Recept: Kaneelcake met amandelmeel

24 oktober 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Ik ben gek op cake én ik ben ook heel erg gek op kaneel. Regelmatig maakt mijn moeder met een bakmix van de molen een kaneelcake. Ik wil dan het liefst al het beslag opeten, voordat het de oven in gaat, maar als de cake uit de oven is, is hij natuurlijk ook heel lekker. Ik was afgelopen zondag eigenlijk op zoek naar inspiratie voor een ontbijtje, maar toen kwam ik bij toeval een recept tegen van kaneelcake met amandelmeel. Ik ben altijd bereid om nieuwe recepten uit te proberen en ik had nog amandelmeel staan, dus ben ik zondag aan het bakken geslagen. De cake was erg lekker, daarom deel ik graag dit redelijk simpele recept met jullie.

Kaneelcake met amandelmeel

Follow on Bloglovin

Kaneelcake met amandelmeel

Ik probeer de laatste tijd veel nieuwe recepten uit met andere soorten meel dan zelfrijzend bakmeel zoals carrotcake met speltmeel en deze cinnamon rolls (ook met kaneel). Een tijdje terug had ik daarom ook al amandelmeel besteld bij de Body & Fitshop. Ik houd zelf helemaal niet zo van amandelen als ze los ergens bovenop zitten, maar in meelvorm is dat toch anders. Dus tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor ontbijt (vond ik niet, ik at geroosterd brood met stroop en hagelslag), kwam ik wel het recept van kaneelcake met amandelmeel tegen op de blog Gezond leven van Jacoline. Ik hoefde alleen nog maar even crème fraîche te halen bij de Albert Heijn en ik kon gaan bakken.

ingrediënten kaneelcake

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor één cake in tulband vormt zijn:

 • 200 gram amandelmeel
 • 100 gram palmsuiker
 • 1 eetlepel kaneel
 • 50 gram boter
 • 4 eieren
 • 50 ml crème fraîche
 • snufje zout
 • 1 flinke theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel honing

kaneelcake

Bereiding

1. Verwarm je oven voor op +/- 180 graden.
2. Vet een cakeblik in met olie/bakboter/boter die je gebruikt voor de cake.
3. Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en bakpoeder) door elkaar in een beslagkom of schaal.
4. In een andere kom meng je de boter, eieren, crème fraîche en honing.
5. Nu je de droge en natte ingrediënten apart van elkaar hebt gemengd, doe je ze in één kom en mix ze door elkaar tot een mooi glad beslag en verdeel het beslag in je cakevorm.

kaneelcake

kaneelcake

6. Bak de cake in +/- 45 minuten gaar in de oven. De tijd is een beetje afhankelijk van je oven.

Resultaat

Het resultaat zie je op onderstaande foto. Aan de buitenkant is de cake iets te donker, maar nog niet aangebrand. De binnenkant, zoals je op de foto aan het begin van het artikel ziet, is heel mooi gaar. De structuur van de cake is lekker zacht en ik proef duidelijk de smaak van kaneel. Ik had verwacht dat ik meer de smaak van amandelen zou proeven, maar dat is absoluut niet het geval. Ik vond de kaneelcake met amandelmeel echt ontzettend lekker en zou hem zo nog een keer maken. Wellicht dan een minuutje of vijf minder lang in de oven.

kaneelcake met amandelmeel

Wat is jouw favoriete cake?

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Madeleine 24 oktober 2014

  Hmmmmm ziet er lekker uit!

 • Reageer Manon 24 oktober 2014

  Oh goshi dat ziet er lekker uit

 • Reageer Mirne 24 oktober 2014

  Lijkt me heerlijk! En ik vind het bij kaneel juist wel lekker als dat iets te lang in de oven heeft gestaan.

 • Reageer Svenja 24 oktober 2014

  Je bent echt een keukenprinses <3 Deze cake ziet er ook weer overheerlijk uit! Aan de ingrediënten te zien ook nog eens super gezond, i like!

  • Reageer GLAMOURMOES 24 oktober 2014

   Aah dank je wel!

 • Reageer Bo 24 oktober 2014

  Ziet er heerlijk uit!

 • Reageer femketje 24 oktober 2014

  ziet er delish uit!

 • Reageer Liliane 24 oktober 2014

  Ja nu heb ik wel honger ja haha
  en nog glutenvrij ook!

 • Reageer Denise 24 oktober 2014

  Dit ziet er echt zo heerlijk uit! 😮 Mijn favoriete cake is brownie cake of indische cake!

 • Reageer Cindy 24 oktober 2014

  Ziet er echt heerlijk uit!

 • Reageer Esther 24 oktober 2014

  Wat toevallig! Deze staat ook op m’n bak lijstje, lijkt me heerlijk (:

 • Reageer Northflix 24 oktober 2014

  Als er kaneel in zit vind ik het sowieso lekker 🙂

 • Reageer Anna 24 oktober 2014

  Dit ziet er heeeerlijk uit! Ik ben dol op kaneel, maar helaas allergisch voor amandel.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Review: Miss Sporty Peel Off base coat

  Glitternagellak op mijn nagels draag ik niet vaak, omdat ik het zo slecht verwijderd krijg met nagellakremover of zo'n dip...

  Close