Review: Dove Pure Care Dry Oil

25 oktober 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Pluizend haar is iets waar ik met mijn bos krullen natuurlijk heel snel last van heb. Er is nog geen haarverzorgingsproduct of olie geweest die dat heeft kunnen voorkomen. Ik vind het wel altijd leuk om nieuwe producten uit te testen voor mijn krullende haar en de nieuwe Dove Pure Care Sublime Oil lijn is daar een van. Deze lijn bestaat uit drie producten; een shampoo, conditioner en haarolie. Vandaag review ik de Dove Pure Care Dry Oil, die ik nu een tijdje gebruik na het douchen en als finishing touch.

Nieuwe Dove Pure Care Sublime Oil is een luxueuze productlijn speciaal ontwikkeld om droog en dof haar intensief te voeden. Dankzij de lichtgewicht en rijke Dry Oil formule trekken de producten diep in het haar waardoor het subliem zacht wordt zonder dat het vet aanvoelt of verzwaart.

Dove Pure Care Sublime Oil shampoo, conditioner, en Dry Oil bevatten verzorgende boosting ingrediënten zoals macademia oliën die het haar diep voeden. Ervaar de buitengewone verzorging in iedere druppel waardoor je haar tot 5x zachter aanvoelt.* (*shampoo + conditioner gemeten op nat haar vs niet-conditionerende shampoo)

Dove Pure Care Sublime Oil

Follow on Bloglovin

Dove Pure Care Dry Oil

Geschikt voor alle haartypen. De Oil bevat een luxueuze lichtgewichtformule mede samengesteld op basis van natuurlijke oliën van de eerste persing. Dankzij de unieke Dry Oil technologie neemt je haar het product snel op en wordt je haar zijdezacht zonder dat het vet of zwaar aanvoelt.

Eigenschappen:

 • voedt
 • revitaliseert
 • zijdezacht haar
 • glanzend haar
 • beschermt het haar

Dove Pure Care Sublime Oil

Verpakking

Wow, de verpakking van deze Dove Pure Care Dry Oil is echt luxe! De olie koop je in een mooie witte doos met gouden accenten. Deze gouden accenten zie je ook terug in de twee andere producten van de Dove Pure Care Sublime Oil lijn. Dus de kartonnen doos is al mooi, maar als je hem opent verbaas je je nog meer. Dove is een drogisterij merk, maar de flacon die je uit de verpakking haalt is prachtig en van glas. Uiteraard moet je hier wel voorzichtig mee zijn in de badkamer, maar het straalt echt luxe uit. De flacon heeft een pompje waarmee je de olie goed kan doseren. De flacon is goudkleurig met een simpele opdruk. De flacon bevat 100 ml en omdat je maar heel weinig gebruikt is dit uiterst zuinig in gebruik. Het enige wat ik eigenlijk nog mis, is een afsluitende dop op het pompje.

Dove Pure Care Sublime Oil

Ingrediënten

Op onderstaande ingrediëntenlijst kun je zien dat er veel verschillende soorten verzorgende oliën in deze Dry Oil zitten. Er zit onder andere macadamia en kokos olie in. Als tweede op de lijst staat er minerale olie, maar ik heb daar geen problemen mee. Daarnaast zit er ook aardig wat parfum en siliconen in. Maar de verzorgende oliën staan hoger in de lijst.

Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dimethiconol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Punica Granatum Seed Oil, Parfum (Fragrance), Phenyl Trimethicone, Amodimethicone, Cyclohexasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

Dove Advance hair series

Product

Als je de flacon ziet zou je denken dat de olie zelf goudkleurig zou zijn, maar dat is niet het geval. Het glas van de flacon is goudgeel en de substantie is doorzichtig. Op mijn hand zie je dat de olie redelijk dun is, want hij loopt al van mijn hand af. De geur van deze verzorgende olie is echt heerlijk. Een warme geur, een mix van de verschillende oliën zoals zoete amandel, macadamia en kokos olie. Bij een haarolie denk je vaak dat de substantie heel vet aanvoelt en dik is. Dat is bij deze van Dove absoluut niet het geval. Ik hou ervan als een haarolie lekker ruikt en de geur lang blijft hangen. De vraag is nu nog, of de beloftes waargemaakt worden, zoals Dove deze beschrijft.

Dove Pure Care Sublime Oil

Ervaring

Ja, ik kan absoluut zeggen dat ik heel enthousiast ben over deze haarolie van Dove. Niet alleen de geur is heerlijk, maar het product werkt ook heel fijn. Ik gebruik de Dry Oil eigenlijk iedere keer als ik mijn haren gewassen heb. Op de verpakking staat dat je 3 tot 4 pompjes kunt gebruiken en je brengt het aan vanaf halverwege je haar tot in de puntjes. Ik wrijf de olie tussen mijn handen en ga dan met mijn handen door mijn haar om de olie te verdelen. Dit gaat heel gemakkelijk doordat de substantie lekker vloeibaar is. Niet zo vloeibaar, dat je de helft alweer verspilt hebt. De geur blijft echt lekker lang hangen, mijn haren worden super zacht en gevoed. Ook geeft het mijn haar een gezonde glans. Mijn haar wordt niet vet en de olie is snel ingetrokken.

Ik gebruik de olie niet alleen om mijn haren te voeden na het douchen, maar ook om het pluizen onder controle te houden als mijn krullen al droog zijn. Mijn haar is gevoelig voor pluizen en dit gebeurt ook al vrij snel als ik naar buiten ga en het waait of regent een beetje. Ik breng een paar pompjes aan op mijn hand en verdeel dit in de puntjes mijn haar. Mijn haar ziet er een stuk gezonder en glanzender, daarnaast is het ook minder pluizend. En ik blijf het zeggen, die warme en kruidige, maar toch ook zoete geur is zo fijn en lekker! Je blijft aan je haren snuffelen.

Dove Pure Care Sublime Oil

De Dove Pure Care Dry Oil is verkrijgbaar bij de drogist voor € 9,99

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Svenja 25 oktober 2014

  Ooooh deze lijn lijkt mij super fijn! Ben altijd erg enthousiast over producten voor het haar die lekker veel olie bevatten, i like <3

 • Reageer Bo 25 oktober 2014

  Lijken me hele fijne producten, en een goede review, lekker overzichtelijk!

 • Reageer Beautyjuf 25 oktober 2014

  De flacon ziet er inderdaad prachtig uit! De werking lijkt me erg prettig. Wat fijn dat je krullen er gezonder uitzien en minder pluizen.

 • Reageer Esther 25 oktober 2014

  Zien er inderdaad prachtig uit, fijne review (:

 • Reageer Mirne 25 oktober 2014

  Ik hou echt van haar olie, deze ga ik ook eens proberen!

 • Reageer Cindy 25 oktober 2014

  Het ziet er fijn uit. Ik moet echt vaker haarolie gaan gebruiken, ik heb hier een volle flacon staan die ik nooit gebruik, maar ik heb echt pluishaar dus het is eigenlijk een must

 • Reageer Personal: GLAMOURMOES' WEEKLY #30 - GLAMOURMOES.nl 28 oktober 2014

  […] maakte ik het artikel voor zaterdag van de Dove Pure Care Dry Oil. Hier lees je het […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Recept: Kaneelcake met amandelmeel

  Ik ben gek op cake én ik ben ook heel erg gek op kaneel. Regelmatig maakt mijn moeder met een...

  Close