Foodreview: Tony’s Chocolonely chocolade

31 oktober 2014 | Geplaatst in Foodreview, Lifestyle

Vandaag weer eens een andere review op mijn blog. Een tijdje geleden las ik wat artikelen op blogs over de chocolade van Tony’s Chocolonely. Ik had wel eens gehoord van deze chocolade, maar nog nooit geprobeerd. Ik besloot daarom om maar eens een bestelling te plaatsen.

Ik ben gek op chocolade, je kunt me er bijna voor wakker maken. Ik testte vier verschillende soorten chocolade van Tony’s. Tony’s heeft limited edition chocolade en repen die vast in het assortiment zitten. Ik heb melk zeezout karamel, melk banaan walnoot, melk noga en melk pepernoot uitgebreid geproefd.

Tony's Chocolonely

Follow on Bloglovin

Tony’s Chocolonely

Wij zijn gek op chocolade. We willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. Wij zien cacao niet als commodity van de world stock market. Daarvoor houden we er simpelweg te veel van.

Daarom kopen we onze cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar we een langetermijn-relatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade.

Verder kopen we onze ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in. Maar liever gaan we nog een stukje verder. Zoals de biologische melk van Nederlandse koeien waar wij onze chocolademelk van maken bijvoorbeeld. [Tony’s Chocolonely]

Verpakking

De chocolade van Tony’s is verpakt in ontzettend vrolijk papier. Iedere smaak heeft zijn eigen papier met patroon en kleur. Opvallend is dat de melk chocoladereep rood gekleurd is en de pure chocoladereep is blauw. Het is net of je een cadeautje uitpakt. Het papier is stevig en aan de binnenkant staat nog meer uitleg over de 100% slaafvrije chocolade. De chocolade zelf is verpakt in heel dun aluminiumfolie. Je moet even moeite doen voor je daadwerkelijk kan aanvallen op de chocolade.

Tony's chocolade

Ongelijke verdeling reep

Sinds onze oprichting in 2005 stellen we misstanden in de chocoladewereld aan de kaak: we zoeken de pers op, voeren discussie met andere chocolademakers en gaan het gesprek aan met chocofans om het probleem bespreekbaar te maken. We willen iedereen vertellen dat het er oneerlijk aan toe gaat in de chocoladewereld: we hopen zoveel mogelijk chocofans bewust te maken van de misstanden in de chocoladewereld en te overtuigen dat het echt anders moet. Door onze chocoladerepen te verdelen in ongelijke blokjes bijvoorbeeld willen we deze discussie aanwakkeren.[Missie Tony’s]

Hieronder zie je een van de repen chocolade die ik bestelde. De blokjes chocolade zijn allemaal ongelijk verdeeld en het logo van Tony’s is er mooi in verwerkt. Het afbreken van de chocolade is wat lastiger, maar ik vind de gedachte achter deze ongelijke verdeling wel heel goed. En zoals je ziet was de reep al gebroken toen ik de verpakking openmaakte.

IMG_7131

Chocoladeletterreep – Melk pepernoot

De chocoladeletter-wat? De cho-co-la-de-let-ter-reep! Dat is een chocoladeletter en een reep in één: 180 gram, dus meer chocolade dan een reguliere chocoladeletter en dan ook nog met stukjes pepernoot erin! Aan de binnenkant hebben we allemaal spelletjes verstopt… En hij past precies in je schoen. De M van mmm!

Bij het uitzoeken van de chocolade was ik erg benieuwd naar de chocoladeletterreep met pepernoot smaak. De reep ziet er super tof uit met de letter ‘M’ verwerkt in de reep. Ik had hoge verwachtingen van de pepernootsmaak, maar dat viel helaas een beetje tegen. De chocolade is verrukkelijk, maar de pepernoten zijn ver te zoeken. Ik had grote stukken pepernoot verwacht, maar dit bleken uiteindelijk hele kleine mini stukjes te zijn. Jammer!

Tony’s Chocoladeletterreep 180 gram – € 2,82

Chocoladeletterreep

IMG_7047

Melk zeezout karamel

Dit is een reep om serieus te nemen: Tony’s melkchocolade zoals je ‘m van ons kent, gevuld met stevige stukjes karamel en een korreltje zeezout. Door jullie verkozen als favoriet van de limited editions 2012.

Een bijzondere smaak, waar ik veel enthousiaste verhalen over heb gehoord en gelezen. En ja die kan ik bevestigen! Ik vind deze melk zeezout karamel echt heerlijk! Er zitten overduidelijk stukjes karamel in en steeds proef je dan de zoute smaak van het toegevoegde zeezout. Heel bijzonder, maar ontzettend lekker. Deze reep was heel snel op. De chocolade deed me een beetje denken aan de ‘Daim’ snoepjes die vroeger bij de Ikea verkocht werden. Lekker met die plakkerige harde stukjes karamel.

Tony’s Melk zeezout karamel 180 gram – € 2,63

Tony's melk zeezout karamel

Melk noga

Eind 2011 ontwikkelden we drie limited edition Tony’s smaken. Één van deze smaken, de melk/noga, werd door jullie verkozen tot absolute favoriet. We voegden hem daarom permanent toe aan de Tony’s familie.

Naar deze smaak uit het vaste assortiment van Tony’s was ik ook ontzettend nieuwsgierig. En ik kan je zeggen dat ook deze reep super lekker was! Deze was dan ook snel tot op de laatste kruimel op. Je kunt deze smaak melk noga vergelijken met de Toblerone piramide chocolade. En als ik één soort chocolade lekker vind is het de Toblerone chocolade. Deze reep is alleen veel makkelijker op te eten, omdat je geen pijn aan je vingers of tanden krijgt om de piramides af te breken/bijten. Ook dit is een aanrader!

Tony’s Melk noga 180 gram – € 2,63

Tony's melk noga

Melk banaan walnoot

Yes! Jij hebt één van de drie limited editions te pakken! Tony’s melkchocolade gevuld met fairtrade bananen uit Colombia en stukjes walnoot. Super speciaal, want voor je het weet zijn ze op. Geniet ervan en let’s go bananas!

Naar deze smaak, een limited edition, was ik heel nieuwsgierig. Ik ben heel erg gek op banaan én chocolade, dus een combinatie daarvan is natuurlijk perfect. Nu zitten in deze reep ook nog stukjes walnoot, daar hou ik dan weer niet zo van, maar ik wilde het toch graag proberen. Ik kan je zeggen dat de banaan heel ver te zoeken is in deze chocolade. Heel af en toe proefde je een klein beetje banaan, maar ik had juist een meer overheersende smaak van banaan willen proeven. Er zitten wel vrij grote stukken walnoot in, dus voor diegene die dat wel lekker vinden, is deze reep wel een aanrader.

Tony’s Limited Edition Melk banaan walnoot 180 gram – € 2,82

Tony's melk banaan walnoot

Conclusie

Hmmmm Tony’s Chocolonely heeft me blij verrast. De smaak van de melkchocolade is echt ontzettend lekker en romig. Hij smelt lekker op je tong en heeft een echte chocoladesmaak. De combinaties van smaken zijn verrassend en pakken soms goed uit en andere keren niet. Ik ben vooral te spreken over de variant melk karamel zeezout en melk noga. Ik wil nog graag de Melk salmiak smaak proberen, maar die was niet op voorraad toen ik mijn bestelling plaatste. De chocoladeletterrepen heb ik ook bij de Albert Heijn gezien.

De repen zijn onder andere te koop bij Wereldwinkels, Marqt, Waar! en kadoshops.

 Tony's Chocolonely Tony's Chocolonely

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Petra 31 oktober 2014

  Alleen van het kijken naar de heelijke tony’s krijg je al trek ze, zijn altijd zo jammiejamiie!

 • Reageer femketje 31 oktober 2014

  ik heb deze nog nooit geproefd :O

  • Reageer GLAMOURMOES 31 oktober 2014

   Zeker eens proberen haha!

 • Reageer Melissa Charlotte 31 oktober 2014

  Ik vind die met karamel en zeezout ook erg lekker!

 • Reageer Manon 31 oktober 2014

  Klinkt lekker! Ik krijg honger door jou!

 • Reageer Nicole 31 oktober 2014

  Ze zien er zo heerlijk uit. Vooral het idee achter de chocola vind ik erg goed 🙂

 • Reageer Beautyjuf 31 oktober 2014

  Dit is de lekkerste chocolade ‘ever’! Al ken ik nog niet alle varianten. Snel de supermarkt een bezoekje brengen, haha!

 • Reageer Jenn 31 oktober 2014

  Heerlijk, de caramel-zeezout is mijn favoriet. Tipje: bij de AH zijn ze iets goedkoper, ik betaalde daar 2,49 per reep. Scheelt niet veel, maar toch. En tot en met morgen zijn ze nog in de aanbieding bij e EMTE, voor 1,99.

  • Reageer GLAMOURMOES 31 oktober 2014

   Ik wist niet dat ze bij de AH verkocht werden, toen ik ze bestelde haha :D. En een EMTE zit niet bij ons in de regio ;), maar thanks voor de tip. Misschien hebben andere mensen er wel wat aan!

 • Reageer thebeautydelivery 31 oktober 2014

  Ohhhh give itttt, heerlijk die repen!

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 31 oktober 2014

  Ik vind ze allemaal zo lekker! Ik ben echt een chocoladefreak!

  X Sara

 • Reageer Mariëlle 31 oktober 2014

  Ik heb het werkelijk nog nooit op, slecht is dat he!? Daar moet snel verandering in komen! Ik moet wel zeggen dat ik vrij weinig lust haha…

 • Reageer Madeleine 31 oktober 2014

  Hmmmm lekker! Die met pepernoot lijkt me heerlijk. 🙂

 • Reageer Svenja 31 oktober 2014

  Hmmm ik heb gister nog gesmikkeld van de melk/zeezout/karamel variant, die vind ik zoooo lekker <3

 • Reageer Melanie 31 oktober 2014

  Alleen de verpakkingen van deze chocoladerepen vind ik al helemaal geweldig! Ik zou alle smaken wel een keertje willen uitproberen 🙂

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 31 oktober 2014

  Heerlijk! Die met zeezout en de gewone vind ik heerlijk. De rest nog niet op, maar ik vind deze chocolade wel een van de lekkerste!

 • Reageer melissa 31 oktober 2014

  Hmmm lekker! Ik ben erg benieuwd naar deze chocolade 🙂

 • Reageer Miss Paperfection 2 november 2014

  Mjam, zien er allemaal lekker uit, maar ben deze in België nog niet tegengekomen.

 • Reageer Jan 3 november 2014

  Oh jemig een paar jaar geleden was ik echt verslaafd aan die rode variant haha!
  Wat grappig dat ze nu zoveel verschillende soorten smaken hebben zeg!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Review: Golden Rose Velvet Matte Lipstick

  In de Beautybox van oktober zaten mooie items, waaronder een matte lipstick van het merk Golden Rose. Ik heb al...

  Close