Swatches: Maybelline Color Show Acid Wash Effect

29 oktober 2014 | Geplaatst in Beauty, Review, Swatches

Al een tijdje geleden kocht ik in Duitsland bij de DM Drogerie twee lakjes van de Maybelline Color Show Acid Wash Effect lijn. De foto’s had ik ook al gemaakt, maar nog geen swatches. Ik heb de lakjes laatst nog wel gezien bij de Etos, dus wie weet kun je ze nog bemachtigen als je ze leuk vind. Ik swatch vandaag 245 Lilac Rebel en 248 Bleached Blue.

Maybelline Color Show Acid Wash Effect

Follow on Bloglovin

Maybelline Color Show Acid Wash Effect

Ontdek de Acid Wash: de nieuwe limited edition van Color Show nagellak. Verkrijgbaar in vier hippe jeanskleuren.

Waarom het werkt

Met de unieke formule van de Color Show Acid Wash limited edition collectie tover je in een simpele beweging je nagels om tot een denim washed kunstwerk. De ultra-dunne gebleekte spikkels in de dekkende basiskleur zorgen voor een bleached denim effect.

IMG_4314

Verpakking

De lakjes van Maybelline zien er ontzettend leuk uit in dit potje, doordat je goed de kleur van de nagellak ziet. Het effect is in het potje overduidelijk, denim. De potjes van Maybelline Color Show Acid Wash Effect zijn hetzelfde als de normale lakjes van Color show. Een rond glazen potje met een zwarte dop. De opdruk is wit en ‘Acid Wash Effect’ staat er verwassen en lichtblauw op. De vorm is simpel en verder staat er geen tekst op. Het stickertje aan de onderkant geeft de naam van de lakjes weer. Ik vind het fijn als er geen stickers op de potjes zitten die zichtbaar zijn op de foto.

Kwastje

Het kwastje van de lakjes is plat en smal, met alle haartjes even lang. De lengte van het kwastje is ook vrij kort, maar dit lakt wel makkelijker met dit soort nagellak. Persoonlijk vind ik een breder kwastje wel fijner, waarmee je je nagels in één beweging kunt lakken. Maar verder werken deze prima. Ik mors soms toch wel met alle verschillende kwastjes. Dit werk ik meestal weg met een wattenstaafje en wat remover. Het kwastje werkt prima en het geeft geen streperig effect.

Maybelline Color Show

245 Lilac Rebel

Lilac Rebel is een hele lichte blauwe, ijzige kleur met witte flakes in verschillende formaten. Ik zie het ‘lilac’ er niet in terug, maar herken wel een jeanskleur. Ik heb zelf van die hele lichte spijkerbroeken die in de buurt komen van deze kleur. De kleur is te licht om in één laagje te dekken, dus bracht ik er twee aan. Hierdoor krijg je ook een mooier effect met de flakies.  Op de tweede foto hieronder zie je het resultaat van de twee laagjes op mijn nagels. Door de verschillende groottes van de flakies is geen één nagel hetzelfde en dat vind ik juist zo tof aan deze lak. Het kleurtje vind ik ook erg mooi voor op mijn nagels.

Maybelline Color Show

Maybelline Color Show

248 Bleached Blue

Bleached Blue (gebleekt blauw) is een hele andere kleur blauw dan Lilac Rebel. Dit is een donkerdere kleur blauw, maar geen marine blauw. Het neigt eerder naar koningsblauw en dit vind ik persoonlijk een hele mooie kleur.  De kleur knalt lekker van je nagels af en de witte flakies steken er mooi bij af. Deze kleur zou ik sneller dragen in deze tijd van het jaar, dan Lilac Rebel. Ik merk dat de Acid Wash Effect lakjes wel echt twee laagjes nodig hebben voor het effect en de dekking. Ook Bleached Blue is mooier en dekkender met twee laagjes.

Maybelline Color Show

 Maybelline Color Show Acid Wash

Conclusie

Ik zie nu dat de kleur Lilac Rebel blijkbaar in Nederland anders is dan in Duitsland, want via Vera Camilla heb ik de prijs van de lakjes in Nederland opgezocht. Bij haar heet Lilac Rebel namelijk Ripped Tide. Gek, maar dat maakt de kleur er niet minder om. Ik vind beide kleuren erg mooi en het Acid Wash Effect is vooral bij twee laagjes erg leuk. De verschillende soorten flakies zorgen ervoor dat geen van je nagels hetzelfde is. Het lakken met de grovere flakies is wel een uitdaging, want die willen nog wel eens verschuiven, maar uiteindelijk ben ik tevreden over het resultaat. De donkerblauwe zou ik eerder in dit seizoen en de winter dragen en Lilac Rebel in de lente/zomer. Leuke lakjes voor een tof effect op je nagels.

De Maybelline Color Show Acid Wash Effect nagellak is verkrijgbaar voor € 3,99.

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Ellis 29 oktober 2014

  Ik vind ze leuk! Heb ze zelf ook in de kast 🙂

 • Reageer Maaike 29 oktober 2014

  Wat geeft dit lakje een mooi effect zeg!

 • Reageer Claudia 29 oktober 2014

  I vind het effect echt super tof. Vooral van die donker blauwe

 • Reageer Beautyjuf 29 oktober 2014

  Wat een toffe kleurtjes! Met name Lilac Rebel vind ik erg leuk.

 • Reageer Manon 29 oktober 2014

  Leuke kleurtjes en wat een gaaf effect!

 • Reageer Marloes 29 oktober 2014

  Super leuke lakjes <3

 • Reageer BO 29 oktober 2014

  Wauw, ze zijn gaaf!

 • Reageer Nicole 29 oktober 2014

  Wat een tof effect!

 • Reageer Elke 29 oktober 2014

  leuke lakjes! Mooie kleuren ook 🙂

 • Reageer Desiree 29 oktober 2014

  Wat geeft deze lak een tof effect zeg!!

 • Reageer Malou 29 oktober 2014

  Ik vind ze heel mooi!

 • Reageer Miss Paperfection 29 oktober 2014

  Lilac Blue is zoo mooi ! Denk dat ik ze een tijdje geleden in het Kruidvat ook gezien heb.

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 29 oktober 2014

  Oh wat een leuke lakjes! Mooi effectje!

  X Sara

 • Reageer Petra 29 oktober 2014

  wat een leuke lak, bleached blue vind ik echt gaaf!

 • Reageer Chahrazad 29 oktober 2014

  Wat een mooie kleuren!! Mooi effect ook.

  x

 • Reageer bymarlayne 29 oktober 2014

  Mooie lakjes!

 • Reageer Bianca 30 oktober 2014

  Ik heb ze ook allebei en vind ze heel erg mooi. Hier in Belgie heten ze ook gewoon Lilac Rebel en Bleached Blue maar ripped tide is nog een andere kleur, je kan ze alle 3 zien als je op mijn naam klikt 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #30

  GLAMOURMOES' WEEKLY #30 - Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close