Recept: Gezond bananenbrood

17 juli 2014 | Geplaatst in Recept

Bananenbrood, als je het googlet krijg je ontzettend veel recepten en heel veel bloggers zijn er enthousiast over. Ook binnen de BodieBoost community op Facebook zijn er veel mensen die het ontzettend lekker vinden. Ik heb het zelf heel lang geleden eens een keer gemaakt met dit recept van Okoko. Dat was een hele ongezonde versie met chocolade erin. Ik vond het wel lekker, maar heel machtig.

Al een lange tijd terug ontdekte ik een recept van een bananenbrood op Lekkerensimpel.com, maar het kwam er steeds niet van om het te maken. Tot we afgelopen zondag met een groep gingen ‘Suppen’ en kanoën. We zouden gaan picknicken, dus besloot ik om het recept te gaan uitproberen! Ik kan je vertellen, dat op het moment dat ik dit artikel type, er weer een bananenbrood in de oven staat! Hij was heerlijk en helemaal op na de picknick! Ik deel het recept graag met jullie.

gezond bananenbrood

Follow on Bloglovin

Gezond bananenbrood

Bananenbrood kan je op heel veel verschillende manieren maken. Je kunt er extra ingrediënten aan toevoegen en variëren van het soort meel dat je gebruikt. Ik denk dat ik een vrij makkelijk en lekker recept heb. Wat ik ook zeker weet , is dat ik hem nog veel vaker ga maken. Het recept komt van Lekkerensimpel.com, en kun je hier vinden.

NOTE: Ik heb foto’s gemaakt van het eerste bananenbrood dat ik maakte, maar het eindresultaat is een foto van het bananenbrood dat ik gisteren maakte. Vandaar het verschil in vorm ;).

gezond bananenbrood

Ingrediënten

Wat heb je nodig:

 • 220 gram zelfrijzend bakmeel (of een ander soort meel)
 • 150 ml Griekse yoghurt
 • 2 eieren
 • 4 bananen (liefst wat rijpere)
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eetlepels kaneel
 • Blauwe bessen (optioneel)
 • Chocolade/Cacao nibs (optioneel)

Bereidingstijd: 60 min (voorverwarmde oven op 160 graden)

Bereiding

Stap 1 en 2

Het makkelijkste is om te beginnen met het pureren van de bananen. Ik gebruik hiervoor de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Als je de bananen hebt gepureerd kun je in een beslagkom of een andere bak het bakmeel, de bakpoeder en de kaneel mengen. Ik meng het gewoon met een lepel door elkaar.

gezond bananenbrood

Stap 3 en 4

De derde stap is het toevoegen van de gepureerde bananen, eieren, yoghurt en honing aan het droge mengsel met de bakmeel. Vervolgens moet je dit heel goed door elkaar roeren, zodat je een bijna klontervrije substantie krijgt. Je moet het wat langer roeren dan met normaal beslag, want het lijkt in eerste instantie heel erg te gaan klonteren. Op de rechter foto hieronder zie je het mengsel, als je alle ingrediënten toegevoegd hebt en goed gemengd.

gezond bananenbrood

Stap 5 en 6

Als laatste heb ik nog blauwe bessen toegevoegd aan het mengsel. Vervolgens heb ik het beslag, op de foto’s, in een cakevorm gedaan met bakpapier. De tweede keer heb ik het beslag in een tulband gedaan en gewoon de cakevorm ingevet met een beetje boter. Dat werkt ook prima. Zet het bananenbrood 60 minuten in de oven. Na 60 minuten heb ik er met een satéprikker in geprikt, om te zien of het brood al gaar was. Dan laat ik hem nog 5 minuten staan met de deur van oven dicht en vervolgens nog 5 minuten met de deur een klein stukje open. Daarna haal ik hem pas uit de vorm.

gezond bananenbrood

Eindresultaat

Op onderstaande foto’s het eindresultaat van dit overheerlijke en makkelijke recept. Ik vond het bananenbrood lekker zacht, maar wel machtig. De blauwe bessen erin zijn ook een goede toevoeging. En op deze foto’s zitten er ook nog cacao nibs in.

gezond bananenbrood gezond bananenbrood

 

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Manon 17 juli 2014

  Oeh dit is zo yummy !!

 • Reageer Manon 17 juli 2014

  Dit ziet er zo goed uit! Ik heb wel eens andere varianten van bananenbrood gemaakt, maar dit ga ik ook zeker proberen 🙂

 • Reageer Berend 17 juli 2014

  Wow de bakvorm is helemaal kromgetrokken !

 • Reageer Anna 17 juli 2014

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik houd echt van banaan.

 • Reageer Cindy 17 juli 2014

  Dat ziet er heerlijk uit, ik zag dit recept van jou al op de BodieBoost community voorbij komen. Ga ik ook zeker een keer maken!

 • Reageer Rachel Kromdijk 17 juli 2014

  och wat ziet dit er smakelijk uit zeg liefs x

 • Reageer iiiThinkPink 17 juli 2014

  Ziet er heerlijk uit!

 • Reageer Valerie 17 juli 2014

  Mmm, ziet er goed uit. Ben benieuwd!

 • Reageer Joyce 17 juli 2014

  Yammie, deze ga ik zeker maken!!1

  xoxo
  Joyce
  livstyle.nl

 • Reageer Annelie 17 juli 2014

  Ik had pas geleden voor het eerst bananenbrood geprobeerd te maken maar het was een beetje mislukt. De cake binnenin was nog meer en deels cake. 🙁 Misschien binnenkort toch nog maar eens proberen 🙂

 • Reageer Raounak 18 juli 2014

  Ziet er goed uit!!

 • Reageer Kimberly 18 juli 2014

  Ik heb het laatst ook een keer gemaakt en vind het super lekker! Je hebt het in een leuke vorm gemaakt, wat lekkerder dan zo’n cakevorm haha

 • Reageer Sarah 18 juli 2014

  Mmm dit ziet er zooo lekker uit!

  Sarah x

 • Reageer Oum Feerozah 18 juli 2014

  Lekker recept , wil ik zeker wel eens proberen.

 • Reageer Esra 18 juli 2014

  Ziet er heerlijk uit! X

 • Reageer wendy 21 juli 2014

  Dit ziet er lekker uit! Ga ik zeker is een keer proberen. Thanks for sharing! <3

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  New in: Ebay bestelling #2

  Ebay bestelling #2 - Vrij kort nadat ik mijn eerste Ebay bestelling sinds lange tijd binnen had, plaatste ik weer...

  Close