Review: Essence & Hema lipstick

16 augustus 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Review: Essence & Hema lipstick – Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met lippenstift en alles wat er op lijkt. Ik vind het prachtig staan en heb ook wel wat lipstick, lipglosses en dergelijke in mijn stash, maar als het er op aan komt gebruik ik het heel weinig. Ik heb namelijk heel vaak droge lippen met velletjes. Als ik dan een lipproduct gebruik wordt dit nog weer extra geaccentueerd en krijg ik vaak nog drogere lippen.

Toch kan ik het niet laten, als ik weer eens een aantal lipstick reviews heb gezien, om weer eens een bezoekje te brengen aan een drogisterij. Ik koop dan weer een kleurtje waarvan ik denk dat het wel leuk is. Zo kocht ik vorige week twee nieuwe lipsticks. Een lipstick van Essence in de sale en een lipstick bij de Hema met 25 % korting. In dit artikel review ik beide lipsticks.

Essence & Hema lipstick

Follow on Bloglovin

Essence & Hema lipstick

Ik kocht dit keer twee roze lipsticks omdat ik erg benieuwd was of deze kleur op mijn lippen zag staan. Ik had al zoveel bloggers gezien die een lekkere roze kleur op hun lippen droegen, dat ik uiteindelijk ook ben gezwicht. Ik kocht de Essence Longlasting Lipstick 10 Cotton Candy. Deze kleur gaat uit het assortiment en daarom kreeg ik 50 % korting.  Daarnaast had ik van de Postcode Loterij nog een kortingsbon voor 25 % korting op drie beauty artikelen naar keuze bij de Hema. Daarom nam ik de Hema Pure Shine lipstick in de kleur 12 mee.

Essence & Hema lipstick

Essence Longlasting Lipstick 10 Cotton Candy

Langdurige liefde … Je wordt gewoon echt verliefd op de longlasting lipsticks van Essence. De lipsticks geven je lippen urenlang intense kleur zonder ze uit te drogen. Je vindt zeker jouw favo kleur – van felroze en bessenrood tot subtiele nude tinten. Het essence logo op de lipstick en de matte, zwarte verpakking met een ring van de bijbehorende kleur zijn echte blikvangers!

Essence Longlasting Lipstick

Hema Pure Shine nummer 12

Een zijdezachte lipstick met semi-transparante kleurdekking en intense glansfinish.

Hema Pure Shine

Verpakking

Lipstick verpakkingen kunnen rond zijn of vierkant, lichtgewicht of zwaar, glanzend of mat, zwart of in de kleur van de lipstick zelf. Ieder merk probeert op zijn eigen manier de aandacht te trekken naar het product. Wat vind ik van de verpakking van de Essence & Hema Lipstick?

Essence Longlasting Lipstick 10 Cotton Candy – € 2,39

De Essence Lipstick heeft matte zwarte huls met een gekleurde rand in het midden, die de kleur van de lipstick laat zien. Bovenop de dop zit het logo van Essence gedrukt. Ik vind deze lipsticks mooi vormgegeven. Niet teveel poespas, geen last van vies wordende glanzende oppervlakken. Prima voor een budgetproduct. Een gemakkelijke klikdop en een draai systeem zorgt ervoor dat je de lipstick makkelijk kan openen en omhoog draaien. De naam vind ik overigens ook erg leuk! Ik hou ervan als make-up producten een leuke naam hebben in plaats van alleen een nummer.

 Essence Longlasting Lipstick

Hema Pure Shine nummer 12 – € 2,50

De Hema Pure Shine lipstick zit in een doorzichtige plastic huls, waarin een matgrijze/zilveren huls zit. Het idee is leuk, maar voor het fotograferen was het lastig. Ook jammer dat het logo van de Hema in het wit op de verpakking is gedrukt, hierdoor zie je die bijna niet staan. Ik vind het wel leuk dat ik aan de bovenkant via de dop de kleur van de lipstick kan zien. Hij oogt in z’n algemeenheid wel wat goedkoper dan de lipstick van Essence. Deze lipsticks van de Hema hebben alleen een nummer en geen naam, erg jammer. Ook hier is het klik- en draaisysteem prima. De lipstick voelt licht aan.

Hema Pure Shine

Product en swatches

De Essence lipstick is romig en is makkelijk aan te brengen. De kleur Cotton Candy is roze, maar geen knalroze. Ik vind het mooi dat het logo, dat je ook al op de dop ziet, ook in de lipstick is gedrukt. Ziet er mooi en chique uit. Je kunt de lipstick makkelijk in meerdere lagen mooi aanbrengen op je lippen. De kleur accenteert wel de velletjes op mijn lippen, maar dat zouden alle kleurtjes wel doen. Ik moet gewoon zorgen dat mijn lippen lekker zacht en glad zijn voor ik deze kleur aanbreng. Qua houdbaarheid is hij niet longlasting, vooral niet als je gegeten hebt. Tussendoor bijwerken is wel een must, maar ik vind het zeker een fijne lipstick met een mooie kleur, voor een goede prijs.

De Hema lipstick is een stuk feller dan die van Essence en heeft daarom eigenlijk maar één mooie laag nodig op je lippen om lekker te knallen. De kleur is vrij koel, met een paarse ondertoon, maar ik vind het erg mooi. Mijn moeder zag een foto van mij op Facebook waar ik deze kleur droeg, en die vond het wel echt knallen. Ze is niet zo gewend dat ik lipstick draag haha. Ik zou deze kleur wel eerder dragen als ik een feestje heb, of op stap ga. Ook deze lipstick is romig en brengt makkelijk aan. Deze kleur blijft ook wel langer zitten dan Cotton Candy. Hij is best hardnekkig en moet verwijderd worden met make-up remover.

Essence & Hema lipstick

Op onderstaande foto kun je duidelijk het verschil zien tussen beide kleuren. Waar je denkt dat de kleuren wel redelijk hetzelfde zijn, laten ze op mijn hand beide een andere kleur roze zien. De Hema lipstick is veel feller en heeft een paarse ondertoon. Terwijl de Cotton Candy van Essence wat zachter en lieflijker roze is. Beide lipsticks hebben wel een wat glanzendere finish. Hema Pure Shine zou een lipstick zijn met een glossy finish, maar ik vind het niet erg dat die glossy finish niet zo extreem is.

Essence & Hema lipstick

Resultaat

Hmmmm, ik vind foto’s maken van mijn lippen een van de minst leuke dingen haha. De vorm is een beetje raar en de kleur van de foto zonder lipstick komt niet overeen met de kleurbalans van de foto’s waarbij ik lipstick draag. Iemand tips?

Ik heb mijn lippen even gescrubt, een lippenbalsem aangebracht en deze laten intrekken, voordat ik de lipstick aanbracht. Je ziet op onderstaande foto’s wel dat de beide lipsticks een beetje in de lijntjes zijn getrokken en dat er wat velletjes worden geaccentueerd, maar van een afstand, zie je dit bijna niet. Ik ben blij met beide aankopen en ga proberen om wat vaker lipstick te dragen, het staat toch leuk en mijn tanden lijken ook witter met deze kleuren!

Essence Cotton Candy

Essence Longlasting Lipstick Cotton Candy

Hema Pure Shine

Heme Pure Shine lipstick

Fullface foto met Hema Pure Shine nummer 12

Hema

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Bianca 16 augustus 2014

  Beide kleuren zijn erg mooi! x

 • Reageer bertine 16 augustus 2014

  Ik vind het je mooi staan. Die van hema heb ik ook, die is geweldig!

 • Reageer Madeleine 16 augustus 2014

  Vind het heel mooi staan:) ik zag er ook laatst een foto op instagram verschijnen ;)! Heel mooi.

 • Reageer Anna 16 augustus 2014

  Ik vind beide kleuren super mooi!

 • Reageer Dionne 16 augustus 2014

  beide erg mooi!

 • Reageer Daphne 16 augustus 2014

  Beide kleuren zijn super mooi! Ik heb die van Essence en die vind ik heel prettig!

 • Reageer Anouk 16 augustus 2014

  Ik vind beide kleuren erg mooi! Zelf heb ik ook een lipstick van Essence, en die bevalt mij ook erg goed!

 • Reageer Kelly 16 augustus 2014

  Ik vind vooral die van Hema erg mooi!

 • Reageer Laura 16 augustus 2014

  Die knalroze is mooi zeg! Staat je goed ook:)

 • Reageer Bente 16 augustus 2014

  Ik heb hetzelfde met lipstick, kan het regelmatig niet laten om te kopen maar draag het vervolgens vrijwel nooit. Die van de Hema vind ik het mooiste van deze twee 🙂

 • Reageer wendy 16 augustus 2014

  Die van de Hema had ik altijd, maar ben hem verloren. Toen ik ging kijken bij de de Hema was die er niet meer. Ik ga nu maar weer een bezoekje brengen haha.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reageer Amy 16 augustus 2014

  Ik zou niet kunnen kiezen, ik vind beide kleuren erg mooi!

 • Reageer Mandy 16 augustus 2014

  De kleuren staan je super goed hoor! Ik krijg ook vaak droge lippen van lisptick etc. Bij de Lipstick van P2 krijg ik er minder last van, misschien werkt het ook een beetje bij jou…

 • Reageer Cindy 16 augustus 2014

  Wat een vrolijke zomerse kleuren zeg, wauw! De longlasting lipsticks van Essence zijn echt heel erg fijn, ik heb er 4 in mijn bezit.

 • Reageer Myrthe 16 augustus 2014

  Hele mooie kleuren! En ik heb precies hetzelfde. Ik vind lipstick heel mooi, maar ik draag het bijna nooit. Ik ben dan veel te bang dat er iets naast mijn lippen komt of op mijn tanden, haha. 😛

 • Reageer Rachel Kromdijk 16 augustus 2014

  die van de hema vind ik prachtig liefs x

 • Reageer Eva Realitijd 16 augustus 2014

  Die van Hema heb ik ook! Heel fijn 🙂

 • Reageer Sanne 16 augustus 2014

  Mooie kleuren! Die van de Hema vind ik het mooist, lekker fel! 🙂

 • Reageer femketje 16 augustus 2014

  love die van essence 😀

 • Reageer Mariëlle 16 augustus 2014

  Ik heb ze allebei, echt hele leuke kleuren! Ze lijken eigenlijk wel op elkaar haha

 • Reageer Jenny 16 augustus 2014

  Die van Hema heb ik ook aangeschaft, blijft lekker lang zitten! En gaaf kleurtje. Ben er blij mee.

 • Reageer sistersandsisters 16 augustus 2014

  Mooie kleuren! Fijne review 🙂

 • Reageer Denise 16 augustus 2014

  Wauw, die lipstick van HEMA is echt ontzettend pretty!

 • Reageer Fashion: Esprit top, drie outfits - Straight from my heart 27 augustus 2014

  […] Uiteraard kan je bij deze outfit gaan voor een lekker opvallende lipstick zoals bijvoorbeeld deze roze van Essence of de […]

 • Reageer Review: MAC Kelly Yum Yum lipstick - GLAMOURMOES.nl 29 september 2014

  […] Yum Yum is te vergelijken met Candy Yum Yum van MAC en deze twee lipsticks van de Hema en Essence. Het is een lekkere knalroze kleur die je staat of die je […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Lifestyle: Burgers’ ZOOmeravonden

  Dierentuinen bezoeken zijn denk ik wel een van mijn favoriete dagjes uit. Afgelopen zaterdag ging ik met mijn ouders en...

  Close