Recept: Boekweit pizza met kipfilet

1 september 2014 | Geplaatst in Recept

Gisteren heb ik samen met mijn nicht een nieuw recept uitgeprobeerd. Wij zijn allebei gek op wrappizza’s, maar omdat mijn nicht allergisch is voor tarwe wilde we voor de normale wraps een alternatief hebben. Via Google heeft ze een recept gevonden waarbij de wraps worden gemaakt van boekweitmeel. Ik had het nog nooit gehad dus ik was erg benieuwd of het lekker zou zijn. Ik kan je vertellen dat de boekweitpizza’s echt heerlijk waren. Vandaag deel ik het recept met jullie. Hier en daar hebben we wel wat aanpassingen gedaan, maar je kunt uiteraard zelf nog bepalen wat je allemaal op je pizza doet. Kijk je mee?

Boekweit pizza

Follow on Bloglovin

Boekweit pizza met kipfilet

We maakten dus wrappizza’s met boekweitmeel. Boekweitmeel is een goede vervanger als je geen tarwemeel mag. We gebruikten het recept van Ilovehealth.nl. We vervingen de tonijn door plakken kipfilet en gooiden er paprika overeen in plaats van courgette. Hieronder vind je de ingrediënten en de bereiding.

Ingrediënten boekweit wraps

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 pizza’s

– 80 gram boekweitmeel
– 160 ml water
– Italiaanse kruiden (ca. 1 eetlepel)
– Kokosolie om in te bakken (mag ook met gewone boter)
– Groene pesto
– 1 mozzarella
– 2 tomaten in plakjes
– 6 plakken kipfilet
– Groene en gele paprika
– IJsbergsla of rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voor de boekweitwrap/pizza meng je in een kom het water, het boekweitmeel en de italiaanse kruiden. Zorg dat je een mooi glad beslag krijgt. Dit lijkt op pannenkoekenbeslag. Het beslag kun je mengen met een garde, mixer of keukenmachine.

  boekweit wraps

Verhit boter of kokosolie in een koekenpan (wij gebruikte bij de eerste pizzabodem kokosolie en bij de tweede boter). De wraps werden bruiner met boter. Als de koekenpan warm is bak je twee dunne pannekoekjes van het beslag. Zorg dat ze aan beide zijde mooi bruin zijn. Net zoals bij pannekoeken moet je de tijd een beetje schatten.

 boekweit wraps

Boekweit wraps

Leg de pizzabodems op een rooster (zonder bakpapier) en besmeer ze met een laagje pesto. Vervolgens leg je de kipfilet, de tomaten, mozzarella en paprika er bovenop. Uiteraard kun je ook voor andere toppings kiezen.

 boekweit wraps

boekweit wraps

Zet de pizza nu nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

boekweit wraps

Vorige post Volgende post

13 reacties

  • Reageer Jorien 1 september 2014

    Ziet er goed uit! Ga ik ook eens proberen! 🙂

  • Reageer lonneke 1 september 2014

    Wat klinkt dit lekker zeg!
    Ik ga het eens proberen 🙂
    Liefs lonneke

  • Reageer Cindy 1 september 2014

    dit klinkt goed, dank je wel!

  • Reageer melissa 1 september 2014

    Hmmm klinkt heerlijk, ga ik zeker een keertje proberen!

  • Reageer Manon 1 september 2014

    Oh YUMMY dit ziet er lekker uit

  • Reageer Bianca 1 september 2014

    Dat ziet er echt heel erg lekker uit x

  • Reageer Mandy 1 september 2014

    Ziet er super lekker uit! Ga ik ook eens proberen 🙂

  • Reageer iiiThinkPink 1 september 2014

    Ziet er lekker uit!

  • Reageer Anna 1 september 2014

    Het ziet er echt heerlijk uit!

  • Reageer Joyce 1 september 2014

    Wat origineel, ziet er goed uit! Misschien dat ik dit binnenkort ook eens probeer!

  • Reageer laralaurentia 1 september 2014

    Ik krijg er spontaan honger van!

  • Reageer Personal: GLAMOURMOES' WEEKLY #22 - Straight from my heart 2 september 2014

    […] maakten boekweit pizza’s. Het recept plaatste ik gisteren op mijn blog. Je kunt het hier […]

  • Reageer Aurélie - lovelifelovefashion 2 september 2014

    Yummy! Ziet er lekker én gezond uit. En eenvoudig om te maken. Double win! 😀

    x Aurélie

  • Laat een reactie achter

    Read previous post:
    Swatches: Sinful Colors Island Coral

    Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar het vrij 'nieuwe' nagellakmerk Sinful Colors. Nieuw in de zin van, het wordt...

    Close