IKEA inspiratie september 2014

8 september 2014 | Geplaatst in Lifestyle

Als ik iets leuk vind om te doen, is het rondlopen in de Ikea. Dat heb ik de afgelopen maand dus al twee keer gedaan en afgelopen vrijdag ging ik samen met mijn nicht de Ikea in. En wat hebben we een lol gehad, maar ook heb ik lekker veel IKEA inspiratie opgedaan. Ik ben bezig om een woning/appartement voor mezelf te zoeken en ook al is er nog niks definitief. Niets is leuker dan alvast bij de Ikea te kijken wat er te koop is en wat ik leuk vind.  Dus dat ging ik afgelopen vrijdagavond doen. Op de fiets naar de Ikea en foto’s maken maar! Ideaal dat de Ikea nu zo dicht bij is.

Ik wilde voor dit artikel ‘IKEA inspiratie’ eigenlijk foto’s maken met mijn spiegelreflexcamera, maar helaas toen ik op de fiets zat bedacht ik me, dat ik het belangrijkste was vergeten. Juist ja, mijn spiegelreflexcamera. Daarom zijn de foto’s gemaakt met mijn telefoon. Verder heb ik daarna op de site en op Pinterest nog allerlei leuke ‘IKEA inspiratie’ opgedaan en die deel ik ook graag met jullie. Enjoy!
IKEA inspiratie

IKEA Inspiratie

Ik wil eigenlijk het liefst nog dit jaar op mezelf gaan wonen, maar of dit gaat lukken is even afwachten. Ik had een bezichtiging aangevraagd voor een appartement in mijn woonplaats, maar ik hoorde steeds maar niks. Nu kwam ik er van de week langs en is het bordje ‘Te huur’ weg. Wel balen. Ik had er graag willen kijken. Desalniettemin kun je nooit teveel inspiratie op doen voor een eventuele nieuwe woning. Ik heb echt hele leuke dingen gezien bij de IKEA en ben erg enthousiast over de Friheten slaapbank. Het enige waar ik dan nog over twijfel is een stoffenbank in donkergrijs of een zwarte nepleren bank.

FRIHETEN slaapbank

Dit is een van mijn favoriete banken. Dit is de stoffen variant in donkergrijs. Je kunt hem ook als slaapbank gebruiken.

FRIHETEN slaapbank

Ook deze versie van de FRIHETEN slaapbank vind ik erg mooi. Dit een een zwarte nepleren variant!

FRIHETEN slaapbank

Bij de roze variant hadden we het slaapbankgedeelte uitgetrokken om te zien hoe het eruit zag.

Ikea

Wow dit vind ik er echt heel leuk en gezellig uit zien. Een witte bank zou ik alleen niet zo snel nemen. Maar die schapenvachtjes vind ik echt tof!

SKRUVSTA bureaustoel

Als ik een huisje/appartement heb met meer dan één slaapkamer dan wil ik deze stoel als bureaustoel! Ik vind het echt een geweldig design!

BJURSTA/ HENRIKSDAL

Zo’n hoge tafel met vier hoge stoelen vind ik echt super tof! Zal ik zeker over nadenken. Dit is natuurlijk ook naast een bar, een mooie eettafel.

Ikea

Bij de badkamerafdeling kwam ik dit opbergbakje tegen. Echt geweldig voor mijn make-up, maar ik nam hem nog niet mee. Ik heb er nu echt nog geen ruimte voor. Maar dit is wel super voor in de badkamer.

Malm bedframe

Dit wordt mijn nieuwe bed! Uit de Malm serie, in het zwartbruin. Er zitten lades onder, waardoor je extra opbergruimte hebt. Mijn bed staat nu maar op hele lage poten, waardoor er niks onder kan liggen, behalve stof ;).

Ikea

Hoe leuk zijn deze lichtjes. Van een afstand lijken het net kaarsjes, maar er zit een klein lichtje in.

Ikea

Altijd als ik bij de IKEA ben dan moet ik de knuffels bekijken. Ze blijven leuk toch. Mijn nicht en ik konden het niet laten om er even wat op te stapelen ;).

Ikea

Hoe leuk zijn deze glazen! Jammer dat ze met paars zijn, anders had ik ze zeker bij mijn uitzet willen hebben.

Ikea

Ik vind deze mokken echt leuk. Ik zie het al voor me met warme chocolademelk erin en een toef slagroom.

Ikea

Deze kussenslopen vind ik echt super tof! In combinatie met roze kussens, zou dat helemaal geweldig staan op een zwarte of grijze bank.

Ikea

Dit schilderij heb ik al een paar keer zien staan bij de Ikea. Ik vind hem echt prachtig. Die zou echt mooi staan bij een gekleurde muur.

Ikea

Dit dekbed vind ik ook al héél lang heel leuk, maar heb hem nooit gekocht. Het komt waarschijnlijk omdat het dekbed meer paars is dan roze. Ik ben echt een roze mens en mijn kamer is ook roze. Dus het zou er niet zo mooi bij staan.

Ikea

Hoe grappig is dit servies. Ik heb al een mooi servies, maar ik vond het toch heel leuk om op de foto te zetten.

Ikea

En uiteraard hoort er ook nog een soepbord bij.

Ikea

Dit vind ik echt toffe lampen!

Ikea

Deze lamp vind ik ook gaaf. Volgens mij krijg je dan echt super mooie motiefjes op de muur, door de opengewerkte lampenkap.

Ikea

Kijk wat een enorme grote kaars in die glazen pot! En hij ruikt ook nog eens super lekker. Ik weet niet meer welke geur het is en ze staan ook nie top de website, maar zeker even ruiken als je er bent.

KIVIK bankFRIHETEN slaapbank Ikea Ikea

IKEA Pinterest

Op mijn Pinterestprofiel heb ik inmiddels een bord aangemaakt voor mijn ‘Ikea loves‘. Ik heb daar de items gepind die ik erg graag wil hebben. Maar ook inspiratie van andere gebruikers op Pinterest. Zo kun je echt onwijs veel ‘Ikea hacks’ vinden, roominspiration en decoraties. Ik kan er echt uren naar kijken. Hieronder wat van mijn favoriete. Zo worden sommige Ikea meubels echt helemaal omgetoverd, ze zijn bijna onherkenbaar, maar wel prachtig.

Fotor090717291

 Kom jij vaak bij de Ikea?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Keybykim 8 september 2014

  Ik vind het ook altijd heerlijk om in de Ikea rond te lopen en te snuffelen. Toevallig heb ik laatst die roze “chocolademelk” mok gehaald! Leuke post!

 • Reageer Denise 8 september 2014

  Wat een leuk en origineel artikeltje! Die bank met schapenvachtjes is inderdaad super! <3

 • Reageer Rowan - RebelliousyetRomantic 8 september 2014

  Ik vind het zo leuk te neuzen bij IKEA. Die puppy knuffels zijn echt te schattig, wil er steeds een meenemen, maar moet ze van mijn vriend laten liggen haha. Liefs

 • Reageer Raounak 8 september 2014

  Ik kan altijd weg zwijmelen bij alle leuke combinaties die je dan kunt maken van Ikea dingen.

 • Reageer Mandy 8 september 2014

  Ikea, het blijft leuk! Ik hoop dat je snel iets vindt zodat je helemaal los kan gaan met deze fijne inspiratie! Oehh die mokken voor de chocolademelk, ik zie het al helemaal voor me.

 • Reageer Svenja 8 september 2014

  Ikea is zo een fijne winkel! Heerlijk om daar rond te lopen, naar al het moois te kijken en inspiratie op te doen!

 • Reageer Ellis 8 september 2014

  Die lamp vind ik zo tof! Weet alleen niet of mijn vriend dat rozige ook ziet zitten ^^

 • Reageer Dianne Overbeeke 8 september 2014

  Oeeeh Ikea! Ik ben officieel fan en wat een leuke inspiratiepost is dit!

 • Reageer Manon 8 september 2014

  Wat heeft ikea toch super leuke dingen!

 • Reageer Malou 8 september 2014

  Ik hou echt van de Ikea 🙂

 • Reageer Sarah 8 september 2014

  Ik vind de Ikea ook zo leuk om in rond te lopen! Mijn vriend heeft die bureaustoel en ik eis hem iedere keer op wanneer ik bij hem ben, haha 😀

  Sarah x

 • Reageer Gabrielle Crystal RoseBonniee ~ 8 september 2014

  Nice ♥

 • Reageer Petra 8 september 2014

  Ikea vind ik een leuke winkel, alleen wel om er alleen naar toe te gaan, altijd moet ik mijn man zoeken in Ikea…dan ziet ie dit,……Ohhhhh wa handig…..ohhhhh kijk dat hoe leuk! en ineens ben ik hem dan kwijt….

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 8 september 2014

  Ikea is echt zo’n leuke winkel! Die roze mokken wil ik zelf ook al een tijdje, ze zien er echt super uit!

  X Sara

 • Reageer 5x Leuke artikelen van andere blogs | Just Esmée 1 oktober 2014

  […] een hele grote liefde voor Ikea. Ik vind werkelijk alles leuk in die winkel, dus toen Marloes een artikel maakte over allemal leuke dingen die de ikea verkocht vond ik hem helemaal geweldig! Door haar […]

 • Reageer Roxanne 1 oktober 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel is dit. Ik heb echt zin om weer eens naar de IKEA te gaan nu.

 • Reageer tv meubel steigerhout 21 maart 2016

  Erg leuke blog heb je! heel leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD: Lace peplumtop

  Ja daar is hij dan mijn eerste outfitpost van september. Ik gaf eergisteren in het persoonlijke artikel over 'my september...

  Close