ingetrokken, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. De geur is geweldig! Ik heb altijd gezegd, chocolade geur in beautyproducten vind ik niks, maar dat kwam denk ik voornamelijk door de goedkope producten die ik geroken heb én door de geur van The Body Shop bodybutter, die vond ik gewoon niet lekker. Maar Cocoa Butter is toch anders, ik heb een tijd geleden ook al een bodylotion met deze geur gereviewed en dat ruikt toch heel anders! Super lekker. Kortom ik ben erg tevreden over de Ziaja Cocoa Butter Cream, ik ga zeker nog meer producten aanschaffen (na de No buy beauty challenge haha).

Ziaja Cocoa Butter

Ziaja Cocoa Butter Cream is verkrijgbaar voor € 4,49 in de winkels in Den Haag of hier in de webshop.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Nicole 7 januari 2015

  Het lijkt me best een fijn product!

 • Reageer Dina 7 januari 2015

  Gelukkig beschrijf je de geur er bij, het is anders altijd zo moeilijk in te schatten hoe sterk de geur is en hoe die ongeveer ruikt. Klinkt goed!

 • Reageer Denise 7 januari 2015

  Wat een mooie prijs voor deze creme!

 • Reageer Beautyjuf 7 januari 2015

  Hmm, een dikke substantie vind mijn huidje niet zo prettig…Al klinkt ‘ie wel veelbelovend!

 • Reageer Sanae 7 januari 2015

  Ik heb hier zo veel over gelezen. Dit lijkt me echt een heerlijke creme! Moet ik ook meer eens gaan aanschaffen!

 • Reageer Manon 7 januari 2015

  Ik heb van deze lijn een shampoo en conditioner en ja het is echt een fijne lijn, ook de geur is niet te overheersend 🙂

 • Reageer Anita 7 januari 2015

  Fijn dat hij niet zo sterk ruikt, de meeste butters met cacoa ruiken altijd zo sterk!

 • Reageer Manon 7 januari 2015

  Klinkt als een fijne creme

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 7 januari 2015

  Dat klinkt goed! Wat een mooie foto’s ook!

  X Sara

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 7 januari 2015

  Ik heb deze crème ook. Ik vind hem ook lekker, maar na het aanbrengen is mijn gezicht echt heel glanzend. Ik gebruik hem daarom altijd ‘s avonds voor ik ga slapen.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #40 Sporten, Nieuwjaar en verkouden

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #40 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close