Review: Pickwick Fruit Fusion

28 juni 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Review

Thee. Als je mij vorig jaar had gevraagd of ik een kopje thee wilde, dan zei ik standaard nee. Zou je het mij nu vragen, dan zou ik antwoorden met: “Ja,graag!” Want als er iets is veranderd sinds oktober 2013 in mijn keuze voor drinken bij een verjaardag, lunch, ontbijt of gewoon op het werk, dan is het wel het drinken van thee. Ik ben helemaal gek van thee en dronk, voordat ik van plek veranderde op kantoor, vaak vier à vijf mokken thee per dag. Daarnaast drink ik thuis ook veel thee ’s avonds en in het weekend bij het ontbijt en lunch. Ik heb al ontzettend veel smaken geprobeerd en heb zo mijn favorieten zoals; groene thee lemon, groene thee cranberry, witte thee lotus – lychee en gekarameliseerde peer. Maar daar kan ik nu drie nieuwe aan toevoegen: de Pickwick Fruit Fusion thee in drie smaken! Een keer een andere review, maar ik vond het wel leuk om te plaatsen op mijn blog en de thee liefhebbers te tippen.

Pickwick Fruit Fusion

Follow on Bloglovin

Pickwick Fruit Fusion

Nieuw! Pickwick introduceert een bijzondere primeur in de fruitrange: Pickwick Fruit Fusion. Fruitinfusies met een heerlijke volle fruitsmaak, zonder cafeïne. Een nieuwe generatie verrassende melanges – met échte stukjes fruit – die fruitiger smaken dan ooit tevoren. Verkrijgbaar in de heerlijke varianten: Ananas & Citroen, Zwarte bes & Kers en Framboos & Aardbei. [Pickwick]

Zoals ik in de inleiding al aangaf ben ik tegenwoordig bijna verslaafd aan thee. Ik ben vooral gek op groene en witte thee met een smaakje, maar ook de Rooibos Perzik/Mango variant drink ik graag.  In het verleden vond ik fruitsmaakjes helemaal niet lekker en vooral naar ‘zwarte thee’ smaken. Nu ik de Pickwick Fruit Fusion heb geproefd ben ik helemaal om. Deze thee smaken zijn echt goddelijk, ruiken lekker en er zit geen cafeïne in.

Pickwick Fruit Fusion

Verpakking

Van de verpakking alleen al word je toch al heel vrolijk? De thee is verpakt in hetzelfde formaat doosjes als de gewone Pickwick thee, maar het design is net weer even anders. Het fruit dat staat afgebeeld lijkt net echt en verder is er gebruikgemaakt van veel wit op de kleur van het fruit en de kleur van het fruit op wit. Ik vind de lettertypes die gebruikt zijn ook ontzettend leuk en het past bij het hele ‘Fruit Fusion’ verhaal. Aan de zijkant van het doosje staat nog een leuk weetje. ‘Did you know…?’ That ‘Fruit Fusion’ doesn’t contain any thea?. Wel heel grappig dat het op de verpakking van thee staat natuurlijk, want er zit namelijk ook inderdaad geen zwarte thee in. Vandaar dat je straks ook zult zien dat de kleur heel licht is. Er zitten 20 zakjes in één doosje.

Pickwick Fruit Fusion

Pineapple & lemon

De eerste thee met een ‘smaakje’ die Pickwick in 1972 in Nederland introduceerde was citroenthee. Al snel nam deze smaak een vogelvlucht en vandaag de dag is citroen nog steeds enorm geliefd. In de nieuwe generatie is gekozen voor een perfecte match met ananas. Pickwick Fruit Fusion Ananas & Citroen bevat echte stukjes ananas en citroenschilletjes en deze twee vruchten zorgen samen voor een spannende en frisse combinatie.

Pickwick

Ingrediënten

Zoals je op de ingrediëntenlijst kan zien zit er helemaal geen thee in deze Fruit Fusion. Hierdoor zit er dus ook geen cafeïne in en is het dus nog gezonder ook. Daarnaast zitten er echte stukjes fruit in zoals appel en ananas.

Ingrediënten Pickwick Fruit Fusion Pineapple & Lemon

De smaak

De smaak van deze thee is echt lekker fris en zoet tegelijk. Zodra je het doosje opent ruikje al de geur van ananas (vers ben ik er ook ontzettend gek op). Als je het zakje vervolgens in je hete water dompelt, komt de geur nog beter tot zijn recht. De kleur blijft heel licht, nog lichter dan bij groene thee, omdat er dus geen zwarte thee in zit. Ik vind dit helemaal niet erg en vind het er eigenlijk ook wel heel leuk uit zien. In het zakje zie je ook de stukjes fruit zitten. Je proeft heel duidelijk de ananas, maar door de lemon wordt hij iets zuriger, maar het overheerst niet. Ik vind dit echt een heerlijke en perfecte combinatie!

Pickwick Pickwick

Raspberry & strawberry

De zomerkoning mag natuurlijk niet ontbreken als het gaat om de fruitigste Pickwick ooit. In deze Fruit Fusion variant is er gekozen voor een combinatie met framboos. Pickwick Fruit Fusion Framboos & Aardbei bevat echte stukjes framboos en aardbei met groene rooibos als basis. Deze infusie heeft een frisse, rode kleur.

Pickwick

Ingrediënten

Ook de Raspberry & Strawberry variant bevat geen zwarte thee. Je ziet dat ook hier weer stukjes appel als hoofdingrediënt in zitten, die proef je niet trouwens. Ook zit er rooibos, rozenbottel en rode biet in. En uiteraard niet te vergeten de stukjes framboos en aardbei.

Ingrediënten Pickwick Fruit Fusion Raspberry & Strawberry

De smaak

De Raspberry & Strawberry variant ruikt ontzettend zoet, lekker zoet. Ik hou ervan! Ook hier ruik je de geur al als je het doosje opent en het zakje vervolgens in je water onderdompelt. De kleur is een beetje ‘ranja-achtig’. Veel mensen vinden aardbeienthee niet lekker en vinden de smaak te flauw, maar deze is echt lekker! Heel zoet, zoals aardbeien en frambozen zijn.  Een lekkere thee voor in de zomer ook zeker. Tijdens het warme weer drink ik veel minder thee, maar ik denk dat ik deze smaak wel sneller zou pakken dan bijvoorbeeld een gekarameliseerde peer.

Pickwick Pickwick

Blackcurrant & cherry

Bosvruchtenthee van Pickwick is al jaren de meest favoriete variant binnen de fruitrange. De belangrijkste smaakmakers onder de bosvruchten vormen daarom de basis voor Pickwick Fruit Fusion Zwarte bes & Kers. Deze variant bevat echte stukjes zwarte bes en kers. De blend heeft een heerlijke, intense smaak.

Pickwick

Ingrediënten

Grappig ook in de laatste smaak ‘Blackcurrant & Cherry’ zit gewoon rode biet. Je proeft het niet gelukkig, maar wel gek. Daarnaast zit hier weer stukjes appel, braamblaadjes, stukjes braam, zwarte bes en kersen in.

Ingrediënten Pickwick Fruit Fusion Blackcurrant & Cherry

De smaak

Blackcurrant & Cherry is de donkerste variant van de drie. Deze heeft echt de kleur van cassis. Zo ruikt het ook als je het doosje opent. Opnieuw een lekkere zoete thee. Ik ben er gewoon verliefd op heerlijk! Je proeft echt de blackcurrant en kersen in deze thee. Drinkt heel makkelijk weg, als ie een beetje afgekoeld is. Deze is eerder denk ik meer voor de zomeravond. Niet zo fris als de gele variant, maar wel lekker zoet. Ja ik ben gek op fruit thee!

Pickwick Pickwick

Conclusie

Ik ben helemaal verkocht aan deze Fruit Fusion thee van Pickwick. Ik zou er zo 10 koppen per dag van opdrinken. Er zit wel zoethout in, dus als je last hebt van een hoge bloedruk  is dat niet verstandig, maar ik vind ze echt geweldig! Het mooie is ook dat er dus helemaal geen ’thee’ in zit, maar het wordt wel ’thee’ genoemd. Ik vind de lichte kleur leuk, de smaken zijn heerlijk en de verpakking is zomers en fruitig! Dus deze thee is echt een blijvertje. Ook ideaal dat er geen cafeïne in zit. 100% natuurlijk en echte stukjes fruit. Wat wil je nog meer?

Pickwick

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Denise 28 juni 2014

  Wat lijken deze thee smaken me ontzettend lekker! Ik ben sowieso een enorme theeleut dus ik ga ze zeker eens van dichtbij bekijken. Bedankt voor deze goede tip! Liefs

 • Reageer Kelly 28 juni 2014

  Met name het laatste smaakje lijkt me erg lekker! Al ziet de rest er ook erg smaakvol uit. Ik ben benieuwd. 🙂

 • Reageer Thebeautydelivery 28 juni 2014

  Oehh, ziet er heerlijk uit haha

 • Reageer Loïs 28 juni 2014

  Ik hou heer erg van thee, deze lijken me heel lekker 🙂

  Liefs
  http://www.lovesbeautyfashion.blogspot.com

 • Reageer Valerie 28 juni 2014

  Mmm, i love tea! Deze lijken me echt lekker 🙂

 • Reageer Bertine 28 juni 2014

  ik wil deze ook wel eens proberen! ben gek op smaakjes thee!

 • Reageer Marloes | The Style Sandwich 29 juni 2014

  Ohh die lijken me lekker! Ga ik sowieso eens proberen!

 • Reageer Jenn 29 juni 2014

  Oh dat klinkt heerlijk, ik ben gek op (fruit)thee! Ga ik zeker proberen.

 • Laat een reactie achter